به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،پیشبینی آب و هوای دنیا به صورت عادی توسط ابررایانهها انجام میشود که با محاسبات پیاپی خود میلیونها احتمال را تحلیل میکنند و نتیجه نهایی را در اختیار هواشناسان قرار میدهند. این رایانهها برای ارائه نتایج و احتمالات جوی دقیق باید مواردی همچون باد، دما، احتمال بارش باران و برف را تحت نظر بگیرند و به همین دلیل نیاز به یک سیستم محاسباتی فوقالعاده قدرتمند دارند.
اکنون دانشمندان در نظر دارند سیستم پیشبینی آب و هوا را توسعه دهند و قدرت این رایانهها را با افزایش چشمگیری روبهرو کنند. بر اساس جدیدترین اطلاعات منتشر شده، محققان دانشگاه واشنگتن به همراه دانشمندان مایکروسافت توانستند از هوش مصنوعی برای پیشبینی دقیق وضعیت هوا استفاده کنند.
طبق ادعای این دو مجموعه نتایج به دست آمده بسیار از مواردی که با ابررایانهها صورت میگیرد دقیقتر بوده است. هوش مصنوعی جدید با استفاده از دادههای پیشبینی آب و هوایی ۴۰ سال گذشته تعلیم داده شده است و کمتر بر روی اطلاعات و جزئیات محاسبات فیزیکی تمرکز دارد. این سیستم جدید میتواند شرایط جوی و آب و هوایی یک سال آینده را بسیار سریعتر از ابررایانهها پیشبینی کند.
جوناتان وین، یکی از اعضای تحقیقات صورت گرفته توسط دانشگاه واشنگتن در رابطه با اختراع جدیدشان گفت: "هوش مصنوعی در نهایت میتواند به اندازه برترین مدل ابررایانهها فعالیت کند و نتایج را بسیار سریعتر در اختیار سازمانها بگذارد. این سیستم الگوهای رایج طی چهل سال گذشته را بررسی میکند و آنها را با شرایط جوی حال حاضر تطبیق میدهد تا بهترین نتیجه را ارائه دهد".
سیستمهای هوش مصنوعی جدید همچنین ۷۰۰۰ بار انرژی کمتری را نسبت به ابررایانهها مصرف میکنند و همچنین اطلاعات را سریعتر ارائه میدهند. با وجود نتیجهگیری مثبت تیم تحقیقاتی این سیستمها همچنان در حال توسعه و گسترش هستند و انتظار میرود تا زمان استفاده نهایی از آنها مدتی طول بکشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با حسن کاظمی قمی دیپلمات نزدیک به حاجقاسم بررسی شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد