دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزاش جام جم آنلاین از پایگاه خبری پلیس فتا، سرهنگ دوم علی محمد رجبی روز چهارشنبه در توضیح این خبر افزود: سادهترین شکار مجرمان سایبری با توجه به سن و تجربه کم، دانش آموزان هستند که به راحتی فریب مجرمان سایبری را خورده و در دام آنها گرفتار میشوند.
وی ادامه داد: مجرمان سایبری در تماس با دانش آموزان از طریق تلفن یا شبکههای اجتماعی با وعدههای واهی مثل به عنوان دانش آموز منتخب منطقه، شهرستان، شهر و حتی استان انتخاب شدهاید آنها را فریب میدهند.
رجبی افزود: ارسال بسته آموزشی رایگان به ارزش چند میلیون تومان که شامل کتب و سیدیهای کمک آموزش ویژه است برای آنها به عنوان منتخب، که فقط باید هزینه پست آن را بپردازند یا تخفیف ۵۰ درصدی دارد و در صورت واریز هزینه پست یا واریز ۵۰ درصد قیمت این بسته آموزشی، تا یک هفته از طریق پست به دست آنها میرسد. دروغ جذابی است که دانش آموزان را فریب میدهد.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا ادامه داد: دانش آموزان به خاطر سن و تجربه کم، به راحتی فریب خورده و از طریق کارت بانکی والدین یا کارت بانکی خود به درگاه بانکی ارسال شده از سوی مجرمان مراجعه می کنند و اطلاعات کارت بانکی به سرقت رفته و یا ۵۰ درصد قیمت اعلامی را به شماره حساب بانکی مجرمان واریز میکنند.
سرهنگ رجبی یادآور شد: کلاهبرداران سایبری با استفاده از شیوههای مهندسی اجتماعی به صورت تلفنی، پیامکی و یا بارگزاری محتوای جذاب در کانالها و گروههای مختلف شبکه اجتماعی، سعی دارند اعتماد دانش آموزان را به خود جلب کرده و از آنان کلاهبرداری کنند.
وی به والدین توصیه کرد: حتما والدین به فرزندان خود آموزش بدهند که بدون شناخت به دیگران در فضای مجازی اعتماد نکرده و فریب محتواها و تبلیغات جذاب کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی را نخورند، چراکه کلاهبرداران زیادی در کمین آنها هستند تا بتوانند از سادگی و کم تجربگی آنها سوءاستفاده کنند.
سرهنگ رجبی تاکید کرد: فرزندان بدون هماهنگی و اطلاع والدین به هیچ عنوان اقدام به خرید آنلاین نکنند و در پی تماس با آنها برای فروش یا ارسال هرگونه کالا یا خدماتی حتما به والدین خود اطلاع بدهند تا در دام مجرمان سایبری گرفتار نشوند.
این مقام مسئول گفت: سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir مرجعی کامل از اخبار، اطلاعات و آموزش های سایبری است و کاربران با مراجعه به آن میتوانند راهنماییهای لازم را دریافت کنند؛ همچنین در صورت نیاز میتوانند گزارش موارد مشکوک را در سامانه پاسخگویی به فوریتهای سایبری با همکاران ما در میان بگذارند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد