در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از میهن نوین،آرد به طور سنتی از گندم تهیه شده و از آن برای پخت انواع نان، شیرینی، کیک و… استفاده می شود. امروزه انواع مختلفی از آرد مانند آرد فاقد گلوتن، آرد بادام، آرد نارگیل، آرد غلات مختلف و… وجود دارد.
رای نگهداری آرد و جلوگیری از کرم زدن آن باید به نحوه نگهداری آن دقت نمود. در این بخش از رازهای خانه داری توضیحاتی درباره مدت زمان نگهداری از آرد، نحوه نگهداری و مضرات مصرف آرد فاسد ارائه نموئده ایم، با ما همراه شوید.
ممکن است آرد طی نگهداری مورد حمله کنه آرد، کرم آرد، پروانه آرد و شپش آرد قرار گیرد. در اثر تولید فرآورده های ناشی از اعمال متابولیسم این حشرات و کرم ها، آرد بوی بسیار نامطبوعی به خود می گیرد و غیر قابل مصرف می گیرد. نگهداری نادرست از آرد و قرار دادن آن در محل گرم و مرطوب سبب کرم زدن آرد می شود.
ماندگاری آرد، به نوع و مواد تشکیل دهنده آرد و نحوه نگهداری آن بستگی دارد. بیشتر آردها را می توان در دمای اتاق ۳ تا ۸ ماه نگهداری نمود. در ماندگاری آرد برخی عوامل تأثیر می گذارند.
طبقه بندی آرد بر اساس سطح پردازشی است که در مراحل تولید روی آرد انجام می شود. میزان پردازش آرد و عنصری که از آن برای تهیه آرد به عنوان منبع استفاده می شود بر روی ماندگاری آرد تأثیر دارد.
آرد سفید به آردی می گویند که برای تهیه آن تنها از آندوسپرم نشاسته ای استفاده می شود و سبوس و جوانه از دانه جدا می شود. این نوع آرد به علت روش های پردازشی که روی آن انجام می شود، بیشتر از آرد گندم سبوس دار تازه می ماند.
در تهیه آرد سبوس دار، سبوس را از دانه جدا نمی کنند. این آرد بسیار مقوی است اما ماندگاری کمتری نسبت به آرد سفید دارد. سبوس و جوانه سرشار از روغنی هستند که در اثر قرار گرفتن در معرض نور، رطوبت یا هوا تخریب و تجزیه شده و موجب ایجاد طعم و بوی نامطلوب در آرد می شود.
برای تهیه آرد بدون گلوتن چندین نوع آرد غلات یا آرد ریشه را با هم ترکیب می کنند. این نوع آردها مانند آرد بادام یا آرد نارگیل غنی از روغن هستند و به دلیل داشتن رطوبت زیاد در برابر قارچ ها آسیب پذیرتر بوده و خیلی زودتر فاسد می شوند.
آرد ماده ای پایدار و ماندگار است و می توان آن را در دمای اتاق نگهداری کرد. برای اینکه آرد دیرتر خراب شود، بهتر است:
اگر در خانه آرد نگهداری کرده اید و نمی دانید آرد شما قابل استفاده است یا خیر، بهترین راه برای تشخیص آرد خراب شده عبارتند از:
آرد تازه بوی خنثی می دهد، اگر آردتان را بو کردید و از آن بوی بدی استشمام نمودید آرد شما خراب و فاسد شده است.
آرد به طور سنتی از گندم تهیه شده و از آن برای پخت انواع نان، شیرینی، کیک و… استفاده می شود. امروزه انواع مختلفی از آرد مانند آرد فاقد گلوتن، آرد بادام، آرد نارگیل، آرد غلات مختلف و… وجود دارد.
برای نگهداری آرد و جلوگیری از کرم زدن آن باید به نحوه نگهداری آن دقت نمود. در این بخش از رازهای خانه داری توضیحاتی درباره مدت زمان نگهداری از آرد، نحوه نگهداری و مضرات مصرف آرد فاسد ارائه نموئده ایم، با ما همراه شوید.
ممکن است آرد طی نگهداری مورد حمله کنه آرد، کرم آرد، پروانه آرد و شپش آرد قرار گیرد. در اثر تولید فرآورده های ناشی از اعمال متابولیسم این حشرات و کرم ها، آرد بوی بسیار نامطبوعی به خود می گیرد و غیر قابل مصرف می گیرد. نگهداری نادرست از آرد و قرار دادن آن در محل گرم و مرطوب سبب کرم زدن آرد می شود.
ماندگاری آرد، به نوع و مواد تشکیل دهنده آرد و نحوه نگهداری آن بستگی دارد. بیشتر آردها را می توان در دمای اتاق ۳ تا ۸ ماه نگهداری نمود. در ماندگاری آرد برخی عوامل تأثیر می گذارند.
طبقه بندی آرد بر اساس سطح پردازشی است که در مراحل تولید روی آرد انجام می شود. میزان پردازش آرد و عنصری که از آن برای تهیه آرد به عنوان منبع استفاده می شود بر روی ماندگاری آرد تأثیر دارد.
آرد سفید به آردی می گویند که برای تهیه آن تنها از آندوسپرم نشاسته ای استفاده می شود و سبوس و جوانه از دانه جدا می شود. این نوع آرد به علت روش های پردازشی که روی آن انجام می شود، بیشتر از آرد گندم سبوس دار تازه می ماند.
در تهیه آرد سبوس دار، سبوس را از دانه جدا نمی کنند. این آرد بسیار مقوی است اما ماندگاری کمتری نسبت به آرد سفید دارد. سبوس و جوانه سرشار از روغنی هستند که در اثر قرار گرفتن در معرض نور، رطوبت یا هوا تخریب و تجزیه شده و موجب ایجاد طعم و بوی نامطلوب در آرد می شود.
برای تهیه آرد بدون گلوتن چندین نوع آرد غلات یا آرد ریشه را با هم ترکیب می کنند. این نوع آردها مانند آرد بادام یا آرد نارگیل غنی از روغن هستند و به دلیل داشتن رطوبت زیاد در برابر قارچ ها آسیب پذیرتر بوده و خیلی زودتر فاسد می شوند.
آرد ماده ای پایدار و ماندگار است و می توان آن را در دمای اتاق نگهداری کرد. برای اینکه آرد دیرتر خراب شود، بهتر است:
اگر در خانه آرد نگهداری کرده اید و نمی دانید آرد شما قابل استفاده است یا خیر، بهترین راه برای تشخیص آرد خراب شده عبارتند از:
آرد تازه بوی خنثی می دهد، اگر آردتان را بو کردید و از آن بوی بدی استشمام نمودید آرد شما خراب و فاسد شده است.
آرد فاسد ممکن است بدون تغییر رنگ باشد. این آرد سمی و ترش مزه است، شما از طریق مزه نمودن می توانید فساد آرد را تشخیص دهید.
درون آرد فاسد که در مجاورت رطوبت باشد، توده های بزرگی از قارچ نمایان می شود، با مشاهده این توده ها آرد را سریعا دور بریزید.
نکته: در صورت استشمام بوی نامطبوع از آرد، تغییر رنگ آن یا رشد کپک و قارچ، حتما آرد را دور بریزید و هرگز از این آرد برای پخت و پز استفاده نکنید.
همانطور که در این بخش از نکات خانه داری گفته شده است اگر نمی دانید آرد شما چه زمانی قابل استفاده و چه زمانی خراب می شود، آردهای بسته بندی شده که دارای تاریخ انقضا بر روی بسته بندی هستند، تهیه نمایید تا مشخص شود که آرد چه مدت تازه می ماند.
برای جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی، از آردهای کهنه نزدیک به تاریخ انقضا برای درست کردن وسایل غیر غذایی مانند خمیر بازی یا چسب خانگی استفاده کنید.
با گذشتن از تاریخ انقضای آرد، ساختار مولکولی آرد تغییر نموده و آرد سفت می شود و ترکیبات مضری در آن ایجاد می شود. مصرف آرد سفت یا مصرف غذاهای پخته شده با آرد خراب در مقدار کم آسیبی به بدن نمی رساند اما طعم این غذاها ناخوشایند می باشد.
آرد کپک زده، بو و طعم نا مطلوب دارد و مصرف آرد کپک زده و محصول تهیه شده با آن خطرناک است زیرا برخی از قارچ ها با تولید مواد شیمیایی خطرناکی به نام مایکوتوکسین ها به بدن آسیب می رسانند و موجب استفراغ و اسهال فرد می شوند.
مایکوتوکسین ها با سایر بیماری های جدی از جمله سرطان و بیماری کبدی ارتباط دارند پس آردی که بوی بدی گرفته است یا علائم قارچ در آن قابل دیده می شود را دور بریزید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد