به گزارش جام جم آنلاین، محمدرضا مسجدی، در نشست مجازی روز جهانی آسم، افزود: حداقل پنج بیماری شاخص وجود دارد که عامل بیش از ۸۰ درصد مرگهای غیر واگیر در دنیا هستند.
وی ادامه داد: بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها، بیماری های مزمن تنفسی، دیابت و اختلالات روانی، پنج بیماری غیر واگیر هستند که بیشترین سهم را در مرگهای غیر واگیر دارند.
مسجدی افزود: البته عوامل خطر و اثرگذار در این مرگها شامل استعمال دخانیات، مصرف الکل، نداشتن فعالیت فیزیکی و آلودگی هوا است.
این فوق تخصص ریه تاکید کرد: در شرایط پاندمی کرونا، این عوامل در مرگ و میرها اثرگذارند.
وی در پاسخ به این سوال بیماران مبتلا به آسم که آیا آنها هم کرونا میگیرند یا خیر، گفت: بله ابن افراد خم مثل بقیه مردم مبتلا به کووید ۱۹ میشوند. اما، اغلب مطالعات نشان داده است که آسم جزو عوامل خطر ابتلاء به کرونا نیست.
مسجدی افزود: سن بالا، وزن زیاد، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت استعمال دخانیات و سرطان، منجر به افزایش بستریها و مرگهای کرونایی میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: البته برخی مطالعات نشان داده است که اگر آسم خوب کنترل نشود و کسانی که بالای ۶۰ سال سن دارند که بیماریهای دیگری هم دارند، بیماری کرونا در آنها شدیدتر بروز میکند.
مسجدی در ارتباط با داروهای مصرفی بیماران مبتلا به آسم در دوران کرونا گفت: داروها و اسپریهای استنشاقی برای کرونا خطر ندارد و مطالعات نشان داده است که بیشتر اثر محافظتی دارند.
وی افزود: اثرات سودبخش داروها و اسپریهای استنشاقی بیماران مبتلا به آسم بیشتر از عارضه این داروها است.
مسجدی گفت: متأسفانه باورهای غلط باعث میشود بیماران مبتلا به آسم، مسیر درمان خود را به درستی دنبال نکنند.
منبع: مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت