به گزارش جام جم آنلاین از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر فهیمه عبدالهی مجد با بیان این که ضد آفتاب ماده ای ضروری برای پوست به ویژه زمانی که در معرض تابش نور خورشید در فصل های گرم سال هستید، محسوب می شود اظهار داشت: پزشکان استفاده از ض دآفتاب را به تمام گروههای سنی توصیه می کنند.
وی با تاکید براین که استفاده از ضد آفتاب مهمترین راهکار مراقبت از پوست است افزود: هرچند که استفاده از کرم های ضد آفتاب در تمام ایام سال توصیه می شود، اما مصرف آن در روزهای گرم و آفتابی سال، ضروری است.
وی درباره ضرورت استفاده از ضدآفتاب برای کودکان بالای ٦ ماه نیز گفت: ضد آفتابهایی مخصوص کودکان وجود دارد که استفاده از آن در زمان قرار گرفتن کودک در معرض آفتاب و خصوصا مسافرت به شهرهای ساحلی توصیه می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید براین که بررسی ها نشان می دهد کرم های ضد آفتاب نقش موثری در کاهش پیری زودرس پوست، ابتلا به سرطان پوست و بروز کک و مک های پوستی دارند در افراد دارند عنوان کرد: استفاده از ضدآفتاب در افرادی که سابقه خانوادگی سرطان های پوستی دارند نیز باید موضوعی جدی تلقی شود.
وی با بیان این که SPF مخفف Sun Protection Factor است، به معنای «میزان محافظت از نور خورشید» می باشد، توضیح داد: این اصطلاح میزان محافظت کرم ضد آفتاب از پوست در برابر اشعههای سوزاننده ی نور خورشید را نشان میدهد.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه، معمولا بیشتر افراد فکر میکنند که هرچه SPF یک کرم ضد آفتاب بالاتر باشد، قدرت اثر آن در برابر اشعههای مضر نور آفتاب هم بیشتر خواهد بود. وی افزود: میزان SPF، نشاندهنده قدرت محافظت پوست در برابر نور آفتاب است و این درحالیست که هر چه spf بیشتر شود اگر چه اثر حفاظتی بیشتر می شود ولی به همان نسبت افزایش spf بالا حفاظت بیشتر نمی شود و این اثر گذاری به مقدار ناچیزی متفاوت می شود.
دکتر عبدالهی مجد گفت: ضد آفتاب ها باید با پوست و شرایط هر فردی متناسب باشد.
وی با تاکید بر این که در مورد ضدآفتاب ها برندها اصلا مهم نیستند و مارک های ساخت داخلی را هم می توان به راحتی استفاده کرد، توضیح داد: مهم این است که ضد آفتاب با پوست هماهنگی داشته باشد به این معنی که اگر پوست شما چرب است ضدآفتاب باید فاقد چربی باشد یا اگر پوست شما خشک یا مختلط باشد باید از ضدآفتاب مخصوص استفاده شود.
وی با بیان این مهم که خیلی از افراد به بهانه چرب بودن کرمهای ضد آفتاب و ابتلا به آکنه در اثر استفاده از آنها، دور این محصولات را خط میکشند و سلامت پوستشان را به خطر میاندازند ادامه داد: این در حالی است که چنین افرادی میتوانند بدون دغدغه از محصولات فاقد چربی یا oil free که به وفور هم در بازار وجود دارند، استفاده کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درمورد ضد آفتابهای رنگی توضیح داد: برخی از افراد علاقهای به استفاده از ضد آفتاب های بی رنگ ندارند و تصورمی کنند کرمهای ضد آفتاب رنگی، همان کرم پودرهایی هستند که نمیتوانند اثر محافظتی چندانی در برابر نور آفتاب داشته باشند، بهتر است بدانید که قدرت اثر ضد آفتاب های رنگی و ساده، هیچ تفاوتی با هم ندارد و این رنگدانهها، تنها برای جلب نظر مشتری و زیباتر جلوه داده شدن پوست به برخی از کرمهای ضد آفتاب اضافه میشود.
عبدالهی مجد درباره روش صحیح استفاده از ضد آفتاب نیز تاکید کرد: حدودا بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول میکشد تا کرم ضد آفتاب اثر کند، بنابراین پیش از آن که از خانه بیرون بروید، از ضد آفتاب استفاده کنید، یک کرم ضد آفتاب همیشه باید به عنوان آخرین مرحله از روتین مراقبت از پوست شما باشد بنابراین هر کرم مراقبتی دیگری، مثل کرم آبرسان یا مرطوب کننده ای که استفاده میکنید باید زیر لایهی ضد آفتاب شما قرار گیرد.
وی ادامه داد: اگر بدن یا صورت شما خیس شد یا اگر بیرون از خانه در معرض نور شدید خورشید هستید، هر ۸۰ دقیقه کرم ضد آفتاب خود را تمدید کنید و برای پوست اطراف چشم که حساس تر است نیز می توانید از عینک های آفتابی استفاده کنید.
این عضو هیات علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: افرادیکه ساعات طولانی خارج از منزل هستند و یا تعریق زیادی دارند بهتر بعد از بعد از هر ٢ کتا سه ساعت ضد آفتاب خود را تجدید کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛