متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

مبتلایان به آلزایمر مستعد ابتلا به کرونا هستند

متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بیماری آلزایمر یا فراموشی نوعی زوال عقل است و به شدت عملکرد شناختی را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: مبتلایان به آلزایمر مستعد ابتلا به ویروس کرونا هستند.
کد خبر: ۱۳۳۸۸۰۲

به گزارش جام جم آنلاین از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر حسین آقامیری افزود: در شرایطی که با اپیدمی کرونا مواجه هستیم باید مراقب باشیم که درمان‌های بیماران و افرادی که مبتلا به زوال عقل یا آلزایمر هستند را تاجایی که ممکن است توسط روش‌های مجازی و آنلاین انجام دهیم تا حضور این افراد در جامعه به پایین‌ترین سطح خود برسد.

وی با اشاره به اینکه یکی از بارزترین نشانه‌ های زوال عقل کاهش توانایی در انجام و تکمیل وظایف روزمره است، اظهار داشت: زوال عقل موضوعی نگران کننده و غیرقابل درمان است، آلزایمر رایج‌ترین شکل زوال عقل است و مهمترین علائم این بیماری از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات خصوصا حافظه موقت در دوران پیری است.

آقامیری افزود: بیماری آلزایمر یا فراموشی نوعی زوال عقل محسوب شده و بشدت عملکرد شناختی را تحت تاثیر قرار می دهد، زوال عقل یک اصطلاح کلی برای افت توانایی ذهنی است، معمولا آلزایمر و یا انواع مختلف زوال عقل در سنین بالا و به صورت تدریجی شروع می شود.

آلزایمر در افراد بالای ۶۰ سال رخ می‌دهد

آقامیری با اشاره به اینکه معمولا آلزایمر در افراد بالای ۶۰ رخ می دهد توضیح داد: زوال عقل بیماری است که به صورت تدریجی ایجاد شده و هرگز ناگهانی رخ نمی دهد. بیماری آلزایمر قابلیت شناختی را خنثی می سازد و فرد مبتلا به تدریج تغییرات و توانایی خود برای توسعه و دنبال کردن یک برنامه تجربه می کنند، به عنوان مثال، انجام برخی وظایف ساده مانند پیگیری وضعیت حساب بانکی یا پیروی از یک دستورالعمل برای آنها به فعالیتی بسیار پیچیده تبدیل می شود.

وی کناره گیری از فعالیت های اجتماعی یا کاری را یکی از نشانه های ابتلا به آلزایمر ذکر کرد و اظهار داشت: هنگامی که یک نفر چالش های شناختی که به واسطه زوال عقل شکل می گیرند را تجربه می کند، ممکن است به تدریج خود را از فعالیت های کاری یا اجتماعی کنار بکشد و بخشی از این کناره گیری و انزوا ممکن است با تغییرات شخصیتی، ترس، یا عدم پذیرش مرتبط باشد.

متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از ابتلا به زوال عقل و یا آلزایمر را رعایت اصول سبک صحیح زندگی دانست و افزود: متاسفانه درمان مشخصی برای بیماری آلزایمر یا هر گونه زوال عقل پیشرونده وجود ندارد بنابراین دارو درمانی گزینه ای در دسترس است که امکان تسکین برخی نشانه ها را فراهم می کند.

وی پرهیز از مصرف سیگار و دخانیات، کنترل فشار خون، کلسترول، و قند خون در سطوح مناسب، دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل،ورزش کردن، حفظ وزن مناسبو عدم مصرف نوشیدنی های الکلی را از جمله راهکارهای پیشگیری از الزایمر دانست.

آقامیری با بیان این که خبر تاسف برانگیز، غیر قابل درمان بودن آلزایمر است گفت: اگر شخصی مبتلا به بیماری آلزایمر شود، صرفا می توان سیر بیماری را با تجویز دارو کندتر کرد و متاسفانه در اکثر موارد درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. رعایت و پیروی از سبک درست زندگی می تواند یکی از موثرترین روش ها برای پیشگیری از آلزایمر باشد.

اختلال در تمرکز با آلزایمر اشتباه گرفته نشود

این فوق تخصص آنژیوپلاستی و سکته های مغزی با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به آلزایمر و یا زوال عقل بسیار بسیار نسبت به بیماریهای عفونی حساس و آسیب پذیرند خاطرنشان کرد: بطور مثال اگر یک شخص سالم با یک عفونت ساده ادراری فقط دچارتب شود، بیمار مبتلا به آلزایمر ممکن است با همان عفونت ادراری دچار کاهش سطح هوشیاری شده و یا به کما برود.

آقامیری گفت: معمولا حافظه طولانی افرادی که دچار اختلال حافظه هستند تا مراحل انتهایی بیماری دست نخورده باقی می ماند برای مثال این بیماران بیشتر از گذشته ها صحبت می کنند چون حافظه اخیر این بیماران پاک شده و هیچ حافظه و دیدگاهی نسبت به اتفاقاتی که در ساعات و روزهای اخیر افتاده ندارند. با پیشرفت بیماری، حافظه طولانی مدت بیماران مبتلا به آلزایمر هم از دست خواهد رفت.

وی با بیان اینکه نباید اختلال در تمرکز با آلزایمر را اشتباه گرفت، افزود: غالبا علل اختلال حافظه دلایل کم اهمیت و درمان پذیر هستند و عواملی همانند اختلالات متابولیک، کم کاری تیروئید و یا اختلالات ناشی از استرس و اضطراب می تواند از جمله این دلایل باشد.

آقامیری تصریح کرد: برای مثال شخصی که به دنبال اضطراب، استرس گاها دچار فراموشی های گذرا می شود این مورد آلزایمر محسوب نمی شود، درحالی که فرد مبتلا به آلزایمر تقریبا نمی تواند مطلب یا حتی شماره تلفنی را حفظ کند و یا آدرس های جدید را به یاد بیاورد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها