به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، آلمان تاکنون توانسته است صدها تن از کارکنان سفارت و شهروندان خود را همراه با تعداد معدودی از همکاران بومی ارتش و نهادهای امدادی از افغانستان خارج کند، اما هنوز صدها نفر در فرودگاه کابل در هوای به شدت گرم و شرایطی نامناسب انتظار میکشند تا از سرزمینی که با تسلط طالبان دیگر برای آنها امن نیست خارج شوند.
برآورد نادرست به رغم هشدارهای مکرربه گزارش اشپیگل، حزب سوسیال دموکرات به "هلگه براون" رئیس اداره صدراعظمی فشار زیادی وارد میکند تا توضیح بدهد که چرا دولت به رغم هشدارهای متعدد سرویس اطلاعاتی فدرال مدعی است نسبت به اوضاع افغانستان یک برآورد نادرست داشته است؟
کارستن شنایدر، رئیس فراکسیون پارلمانی حزب سوسیال دموکرات در این رابطه گفت: براون باید توضیح بدهد که از پیش بینیهای سرویس اطلاعاتی فدرال چه نتیجهای گرفته شده و آیا دولت آلمان این تحلیلها را با شرکای خود در افغانستان در میان گذاشته است یا نه؟
سرویس اطلاعاتی فدرال آلمان (BND) زیر نظر اداره صدراعظمی کار میکند و به این دلیل است که رئیس اداره صدراعظمی باید پاسخگوی فعالیتهای آن باشد. دلیل مطالبه حزب سوسیال دموکرات از رئیس اداره صدراعظمی این است که سرویس اطلاعاتی فدرال آلمان در اواخر سال گذشته سقوط دولت افغانستان را پیش بینی کرده و در ماه اوت امسال هم نسبت به قدرت یافتن طالبان هشدارهای متعدد داده بود.
کارشناسان سرویس اطلاعاتی در گزارشی تحت عنوان "حکومت دوم" توضیح داده بودند که بازگشت طالبان به قدرت تنها بستگی به سرعت سقوط دولت مرکزی دارد.
این رسانه آلمانی در ادامه افزود: سرویس اطلاعاتی فدرال آلمان ۲٠ جاسوس در افغانستان داشته است. کارشناسان این مرکز از اول ماه اوت امسال نیز بر پایه اطلاعات رمزی که از این جاسوسان دریافت میکردند، هرروز تاکید بیشتری بر بازگشت طالبان به قدرت میورزیدند و گزارشهای محرمانه آنها نه تنها به اداره صدراعظمی، بلکه به وزارت دفاع و وزارت خارجه نیز میرسید. با این حال، آلمان به موقع اقدام به خروج همه شهروندان و همکاران بومی خود نکرد.
بحران سیاسی در آستانه انتخاباتسقوط بدون مقاومت ارتش افغانستان در برابر طالبان و آنچه به دنبال خروج نیروهای خارجی از کابل در فرودگاه این شهر پیش آمده است، پنج هفته مانده به انتخابات سراسری به بحرانی شدید در دولت آلمان منتهی شده است. در عین حال احزاب نیز میکوشند از این بحران برای افزایش شانس خود در انتخابات استفاده کنند.
از فردای ورود نیروهای طالبان به کابل و فرار هزاران تن به فرودگاه این شهر، هایکو ماس وزیرخارجه سوسیال دموکرات آلمان نخستین سیاستمداری بود که به شدت تحت فشار قرار گرفت. وزارت خارجه آلمان از سوی منتقدان متهم شد که فریاد امداد طلبی سفارت آلمان در کابل را برای خروج اضطراری کارکنان سفارت و همکاران بومی آلمان آنقدر ناشنیده گرفت که این امر به وضعیت پرآشوب و خطرناک فرودگاه کابل انجامید.
برخی از احزاب و سیاستمداران آلمان، از جمله فریدریش مرتس از کادرهای بانفوذ حزب دموکرات مسیحی در روزهای اخیر بر فشارهای خود برای کناره گیری هایکو ماس شدت بخشیده اند، اما وزیرخارجه آلمان گفته است که تا انتخابات سپتامبر آینده تن به استعفا نمیدهد.
هلگه براون رئیس اداره صدراعظمی آلمان عضو حزب دموکرات مسیحی است. به این ترتیب به نظر میرسد که بحران سیاسی افغانستان و همچنین مسئله پناهجویان افغان به ابزار رقابت انتخاباتی میان احزاب تبدیل شده است.
هراس آلمانیها از تکرار بحران پناهجوئی ۲٠۱۵آنالنا بائربوک نامزد حزب سبزها برای جانشینی آنگلا مرکل در انتخابات سپتامبر امسال، روز گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که آلمان باید ۵٠ هزار پناهجوی افغانستانی را بپذیرد.
در مقابل، گروههای راست آلمان تبلیغات گستردهای را برای تحریک جامعه علیه پناهجویان جدید به راه انداخته اند. هورست زهوفر، وزیر کشور محافظه کار آلمان از حزب سوسیال مسیحی هم با طرح این ادعای بی اساس که ممکن است پنج میلیون پناهجوی افغانستانی راهی اروپا شوند، به ترس آلمانیها از بروز موجی شدیدتر از سال ۲٠۱۵ دامن زده است. در آن سال بیش از یک میلیون پناهجو وارد آلمان شدند که بیشتر آنها را سوریها و در مراحل بعدی افغانستانیها تشکیل میدادند.