به گزارش جام جم آنلاین، پروبیوتیک ها، میکروارگانیسمهای زندهای هستند که در صورت مصرف به میزان کافی، باعث سلامتی میشوند. تاثیر مفید باکتری های پروبیوتیک بر سلامت انسان و حیوان به نحو گسترده مورد مطالعه قرار گرفته و در موارد مختلف تایید شده است.
پروبیوتیک ها را میتوان از منابع مختلفی مانند لبنیات و میوه ها استخراج کرد. بررسیهای اولیه حاکی از آن است که خرما میتواند یکی از موادغذایی مهم برای دستیابی باکتریهای پروبیوتیک «باسیلوس» و «اسیدلاکتیک» باشد.
بر همین اساس پژوهشگران با انجام یک مطالعه، امکان استخراج باکتری های پروبیوتیک اسید لاکتیک و باسیلوس را از عصاره آبی سه نوع خرمای «مضافتی»، «پیارم» و «زاهدی» بررسی کردند.
برای انجام این مطالعه، ابتدا در آزمایشگاه عصاره آبی خرما، استخراج شد و سپس برای جداسازی باکتریها، عصارههای استخراجشده، به محیطهای کشت، انتقال داده شدند. پس از پنج روز کشت، مشاهده شد که کلونیها یا مجموعههای باکتریایی در محیط کشت، شکل گرفتند. با انجام بررسیهای میکروسکوپی، کلونیهایی که از نظر ظاهری مشابه باکتریهای مورد نظر بودند، جداسازی شدند و مورد بررسیهای دقیقتر بیوشیمیایی و مولکولی قرار گرفتند.
مشاهدات این آزمایشات نشان داد که باکتریهای جدا شده از عصاره خرمای مضافتی متعلق به خانواده «لوکونوستوک مزانتروئیدس»، باکتریهای جدا شده از خرمای پیارم متعلق به خانواده «باسیلوس سوبتلیس» و باکتریهای جداشده از خرمای زاهدی متعلق به خانواده «ﭘﺪﯾﻮﮐﻮﮐﻮس ﭘﺎرواﻟﻮس» بودند. ارزیابیهای انجام شده حاکی از این بود که هر سه نوع باکتری ویژگیهای پروبیوتیک داشتند.
پژوهشگران این مطالعه با توجه به نتایج به دست آمده میگویند: بررسیهای انجامشده نشان میدهد که خرما در مجموعه غذاهای پروبیوتیک قرار دارد و میتوان عصاره آبی خرما را برای غنیسازی و تهیه موادغذایی پروبیوتیک به کار برد.
به گفته این محققان، با توجه به ویژگیهای باکتریهای پروبیوتیک، میتوان عصاره آبی خرما و یا گوشت خرما را برای جلوگیری از بیماریها توصیه کرد.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: