به گزارش جام جم آنلاین به نقل ازپرشین وی ، داشتن کمی استرس در زندگی طبیعی است اما نگرانی و استرس بیش از حد برای سلامت روح و جسم بسیار تهدید کننده سلامت است برای اینکه استرس و نگرانی خود را مدیریت کنیم باید بدانیم که چگونه از عوامل استرس زا دور بشویم و در مواقعی که حس ناخوشایندی به ما دست می دهد چگونه آن را مدیریت کنیم در این مطلب به نکاتی برای از بین بردن نگرانی اشاره کرده ایم که خالی از لطف نیست
به طور حتم یکی از بلاهای جوامع مدرن، میزان بالای استرسی است که هر روزه داریم؛ و در عین حال، دایما نگران مسایل پیش روی خود هستیم.آیا شما بیش از حد نگرانید؟ چطور بفهمیم میزان اضطرابمون عادیه یا نه؟ این راه کارهای ساده رو به کار ببرید تا بر نگرانیهای خودتون غلبه کنید. اگر فکر میکنید که نگرانی های شما از حد معمول بیشتره، بدونید که تنها شما اینطوری نیستید. خیلی از آدمها اضطراب دارند و این حس اضطراب، مضطرب ترشون می کنه؛ نمی دونند که آیا حالشون خوبه، آیا سالم و نرمال هستند یا نه ؟ احتمالا جواب همه این سوالها، مثبته! پس بیاید بعضی از این نگرانیها رو کنار بذارید.سطرهای اولیه درباره منشا استرسه.
هرچی بیشتر تلاش کنید که نتیجه کارهاتون منفی نباشه، استرستون بیشتر میشه. وقتی در محل کارتون هستید؛ محدودیتها، ترس از سرزنش رییس و یا مشکلات با همکاران از عوامل استرسزا محسوب میشن و توی خونه؛ بچه ها، مشکلات مالی و یا به هم خوردن رژیم لاغری، مسایل نگرانکننده هستند. بالاخره هر کسی گاهی احساس نگرانی میکنه. زمانی که سعی دارید، از اتفاقات ناخوشایند اجتناب کنید و همه چیز خوب پیش بره؛ استرس و ترس عکسالعمل های کاملا طبیعی به حساب میان.
هنگامی که مضطرب هستید، گوشه ای خلوت پیدا کنید، یک لیست بنویسید از افکار منفی که سعی دارید ازشون اجتناب کنید. بعد از خودتون بپرسید، برای مقابله با این افکار منفی توی لیست، کاری از من ساخته است؟ بیاید با مواردی از لیست شروع کنیم که جواب “نه” است (چیزهایی که امکان تغییرش نیست). وقتی استرس برای چیزهایی باشه که شما نمیتونید تغییرش بدید، نگرانی شما بیشتر میشه. کاری از شما ساخته نیست که نتیجه رو عوض کنید! پس یه راه حل پیدا کنید که از این سکون، غوطه خوردن در گرداب نگرانیها و اضطراب دورتون کنه، و یا از این سردرگمیهای احساسی نجاتتون بده! مطمئنا، به سادگی نمیتونید افکار نگران کننده رو از خودتون دور کنید.
از شر اضطراب و نگرانیهای دست و پا گیر به سادگی رهایی ندارید. فقط بیست دقیقه وقت بگذارید و درباره هرچی نگرانتون میکنه، بنویسید. تحقیقات زیادی دال بر این وجود داره که اگر راجع به چیزایی که آزارتون میدن، بنویسید، کمک میکنه این افکار آزاردهنده با اطلاعات موجود در ذهنتون مرتبط بشن و راحتتر از شر افکار آزارنده خلاص بشید. قلمتون رو بر دارید( یا لپ تاپ) و فکر کنید! دارید از چی فرار میکنید و اصلا چرا؟ بنویسید که اساسا مشکل چی هست و چرا فکر میکنید این براتون یک مشکله، احساستون رو دربارش بنویسید، منشا اصلی این مشکل کجاست؟
شاید نوشتن درباره مشکلات خیلی هم جالب نباشه، اما از اضطراب و نگرانیهای طولانی و طاقتفرسا که دایم تو ذهنتون بزرگش میکنید، بهتره و اجازه میده بفهمید اصلا برای چی نگران هستید! با ممارست در نوشتن میبینید که، اونقدرها از بین بردن نگرانی هم که فکر میکنید بد نیست. شاید اولش پیش خودتون بگید اینکه مشکل من رو حل نکرد و احتمالا بی خیالش بشید و شاید بگید: نگرانی من از عوامل بیرونی ناشی میشه (مثلا عقاید یه نفر دیگه درباره شما) پس از افکار درون من نیست، که بتونم کاری براش بکنم! درباره مشکلاتی که کاری از شما دربارشون برمیاد، دو راه حل وجود داره که باهاشون روبرو بشین!
اول، فکر کنید ببینید، موقعیتی که باعث اضطراب شماست، آیا واقعا نگران کننده هست؟ به عنوان مثال، خیلی از مردم نگرانند که اگه نتونن وظایفشون رو به خوبی انجام بدن، چی میشه؟ و در نتیجه نگرانن که دیگران دربارشون چی فکر و قضاوت میکنن. در اینجا چیز نگرانکنندهای وجود نداره،از بین بردن نگرانی خودتون هستید که میخواید، روی افکار منفی تمرکز کنید!در این موارد، مثبت فکر کنید، به جای تصورات منفی و بد بینی، درباره کاراتون و چیزی از بین بردن نگرانی که انتظارتون رو میکشه خوشبین باشید و به مزیتهاش فکر کنید. اینطوری خودتون رو ازافکار استرسزا سبک میکنید ودر مسیر شادی قدم میگذارید و انتظار اتفاقات خوشآیند رو میکشید. سپری کردن زندگی به این شیوه خیلی بهتر از اینه که دائم منتظر فاجعه باشی و سعی کنی ازش اجتناب کنی.
بعد از گذشتن از این مرحله با ممارست، یک سری چیزها هست که واقعا باید نگران اونا باشید– و اون چیزهایی هستند از بین بردن نگرانی که برای حلش یه کارایی ازتون برمیاد. پس از نیرویی که همراه با اضطراب در وجودتون جمع میشه، بهره ببرید و برای حل مشکل یا مشکلات پیش روتون، برنامه ریزی کنید.
بعد، با برنامهای به جا، توی زندگی واقعی و عملا تمرین کنید. همه انرژی درونتون که در اضطرابتون محصور شده رو ازش پس بگیرید و صرف کارهای مفید کنید. بدوید، بازی کنید و یا به کلاس ایروبیک باشگاه سری بزنید. به مرور احساس بهتری پیدا از بین بردن نگرانی میکنید. و اینجوری با خیال راحت می دونید که میزان نگرانی شما در حد معقوله.
درسته که کمی استرس در زندگی نرمال و لازم است اما استرس زیاد هم در فعالیت های روزانه تاثیر می گذارد و زندگی شخصی و سلامت ما را به خطر می اندازد . برای درمان استرس پیشنهاد می کنیم از این تکنیک سنتی ژاپنی که فقط ۵ دقیقه طول می کشد و در هر مکانی قابل انجام است استفاده کنید. برای تمرین این تکنیک لازمه که بدونیم هر انگشت بیانگر احساسی متفاوت هستند. درمان استرس با تکنیک ژاپنی در ۵ دقیقه انگشت شست به مبارزه با نگرانی کمک می کند. انگشت اشاره
به مبارزه با ترس کمک می کند. انگشت میانی به مبارزه با رنجش و عصبانیت کمک می کند. انگشت انگشتری این انگشت به شما کمک می کند با افسردگی و ناراحتی مبارزه کنید و قاطعانه تر عمل کنید. انگشت کوچک اضطراب را درمان و خوش بینی و اعتماد به نفس را بالا می برد.
برای هم آهنگ کردن انرژی در بدن انگشت را با دست دیگر بگیرید و تمام انگشت ها به همراه شست را دور آن بپیچید. انگشت را به مدت ۱ الی ۲ دقیقه بگیرید و زمانی که نبض را احساس می کنید تاثیر آن را هم متوجه می شوید. برای آرام کردن ذهن کف دست را با انگشت شست دست دیگر به آرامی به مدت ۱ دقیقه فشار دهید. این تمرین را برای تعادل و ایجاد آرامش هر روز انجام دهید.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد