به گزارش جام جم آنلاین، دسرها تنوع زیادی دارند. مصرف دسر بعد از وعده غذایی اصلی میتواند راهی برای کاهش وزن، هضم بهتر غذا و همچنین پاداشی برای بدن باشد.
تهیه چند دسر ساده و سریع میتواند برای تشویق کودکان به خوردن غذا نیز مفید باشند. ریشه برخی از دسرها به قرون وسطی و حتی دورتر از آن بازمیگردد. هرچند که دسرها میتوانند در طعمهای مختلفی حاضر شوند اما معمولاً شیرین بودن، یکی از ویژگیهای دسرهاست.
در ادامه با طرز تهیه سه دسر مفید آشنا میشویم. این سه دسر شامل پاناکوتا، فرنی و دمنوش به لیمو هستند.
تهیه پاناکوتا بسیار ساده و سریع است. معنای لغوی پاناکوتا در زبان ایتالیایی، خامه پخته شده است. این دسر که در دسته پودینگها قرار دارد، طعمها و رنگهای متنوعی دارد. البته که شیوه تهیه پاناکوتا در کل ثابت است اما افزودنیها، میوهها و طعمدهندههایی که به آن اضافه میشوند، مدلهای مختلفی از آن را تشکیل میدهند.
پاناکوتا در طعمهای قهوه، وانیل، شکلات و زعفران از محبوبترین انواع این دسر هستند. با این حال، طرز تهیه پاناکوتا وانیلی میتواند گزینه بهتری باشد.
مواد لازم و طرز تهیه پاناکوتا وانیلی:
شیر: یک پیمانه
شکر: نصف پیمانه
خامه صبحانه: ۴۰۰ گرم
پودر ژلاتین: ۳ قاشق چایخوری
وانیل: نصف قاشق چایخوری
پودر قند: ۲ قاشق غذاخوری
میوه: به میزان دلخواه
شیر را درون یک قابلمه ریخته، روی شعله ملایم قرار دهید تا گرم شود. نیازی به جوش آمدن نیست. سپس، یک ملاقه شیر را درون یک ظرف فلزی بریزید. پودر ژلاتین را به آن اضافه کنید و ظرف را روی بخار آب قرار دهید. ترکیب را در حین گرم کردن به شیوه بنماری (گرم کردن با بخار آب) هم بزنید. این کار را مداوم انجام دهید تا محلول، گلولهگلوله نشود. سپس آن را به مابقی شیر در قابلمه اضافه کنید.
مجدداً قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود ولی به جوش نیاید. خامه صبحانه و شکر را درون یک کاسه بریزید. با استفاده از همزن، آنقدر ترکیب را هم بزنید تا فرمی یکنواخت و یکدست به خود بگیرد. سپس آن را به قابلمه روی گاز بیفزایید. وانیل را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا اندکی خنک شود. سپس آن را در ظرفی مناسب بریزید و به مدت ۵ یا ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
برای آماده کردن سُس میوه به این شیوه عمل کنید؛ میوهها را در فریزر بگذارید تا یخ بزنند. سپس آنها را به همراه پودر قند درون میکسر بریزید. مخلوط را آنقدر هم بزنید تا یکدست شود. پاناکوتا را در ظرفی که میخواهید سرو کنید قرار دهید. سپس سس میوه را روی آن ریخته و سرو کنید.
فرنی، از دسرهای اصیل و قدیمی است که خاستگاه آن ایران میباشد. این دسر با شیر جوشیده، شکر و آرد برنج تهیه میشود.
هرچند که روشها و مواد اولیه متفاوتتری نیز برای تهیه فرنی به کار گرفته میشوند. بلغور گندم، ارزن، نشاسته، آرد رشته فرنگی یا ذرت شیرین، دیگر موادی هستند که میتوان برای تهیه فرنی از آنها استفاده کرد. تهیه فرنی بسیار ساده و سریع است. تنها کافی است با سلیقه و ذائقه خود، آن را طعمدار کنید.
مواد لازم و طرز تهیه فرنی:
شیر: ۴ لیوان
آرد برنج: ۴ قاشق غذاخوری
شکر: ۴ قاشق غذاخوری
آب: نصف استکان
گلاب: نصف استکان
پودر هل: نصف قاشق چایخوری
زعفران دمکرده: ۱ قاشق مرباخوری
دارچین، خلال پسته یا بادام
شیر سرد را در قابلمهای مناسب بریزید. آرد برنج، آب، پودر هل و شکر را به آن اضافه کنید. ترکیب را به خوبی هم بزنید تا در شیر حل شوند.
قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید. در حین گرم شدن، مرتباً هم بزنید تا محلولی غلیظ به دست آید. مراقب گلوله شدن آرد برنج باشید. بعد از غلیظ شدن فرنی، گلاب را به آن اضافه کنید. مجدداً مخلوط را هم بزنید تا غلیظ و باقوام شود.
زمانی که ترکیب، حالتی میانه به خود گرفت، قابلمه را از روی حرارت بردارید. این مرحله نیاز به اندکی تجربه دارد تا بدانید چه موقع زمان مناسبی برای برداشتن آن از روی حرارت است.
فرنی را درون ظرفی که میخواهید سرو کنید بریزید. دمکرده زعفران را روی فرنیِ سرد شده بریزید. میتوانید از دارچین، خلال پسته یا بادام برای تزئین استفاده کنید. همچنین که سرو فرنی با شیره انگور یا خرما نیز میتواند بسیار لذیذ باشد.
به لیمو، بوتهای به ارتفاع دو تا سه متر است با برگهایی به عطر لیمو. به لیمو با دارا بودن مقادیر زیاد آنتیاکسیدان، کاربردهای زیادی در پختوپز و طب دارد. دمکرده این گیاه با دارا بودن خواص متعدد، یکی از بهترین دمنوشها برای مصرف بعد از غذاست.
دمنوش به لیمو منجر به کاهش وزن و التهاب، تقویت سیستم ایمنی، تنظیم دمای بدن، هضم بهتر غذا و کاهش اضطراب میشود. از این رو، آشنایی با نحوه تهیه این دمنوش میتواند بسیار مفید واقع شود.
طرز تهیه دمنوش به لیمو:
برای تهیه دمنوش به لیمو تنها نیاز به برگهای تازه آن، آب جوش و مقداری شیرینکننده نیاز خواهید داشت. معمولاً چیزی حدود یک قاشق چایخوری برگ خشک به لیمو برای تهیه یک فنجان دمنوش کفایت میکند. برای شیرین کردن آن نیز میتوانید بنا به سلیقهتان از چیزهای مختلفی استفاده کنید. اما بهترین گزینه میتواند عسل طبیعی باشد. تعیین میزان شیرینی آن نیز به عهده خودتان خواهد بود.
ابتدا برگهای تازه یا خشکشده به لیمو را بشویید. آنها را درون یک قوری بریزید و یک فنجان آب جوش به آن بیفزایید. قوری را روی حرارت آبجوش قرار دهید و بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند. سپس آن را از صافی رد کنید. ترکیب به لیمو با نعناع یا بابونه میتواند خواص بیشتری به آن بدهد. برای این کار، همزمان با برگ به لیمو، برگ نعناع یا گل بابونه را نیز اضافه کنید و اجازه دهید با هم دم بکشند. دمنوش به لیمو را میتوان به صورت گرم یا خنک میل کرد.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد