به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، همه سوال هایی که از یک ارتودنتیست پرسیده می شود، اکثرا حول دو محور اصلی می چرخد:
- چه سنی در کودکان برای ارتودنسی مناسب است؟
- چه سنی می توانند ارتودنسی کنند؟
همه چیز در ارتودنسی مانند هر موضوع دیگری بستگی به عوامل مختلف دارد. بعضی از کودکان نسبت به بعضی دیگر زودتر به ارتودنسی نیاز پیدا می کنند. بعضی از آن ها نیز بسیار خوش شانس هستند که هرگز به این کار نیاز پیدا نمی کنند. ژنتیک و مراقبت از بهداشت و سلامت دهانی می تواند نقش مهمی را در این مورد ایفا کند. به دلیل سوالات مختلف در مورد سن ارتودنسی در کودکان، در این قسمت از سلامت دهان و دندان این مقاله را آماده کردیم تا به سوالات ذهن شما در این زمینه پاسخ دهیم.
از آن جایی که هیچ سن دقیقی برای ارتودنسی یک کودک وجود ندارد، به همین دلیل انجمن های بین المللی ارتودنسی در دنیا پیشنهاد می کنند که کودکان را به نزد یک ارتودنتیست ببرید. این ملاقات با دندان پزشک نباید دیرتر از سن هفت سالگی باشد. در این زمان ارتودنتیست می تواند وضعیت راه تنفسی کودک، بایت و عادات بهداشتی او را مورد ارزیابی قرار دهد. ارتودنتیست می تواند تعیین کند که آیا براکت ها یا دیگر درمان های ارتودنسی برای کودک نیاز است یا نه.
بنابراین سن هفت سالگی می تواند پاسخ این سوال باشد. اما این که چه زمانی ارتودنسی انجام دهند، معمولا بین سنین 9 تا 14 سال می تواند پاسخ سوال شما باشد.
کودکان ممکن است علائم هشداردهنده مختلفی را از مشکلات ارتودنسی در سن 7 سالگی از خودشان نمایش دهند:
اگر یک شخص یک یا دو مورد از این مشکلات را قبل از سن 7 سالگی از خودش نشان دهد، نیازی نیست که برای چکاپ ارتودنسی منتظر بماند. هرچقدر که خانواده زودتر با متخصص در این زمینه صحبت کنند، زودتر می توانند مراقبت های مربوط به ارتودنسی را انجام دهند.
چکاپ ارتودنسی یک فرصت یادگیری برای ارتودنتیست، کودک و والدین می باشد. در این جلسه ملاقات، ارتودنتیست به مشکلات رشد فک یا هرگونه مشکلی در دندان پی می برد.
در بعضی از موارد، ارتودنتیست متوجه می شود که دندان کودک صاف است و بایت او مشکلی ندارد. یا این که مشکلی را تشخیص می دهد و با معاینه و عکس، زمان دقیق شروع درمان را تعیین می کند. ممکن است در بعضی از موارد هم مشکلاتی را مشاهده کند که نیاز به درمان سریع تر دارد.
درمان اولیه ارتودنسی به بهبود جریان هوا از راه دهان کمک می کند و باعث می شود که کمترین مشکلی در راه تنفس، مشکلات دهانی و بایت کودک به وجود نیاید. همچنین به ارتودنتیست اجازه می دهد که مشکلاتی را برطرف کند، که هنگام متوقف شدن رشد فکی کودک، امکان پذیر نیست.
دلایل زیادی وجود دارد که چرا یک ارتودنتیست یک درمان ارتودنسی اولیه را به شما پیشنهاد می دهد، که این دلایل شامل موارد زیر هستند:
ارزیابی ارتودنسی اولیه بسیار ارزشمند است زیرا ارتودنتیست را قادر می سازد تا به بهبود مشکلات بهداشتی دهانی کودک در سن کم کمک کند. این ارزیابی همزمان تضمین می کند که والدین می توانند لبخند سالم و زیبا را به کودک خود هدیه دهند.
این که به کودک کمک کنید تا لبخند زیبایی داشته باشد، باید جزء اولویت های شما قرار بگیرد. تعیین بهترین اقدام در مورد نوع ارتودنسی کمی سخت است.
در جلسه مشاوره از والدین کودک سوالاتی پرسیده می شود که می تواند به ارزیابی درمان مناسب کمک کند. مهم تر از همه این که این والدین می توانند تعیین کنند که آیا براکت ها یا دیگر انواع درمان های ارتودنسی برای کودکشان نیاز هست یا خیر.
حال در ادامه ی این بخش از سلامت دهان و دندان نمناک به چهار سوال رایج در مورد ارتودنسی کودکان پاسخ می دهیم که شاید سوال شما هم باشد:
1. براکت ها دقیقا چه کار می کنند ؟
براکت ها باعث می شوند که دندان و بایت کودک به موقعیت صحیح خود برگردد. همچنین در آن ها از ابزارهای مختلف استفاده می شود و ممکن است هم برای کودکان و هم نوجوانان مورد استفاده قرار بگیرد.
2. چه نوع براکت هایی در دسترس هستند ؟
اغلب کودکان نیاز دارند که از براکت ها، بریس ها، سیم ها و یا بندهای ارتودنسی استفاده کنند. براکت ها از طریق بریس ها به دندان می چسبند و از طریق یک سیم و بند به یکدیگر وصل می شوند. در بعضی از موارد کودکان از بریس های متحرک یا دیگر تجهیزات ارتودنسی استفاده می کنند. همچنین ممکن است که یک ارتودنتیست به شما پیشنهاد کند که یک یا چند دندان کودک را برای ایجاد فضای بازتر بکشید.
3. هزینه بریس ها چقدر است؟
هزینه بریس ها و ارتودنسی کودکان بسیار متنوع است و بستگی به عوامل مختلفی دارد. همچنین در بعضی از درمان ها نیز ممکن است بیمه های خاص هزینه آن را تحت پوشش قرار دهند.
4. بریس های ارتودنسی تا چه مدت باید داخل دهان کودک باقی بماند ؟
مدت زمان آن بستگی به نیاز کودک دارد اما مهم ترین نکته این است که بریس ها را باید بین 18 تا 36 ماه کار بگذارید. یک ارتودنتیست در چنین شرایطی جلسات چکاپ منظم را برای شما تعیین می کند تا تضمین کند که درمان شما مداوم به خوبی پیش می رود. این چکاپ ها همچنین ارتودنتیست را قادر می سازد تا سریعا مشکلات بعدی را نیز شناسایی کند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد