شکل و قوام آنها را میتوان به بادکنک شفاف پر از آبی تشبیه کرد که گاه مانند خوشه انگور دور هم تجمع پیدا میکنند و باعث انسداد راه تنفس از بینی و مختلشدن حس بویایی میشوند.
مقصر اصلی در ایجاد پولیپها، التهاب مزمن بینی و سینوسهاست. این التهاب مزمن میتواند در زمینه آسم و آلرژی، سینوزیت مکرر، حساسیتهای دارویی، بیماریهای نقص ایمنی یا اختلالات مژکی راه تنفسی رخ دهد. پولیپها تا وقتی کوچک هستند علائم کمی ایجاد میکنند و بسیار شایع است که با درمان کوچک شوند و در صورت ادامهندادن درمان مناسب عود کنند.
پولیپ بینی در بزرگسالان شایعتر است و چنانچه کودکی بهخصوص زیر ۱۳سالگی دچار پولیپ بینی شود باید بیماریهای مختلف سیستم ایمنی، بیماری عرق و اختلالات مژکی در وی رد شود. درمان پولیپ بینی بستگی بهشدت و حدت آن متفاوت است. اما اغلب لازم است ابتدا با کمک جراحی آندوسکوپیک سینوس، پولیپها کامل خارج شوند و دهانه همه سینوسها باز شود و در ادامه درمان دارویی حتما لازم است و فرد اغلب سالها به مراقبت و نظارت پزشک نیاز دارد.
از علائم و نشانههای سینوزیت مزمن همراه با پولیپ میتوان به این موارد اشاره کرد: گرفتگی مداوم بینی و تنفس دهانی، آبریزش بینی، احساس احتقان و فشار مداوم در صورت، خلط پشت حلق، اختلال بویایی، درد صورت یا سردرد، احساس درد و فشار روی دندانهایفوقانی.
روش تشخیص پولیپ و تایید آن شامل معاینه پزشک و در صورت لزوم آندوسکوپی بینی است که بهدنبال آن برای بررسی میزان گسترش پولیپ و سینوزیت، سیتیاسکن سینوس انجام میشود. در مواردی ممکن است پولیپ بینی همراه با سینوزیت قارچی باشد که درمان وسیع جراحی در خط اول لازم است.
دكتر مهتاب ربانی اناری - متخصص گوشوحلقوبینی / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم