به گزارش جا جم آنلاین به نقل از نمناک، جوش و آکنه صورت، ظاهر و زیبایی پوست را برهم می زند. برای درمان و رفع این جوش ها راه و روشهای بسیاری وجود دارد که در این گزارش ما بهترین و سریع ترین راههای خانگی درمان و کاهش جوش صورت را برایتان آورده ایم.
صورت خود را خیلی آرایش نکنید
از لوازم آرایشی چرب دوری کنید چرا که لوازم آرایشی بدون چربی و پودری شکل، خیلی کم منافذ پوست را مسدود می کنند. قبل از رفتن به رختخواب، باید آرایش خود را پاک کنید.
به اندازه بخوابید
با توجه به تحقیقی در مورد خواب، خطر ابتلا به فشار روانی به ازای هر یک ساعت خوابی که در شب از دست می دهید، 14 درصد افزایش می یابد! اما این مساله چه ربطی به آکنه دارد؟ سونیا باردشیا، یک متخصص پوست در دنویل می گوید:استرس، تولید گلوکوکورتیکوئید را افزایش می دهد که می تواند منجر به اختلال در ساختار و عملکرد پوست شود و این مساله می تواند مشکلاتی مانند آکنه را بدتر کند. برای اینکه راحت بخوابید، درجه حرارت را بین 18 تا 22 درجه ی سانتی گراد تنظیم کنید. محققان فرانسوی دریافته اند که دمای خنک تر، باعث می شود بعد از رفتن به رختخواب، راحت تر به خواب بروید.
از کرم های ضد آفتاب بدون چربی استفاده کنید
از کرم های ضد آفتاب بدون چربی استفاده کنید تا از پوست شما در برابر اشعه های ماورای بنفش نوع A و B محافظت کنند.این محصولات باعث می شوند، منافذ پوست مسدود نشوند.در صورتی که بیرون هستید، هر 2 تا 3 ساعت یک بار مجددا این کرم را به پوست خود بزنید.
ورزش کنید
ورزش به کاهش استرسی که ممکن است با بروز آکنه مرتبط باشد، کمک می کند. همچنین فعالیت های فیزیکی با افزایش گردش خون، که باعث می شود اکسیژن بیشتری به سلول های پوستتان فرستاده شده، و مواد زاید از سلول ها دور شوند، به پوستتان کمک می کند. ولی به یاد داشته باشید که تعریق ناشی از ورزش می تواند با تحریک پوست شما منجر به جوش شود. بنابراین مهم است که بلافاصله بعد از ورزش، دوش بگیرید.
برای کاهش جوش صورت صورتتان را دو بار در روز بشویید
دکتر کارولین جاکوب، متخصص پوست در شیکاگو می گوید که صورت، نسبت به بقیه ی قسمتهای بدن، غدد تولید کننده ی چربی بیشتری دارد. همچنین در روز، آرایش، عرق، هوای آلوده، گرد و خاک و کثیفی نیز روی پوستتان می نشیند، و یک ترکیب مسدود کننده ایجاد می کنند که اگر بطور منظم شسته نشود، به داخل منافذ نفوذ کرده و آن ها را پر می کنند، در نتیجه باعث بوجود آمدن دانه های سر سیاه و جوش خواهند شد.حتی اگر روزی دو بار دوش نمی گیرید، مهم است که صورتتان را بطور کامل و به آرامی در صبح و شب بشویید.
کارشناسان توصیه می کنند :
با مالیدن مقدار اندکی خمیر دندان روی آکنه می توانید به سریع تر خشک شدن آن کمک کنید.
همچنین می توانید مقداری خمیر زردچوبه تهیه کرده و آن را قبل از خواب روی جوش بمالید و هنگام صبح با آب بشویید.
عسل نیز برای درمان جوش های بزرگ مفید است چون خاصیت ضد باکتریای قوی دارد و عفونت را درمان می کند.
4 - روغن درخت چای را نیز می توانید امتحان کنید. این روغن نیز خاصیت ضد باکتریایی دارد و محصول استرالیا است. روغن درخت چای به کاهش قرمزی و تورم کمک می کند و مانع زخم شدن محل جوش می شود.
مراقب باشید از مصرف صابون هایی که موجب بروز حساسیت و واکنش های آلرژیک می شوند، پرهیز کنید و قبل از خواب از خوردن غذاهای خیلی چرب و ادویه دار خودداری نمایید چون در بروز آکنه ها تاثیر فوق العاده ای دار
عصاره نعناع :
عصاره نعناع یکی از بهترین درمان های خانگی برای از بین بردن جوش و آکنه است. کمی نعناع را بصورت چای دم کنید و سپس آن را با تکه ای پنبه روی پوست تان بمالید.بگذارید 10-12 دقیقه روی پوست تان بماند. سپس صورت تان را بشویید.
آب لیمو ترش تازه
لیمو ترش نیز یکی دیگر از راه های از بین بردن جوش است. کمی آب لیمو تازه روی پوست صورت تان بمالید. بدین صورت که انگار صورت تان را با آب لیمو شسته اید. می توانید لیمو را دو تکه کرده و یک تکه را روی صورت تان آنقدر بمالید تا همه جای صورت تان کاملا خیس شود. این کار را به مدت 2 تا 3 هفته انجام دهید.
تخم مرغ و پرتقال
پرتقال نیز می تواند برای درمان جوش و آکنه بکار رود.پوست های پرتقال را خرد کرده و با آب بجوشانید. بعد این پوست پرتقالها را روی صورت تان بگذارید. بعد از سی دقیقه صورت تان را بشویید. همچنین برای تاثیر بیشتر می توانید کمی آب پرتقال را با یک عدد تخم مرغ مخلوط کرده و روی صورت تان بصورت ماسک بمالید. بعد از چند دقیقه صورتتان را بشویید. این ماسک نه تنها به درمان جوش های شما کمک می کند بلکه به پوست شما شادابی و شفافیت خاصی خواهد داد.
گذاشتن سیب زمینی روی جوش
سیب زمینی با وجود خواصی مانند پتاسیم، سولفور، فسفور وکلوراید بسیار مناسب برای جوش است. همچنین دارای آنتی اکسیدان است برای تغذیه پوست و رشد سلوله های تازه موثر است. شما به 1 عدد سیب زمینی نیاز دارید. صورت خود را شسته و خشک کنید. کمی آن را مرطوب نگه دارید. یک سیب زمینی خام را رنده کنید و آن را روی صورت زده وبه صورت حرکات دورانی ماساژ دهید. اجازه دهید به مدت 15 الی 30 دقیقه روی پوست خشک شود و سپس با آب ولرم خوب بشویید.
وقتی پوست صورت کاملا درمان شد و دیگر سر و کله جوش تازه ای پیدا نشد؛ یعنی وقت استفاده از لایه بردار رسیده است. با لایه بردار می توانید آثار جوش و جوش های زیرپوستی را از بین ببرید. یادتان باشد جوشگاه (محل جوش) باید بلافاصله پس از بهبودی جوش درمان شود. در غیر این صورت جای آن برای همیشه روی صورت باقی می ماند.
لایه بردار اول:آرد کتیرا و باقلا را به نسبت مساوی پودر و با کمی آب خمیر کنید. خمیر را به شکل ماسک روی صورت بگذارید. بعد از 20 دقیقه آن را با شیر گرم پاک کنید.
لایه بردار دوم:100 گرم گل ارمنی را با 20 گرم بذر کتان پودر کرده، با کمی آب خمیر کرده و روی صورت ماسک کنید. پس از یک ساعت زیر شیر آب گرم بگیرید تا ماسک خودش جدا شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر