مینی‌ پی‌سی‌ ها یکی دو سال است که وارد بازار شده‌اند و ترکیب ابعاد فوق‌العاده جمع و جور و قدرت پردازش قابل‌ ملاحظه آنها باعث محبوبیت روزافزونشان در بین کاربران شده است.
کد خبر: ۱۲۹۷۶۷۳

پیشرفت‌های فناوری دیجیتال و تولید سخت‌افزارهای قدرتمند، اما کوچک برای لپ‌تاپ‌ها به سازندگان امکان داده تا در ابعاد یک ست‌تاپ‌باکس، سیستمی با قابلیت‌های یک دسکتاپ سطح بالا بگنجانند.

این یعنی می‌توانید کارهایی مثل ویرایش تصویر و ویدئو، وبگردی، مشاهده فایل‌های چندرسانه‌ای، اجرای بازی‌های رایانه‌ای و محیط‌های واقعیت مجازی را با استفاده از رایانه‌ای که در جیب‌تان جا می‌شود یا به‌راحتی پشت تلویزیون خانه قابل پنهان کردن است انجام دهید! البته همه مینی‌پی‌سی‌ها در یک سطح نیستند و قیمت آنها می‌تواند حتی بیشتر از یک لپ‌تاپ میان‌رده باشد، هرچند به‌ازای قیمت بالاتر قابلیت‌های بسیار بیشتری هم به کاربر ارائه می‌کنند.

در ادامه برخی از بهترین مینی‌پی‌سی‌هایی را که در سال 2020 به بازار عرضه شده‌اند به شما معرفی‌می‌کنیم تا اگر خواستید برای خرید سیستم بعدی سراغ این کوچولوهای قدرتمند و دوست‌داشتنی بروید بدانید باید دنبال چه باشید.

چطور انتخاب کنیم؟

قدم اول در انتخاب مینی‌پی‌سی‌ها، مشخص کردن کاری است که می‌خواهید با آن انجام دهید. دنبال چیزی هستید که به‌سادگی پشت تلویزیون مخفی شود و نمایشگر شما را به یک نمایشگر هوشمند تبدیل کند یا دنبال رایانه‌ای هستید که بتواند از پس سنگین‌ترین عناوین روز برآید؟ مساله بعدی شکل و ابعاد مینی‌پی‌سی‌ است که تنوع زیادی می‌تواند داشته باشد و از اندازه جیبی تا کیس‌های کوچک را دربر می‌گیرد.

محبوب‌ترین مینی‌پی‌سی‌ها، Stick PCها هستند که کمی از یک حافظه فلش بزرگ‌تر هستند.
این رایانه‌های جیبی معمولا بین 100تا200 دلار قیمت دارند و می‌توانند به هر مانیتور یا تلویزیونی که ورودی HDMI داشته باشد متصل شوند.

عملکرد این مینی‌پی‌سی‌های جیبی به دلیل ابعاد کوچک‌شان مسلما در حد نمونه‌های بزرگ‌تر که می‌توانند با سیستم‌های دسکتاپ سنتی رقابت کنند، نیست ولی مزایای خود را دارند. از طرف دیگر می‌توانید سراغ مدل‌های بزرگ‌تر که کماکان در یک کوله‌پشتی جا می‌شوند و توان پردازشی بسیار بیشتری دارند بروید، اما باید آمادگی پرداخت قیمت‌های نسبتا بالای آنها را (که به‌خصوص با افزوده شدن قطعاتی مثل کارت گرافیکی اختصاصی زیاد می‌شود) داشته باشید.

درنهایت به پیکربندی‌های ارائه‌ شده توسط سازنده و قابلیت ارتقاپذیری در آینده نگاه کنید، چرا که برخی مینی‌پی‌سی‌ها به‌ شما اجازه ارتقای رم یا حافظه اصلی و حتی اتصال کارت‌های گرافیکی اکسترنال را هم می‌دهند.

این ویژگی می‌تواند مینی‌پی‌سی شما را تا سال‌ها کاربردی نگاه دارد، هرچند قیمت تمام شده را بسیار بالا خواهد برد.

سیب کوچک

هرچند از نظر ظاهری تفاوتی بین نسل جدید و قبلی Mac Mini اپل دیده نمی‌شود، باطن‌شان با هم تفاوت زیادی دارد.

مهم‌ترین نکته، استفاده از پردازنده اختصاصی M1 اپل در این محصول است که عملکرد فوق‌العاده‌ای به این محصول بخشیده و به‌سادگی می‌تواند با سیستم‌های مجهز به پردازنده‌هایی مثل Core i3 و Core i5 رقابت کند.

این مینی‌پی‌سی از سیستم‌عامل Big Sur استفاده می‌کند و تقریبا می‌تواند هر نرم‌افزار غیرویندوزی را برای شما بدون مشکل اجرا کند البته این محصول ایده‌آل نیست و محدودیت‌هایی مثل نبود امکان ارتقای سخت‌افزاری، پورت‌های کم‌تعداد و محدودیت نمایشگرهای قابل اتصال به دو عدد کمی ناامیدکننده هستند اما اگر به یک سیستم مک نیاز دارید و پول کافی برای تهیه مک‌بوک پرو یا آی‌مک را ندارید انتخاب بهتری از نظر هزینه و کارآیی نخواهید داشت.

چرا بخریم؟ عملکرد فوق‌العاده، پشتیبانی از اکثر نرم‌افزارهای مک
چرا نخریم؟ نداشتن امکان ارتقای سخت‌افزار، پورت‌های کم‌

هیولای جیبی

Azulle Access3 یکی از بهترین رایانه‌های جیبی فعلی بازار است که آن‌قدر کوچک است که می‌تواند به جاکلیدی شما متصل شود و آن‌قدر منعطف که با هر مانیتور یا تلویزیونی کار کند.

مدل جدید، پردازنده بهتر، پورت‌های USB 3.0 پرسرعت‌تر و یک پورت LAN دارد. در نتیجه علاوه بر امکان اتصال راحت انواع سخت‌افزار به آن می‌توانید به راحتی ویدئو با کیفیت 4K پخش کنید و کارهای روزمره مثل مرور وب یا مشاهده و ویرایش اسناد Office را انجام دهید.

البته حافظه 32 گیگابایتی این سیستم تعریفی ندارد و انتقال فایل به فلش یا رایانه‌های دیگر به کندی انجام می‌شود، ولی کماکان ارزش بسیار بالایی دربرابر قیمت خود دارد و می‌تواند کارتان را همه‌جا راه بیندازد.

چرا بخریم؟ طراحی زیبا و بدون فن، پشتیبانی از 4K و سرعت بالا
چرا نخریم؟ سرعت انتقال داده پایین به سیستم‌های دیگر

برای گیمرها

​​​​​​​اگر به‌دنبال یک رایانه مخصوص بازی که ابعادی درحد یک کتاب داشته باشد می‌گردید و پول کافی هم دارید، گزینه‌ای بهتر از Hades Canyon شرکت اینتل نخواهید‌یافت.

این رایانه قدرتمند به‌لطف تراشه هیبریدی Core i7-8009G/AMD Radeon RX Vega M که عملکردهای پردازنده و کارت گرافیکی را یکجا جمع کرده، به شما امکان اجرای سنگین‌ترین بازی‌ها را می‌دهد.

این مینی‌پی‌سی باوجود ابعاد کوچک خود پورت‌های اتصال پرسرعتی دارد و مشکلی برای اتصال چند دستگاه جانبی به آن نخواهید داشت.

درواقع می‌توانید تا 6 نمایشگر با وضوح 4K را به Hades Canyon متصل کرده و هم‌زمان از آنها استفاده کنید. بعلاوه طراحی زیبا و جمع‌و‌جور آن جذاب است و در همان نگاه اول حس یک سخت‌افزار حرفه‌ای را به شما منتقل می‌کند.

هرچند نداشتن حافظه داخلی و نیاز به نصب و استفاده سیستم‌عامل از یک حافظه پرسرعت اکسترنال می‌تواند نکته منفی درنظر گرفته شود.

چرا بخریم؟ کارآیی گرافیکی فوق‌العاده، طراحی جمع‌وجور و جذاب
چرا نخریم؟ نیاز به حافظه خارجی، قیمت بالا

خشایار مریدپور - روزنامه‌نگار فناوری / ضمیمه کلیک روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها