به گزارش جام جم آنلاین، محققان در آلمان رابطه بین رژیم غذایی و پروتئینهای آمیلوئید و تاو را که مشخصه اصلی بیماری آلزایمر هستند اما در مغز افراد مسن و بدون زوال عقل نیز یافت میشوند، بررسی کردند.
«توماسو بالارینی»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز بیماریهای عصبی مغزی در بُن آلمان، در این باره میگوید: «این نتایج به مجموعه شواهدی اشاره دارد که عادات غذایی را با سلامت مغز و عملکرد شناختی در سنین بالا مرتبط میکند.»
به گفته وی، «رژیم غذایی شبه مدیترانه ای ممکن است مانع از نابودی مغز شود و خطر ابتلاء به زوال عقل را کاهش دهد.»
برای این مطالعه، محققان اطلاعات بیش از ۵۰۰ نفر را جمع آوری کردند که بیش از ۳۰۰ نفر از آنها در معرض خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر بودند. شرکت کنندگان رژیمهای غذایی خود را گزارش کرده و آزمونهای مربوط به زبان، حافظه و عملکرد اجرایی را انجام دادند. آنها همچنین تحت اسکن مغزی قرار گرفتند و بیش از ۲۰۰ نمونه مایع نخاعی برای جستجوی نشانگرهای زیستی آمیلوئید و تاو از آنها گرفته شد.
محققان دریافتند هرچقدر نمره افراد از مقیاس در نظرگرفته شده برای رژیم غذایی مدیترانه ای پایینتر بود، سن مغز یک سال بیشتر بود.
محققان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی نمیکردند دارای میزان بالاتری از نشانههای آمیلوئید و تاو بودند. همچنین این افراد، در آزمون های حافظه، امتیاز کمتری دریافت کردند.
در مجموع مشخص شد پیروی از یک رژیم غذایی شبیه به رژیم مدیترانه ای با حفظ حجم مغز در مناطق آسیب پذیر به بیماری آلزایمر، میزان کمتر آمیلوئید و تاو و عملکرد بهتر در تستهای حافظه مرتبط بود.
محققان تاکید میکنند رژیم غذایی تنها فاکتور سبک زندگی در کاهش ریسک بیماری الزایمر نیست. سایر مؤلفه ها نظیر ورزش هم بسیار مهم هستند.
منبع: مهر
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: