‍ برگزاری نخستین نمایشگاه دورهمی لوگوتایپ در حوزه هنری استان اردبیل

مدیر هنری نمایشگاه لوگوتایپ گفت: 230 اثر لوگوتایپ در اولین نمایشگاه دورهمی لوگوتایپ‌ها در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفت.
مدیر هنری نمایشگاه لوگوتایپ گفت: 230 اثر لوگوتایپ در اولین نمایشگاه دورهمی لوگوتایپ‌ها در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفت.
کد خبر: ۱۳۱۶۷۹۸
به گزارش جام جم آنلاین اردبیل، حجت مجرد مدیر هنری نمایشگاه لوگوتایپ اظهار کرد: این نمایشگاه از 27 اردیبهشت تا 3 خرداد ماه 1400 در حوزه هنری استان اردبیل و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی دایر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: اهمیت نوشتار در ثبت و ضبط و ماندگاری تاریخ و تمدن بشری بر کسی پوشیده نیست اما گرایش‌های نو و کاربردهای نوین نوشتار در دنیای معاصر را باید به مخاطب معرفی کرد و نباید از یاد برود که توجه به تایپ و نوشتار در قالب نشان‌های نوشتاری و سایر کاربردهای آن در تبلیغات محیطی و رسانه‌های جدید جزو کارکردهای امروزین دیزاین می‌تواند باشد. همچنین  باید برای کارکردهای جدید نوشتار اندیشه کرد و طرح و ایده داشت.

مجرد بیان کرد: این نمایشگاه ابتدا صرفاً در قالب گردآوری آثار مدعوین تدوین شده بود که در روند دریافت آثار با ابراز علاقه‌مندی تعدادی از طراحان جوان مبنی بر حضور در این رخداد، بخش فراخوان عمومی به آن اضافه شد که خوشبختانه با استقبال خوب جوانان روبرو شد.

وی تصریح کرد: مهم ترین اعتبار این نمایشگاه حضور اساتید به نام و برجسته عرصه لوگوتایپ و نشان‌های نوشتاری است که باعث انگیزه بخشی به تیم برگزار کننده و جوانان است.

مدیر هنری نمایشگاه لوگوتایپ ادامه داد: با توجه به این که بنده سال‌ها است در کسوت معلمی گرافیک تلاش می‌کنم، هدف اصلی از راه‌اندازی چنین رخدادی را اعتباربخشی آموزشی، هدفمندسازی فعالیت‌های تخصصی جوانان علاقه‌مند به عرصه تایپ و نوشتار و همچنین انگیزه‌بخشی به آنان برای فعالیت بیشتر و گسترده‌تر می‌دانم.

مجرد اضافه کرد: گردهمایی آثار اساتید و هنرمندان برجسته عرصه تایپ و نوشتار در کنار کار جوانان می‌تواند فرصتی برای آموزش و تجربه‌اندوزی و کسب انرژی مثبت و موثر باشد.

وی افزود: برپایی این نوع نمایشگاه با رویکرد تخصصی صرفاً در قالب نشانه‌های نوشتاری شاید به ندرت اتفاق افتاده باشد، چرا که مرسوم نیست نمایشگاهی از نشانه‌های نوشتاری به این شکل برگزار شود.

مدیر هنری نمایشگاه لوگوتایپ اظهار کرد: این رخداد می‌تواند مجالی برای معرفی این گرایش مهم در عرصه طراحی گرافیک باشد به ویژه اینکه امسال از طرف شورای جهانی دیزاین سال دیزاین برای همه اعلام شده است. پس لازم است دیزاین را به میان مردم برد و باید به خاطر داشت که وظیفه طراحان است که گرافیک و لزوم آن را به مخاطب یادآور شوند و با طراحی و دیزاین خود زندگی و شرایط بهتری برای مردم فراهم کنند.

مجرد اظهار کرد: هرچند که ممکن است بخش اندکی از مردم با کاربرد و اهمیت نوشتار در برندسازی آشنا باشند ولی تلاش برای توسعه اجتماعی مفاهیم و کارکردهای گرافیک وظیفه تک تک هنرمندان است بنابراین باید نیازهای - تصویری و نوشتاری- اجتماع را شناخت و دیزاین مناسب و درخور شأن آن را ارائه کرد.

وی گفت: بنا به اهداف برگزاری این نمایشگاه سعی شده است تا حد امکان از نشانه نوشته‌های فارسی در نمایشگاه استفاده شود که برای این منظور در اواخر سال 98 کارگاه عملی طراحی لوگوتایپ به صورت ابتکاری برای طراحی عناوین مشاهیر، نام‌آوران و حتی اسامی محلات قدیمی و شخصیت‌های هنری، مذهبی و ورزشی و اجتماعی شهر اردبیل تشکیل شد تا جوانان در قالب طراحی نشانه نوشته، امضاء، بام نوشته و ... به طراحی اسامی خاص بپردازند و این آثار را به بستر عمومی بکشانند. بنابراین تعدای زیادی آثار با مضامین فوق تولید شد که بخش اندکی از آن‌ها در این نمایشگاه حضور دارند.

مدیر هنری نمایشگاه لوگوتایپ تصریح کرد: با توجه به اهداف و اولویت آموزشی و محدودیت‌های موجود دبیرخانه تصمیم گرفت از تمامی شرکت کنندگان حداقل یک و حداکثر پنج اثر در این نمایشگاه حضور داشته باشد. در نهایت از تعداد کل آثار (حدود 415 اثر) رسیده به دبیرخانه که از 89 هنرمند بود، تعداد 230 اثر در نمایشگاه ارائه شد.

مجرد خاطرنشان کرد: هیچ نیازی برای حضور فیزیکی برای بازدید آثار نیست و دبیرخانه سعی کرده است در بسترهای مختلف رسانه‌ای اقدام به انتشار و نمایش این رخداد نماید که البته بستر اصلی ارائه آثار در سایت انجمن هنرهای تجسمی اردبیل خواهد بود و به موازات آن سعی خواهد شد از طریق صفحه های تلگرام، اینستاگرام و واتساپ اطلاع‌رسانی‌های لازم به صورت تصویری در اختیار شرکت کنندگان، مخاطبان و علاقمندان و اساتید مدعو قرار گیرد.

گفتنی است این نمایشگاه با همکاری حوزه هنری استان اردبیل، خانه فرهنگ و هنر اردبیل، انجمن هنرهای تجسمی اردبیل و موسسه فرهنگی هنری نشان نقره‌ای برگزار شد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها