تفاوت بین مرد هوسران و مردان عاشق

نشانه های مردان هوسران و مرد عاشق چیست

چرا یکدیگر را سرزنش می کنیم

آسیب های سرزنش کردن همسر

اگر رفتارهای همسرتان بیش از حد افراطی است، شما برای هر چیزی از کوچک تا بزرگ، حتی مسائلی که به شما ربطی ندارد، سرزنش می شوید، این می تواند به دلیل وجود الگوی رفتاری مشکل ساز در فرد باشد. خرید کالای اشتباه در فروشگاه، رفتن به آدرس اشتباه، مشکلات کاری، خلق و خو و رابطه آنها با دیگران همه تقصیر شماست، حتی اگر آنجا حضور نداشته باشید.
کد خبر: ۱۲۹۲۵۱۵

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ساعد نیوز، زن و مرد به عنوان شریک زندگی همدیگر باید شریک گفتن عیب های هم به یکدیگر نیز باشند و مانند آینه ای باشند که عیب های هم را بدون هیچ کم و کاستی یا افراط و تفریطی به هم نشان دهند و در پی این با شند که کمک کار باشند نه اینکه سرزنش کننده باشند. سرزنش، صفت ناپسندی که بنیان زندگی را ویران می کند و باعث جدا شدن زوجین از هم می شود.

رابطه ای که مدام در آن سرزنش و سرکوفت نسبت به یکدیگر وجود دارد، رابطه ای متزلزل و ناپایدار است که هر لحظه امکان گسست و از هم پاشیدگی در آن وجود دارد. زن و شوهری که مدام در حال ایراد گرفتن از یکدیگر و یاد آوری اشتباهات گذشته شان به هم هستند، دچار نوعی کینه و دلخوری دائمی در رابطه شان می شوند. امیر مؤمنان علی (علیه السلام) می فرماید؛ زیاده روی در سرزنش، آتش لجاجت را شعله ور می سازد. این افراد به جای اینکه از زندگی، لذت ببرند مدام به دنبال نقطه ضعفی از دیگری هستند تا به قول معروف مچ گیری کنند و شروع کنند به سرزنش کردن و زندگی را هم برای خودشان و هم برای شریک زندگی شان سخت و غیر قابل تحمل می کنند.

افراد زیادی هستند که با همسری زندگی می کنند که دچار مشکل عصبانیت است. بسته به شدت خشم، باید خود را از این شرایط نجات دهید. برای دانستن اقدامات لازم، باید نگاهی جامع و دقیق به شرایط داشته باشید. درمان نیز می تواند به شما کمک کند. در شرایط حاد، باید درخواست کمک کنید.

آزار جسمی قابل قبول نیست:

اگر سرزنش کردن همسر با آزار جسمی همراه است، نباید آن را بپذیرید. هیچ کس حق حمله و آزار شما را در زمان عصبانیت ندارد. اگر همسرتان شما را کتک می زند، باید از مراجع ذی صلاح درخواست کمک کنید.

آسیب های سرزنش کردن همسر

اگر آزارهای همسرتان تنها شامل آزار روانی و عاطفی می شود، آن را هم باید جدی بگیرید.

سرزنش کردن همسر چیزی سمی برای رابطه است. سرزنش شدن دائمی خسته کننده است و به فرد حس حقارت می دهد. حس اعتماد به همسر را از بین می برد و جای آن را خشم می گیرد.

تداوم این رفتار نشانه آزار عاطفی در ازدواج است.

چرا یکدیگر را سرزنش می کنیم؟

سرزنش کردن همسر گاهی به دلیل ایجاد حس بد در او، دفاع از خود، یا حتی به دلیل تنش فکری و مشکلات عاطفی رخ می دهد.

زنی که می گوید تو هیچ وقت به حرف های من گوش نمی دهی، هر چند انتقاد می کند، اما می خواهد مشکلش را بیان کند: می خواهد شنیده شود. مردی که به همسرش می گوید تو هیچ وقت به من احترام نمی گذاری شاید اغراق می کند، اما باز هم خلأیی را ابراز می کند، دوست دارد بیشتر دیده شود و به او احترام بیشتری گذاشته شود.

هر چند اینها بهانه های خوبی برای سرزنش کردن همسر نیستند، اما نشان می دهند که چطور می توان از چنین موقعیتی پیشگیری کرد.

سرزنش کردن همسر نشانه وجود مشکل و سوتفاهمی در رابطه است که اگر ریشه آن را بیابید، می توانید مشکل را حل کنید.

دلایل زیر نیز می تواند عاملی برای سرزنش همسر باشد:

  • پرهیز از مسئولیت پذیری و قبول تقصیر
  • عزت نفس پایین فرد
  • یادگیری این رفتار در کودکی، از خانواده یا دوستان

حل مشکل سرزنش کردن همسر:

حرف بزنید:

اگر همسرتان شما را برای همه چیز سرزنش می کند، وقت آن است که حرف بزنید و در مورد احساسات خود حرف بزنید و حرف های همسرتان را نیز بشنوید. با سرزنش کردن جواب سرزنش همسرتان را ندهید.

احساس خود را در موقع سرزنش شدن با او در میان بگذارید و به او نشان دهید که چقدر حرف هایش ناراحت کننده است.

هر چند احتمال کمی وجود دارد که شما مقصر همه چیز باشید، اما صحبت های همسرتان را به دقت گوش دهید. در زندگی زناشویی، دو طرف مسئول هستید و هر یک باید سهم خود را در بازسازی رابطه و بهبود آن انجام دهید. اگر چیزی در رفتار شما وجود دارد که باعث سرزنش شدن می شود، آن را برطرف کنید. خوبی سرزنش کردن همسر آن است که فرد دقیقا به وجود یک مشکل اشاره می کند. آن مشکل را ارزیابی کنید و اگر واقعا وجود دارد، آن را در رفتار خود اصلاح کنید.

هیچ کاری انجام ندهید:

همسرتان رفتاری را تقلید می کند که شاید از خانواده یاد گرفته است و بهترین راه برای حل سرزنش های همسرتان نادیده گرفتن آن است. همسرتان را وادار کنید که تمرکز بر راه حل استراتژی بهتری نسبت به سرزنش کردن دیگران است. اگر واقعا مشکلی وجود دارد، هر دو می توانید آن را با هم حل کنید. اگر نه، هیچ کاری انجام ندهید.

دفاع نکنید:

دفاع کردن در این شرایط تنها باعث دعوا می شود. در عوض، حرف های همسرتان را بشنوید و بعد که هر دو آرام شدید با او حرف بزنید و از وجود مشکلی سوال کنید چون متوجه شده اید او شما را برای چیزی سرزنش می کند که تماما تقصیر شما نیست. مهربان باشید و نیازهای همسرتان را از بین حرف های او بخوانید.

دلیل اصلی را بیابید:

سرزنش کردن همسر رفتاری سمی برای هر رابطه ای است. اعتماد هر رابطه ای را پایدار می کند. اگر همسرتان دائما شما را سرزنش می کند، مشکل می تواند ناشی از کمبود اعتماد به نفس، عدم احترام به همسر یا ایده آل گرایی باشد. انگیزه همسرتان را از سرزنش کردن بیابید و سعی کنید روی آن کار کنید.

وجود مشکل در خانواده، محل کار، مسائل مالی و نگرانی های فردی نیز می توانند دلیلی برای سرزنش کردن همسر باشند. زمانی که فرد کاری برای حل مشکل از دستش برنمی آید، متهم کردن دیگران امری رایج است. با یافتن دلیل اصلی و کمک به حل آن می توانید از سرزنش های همسرتان رهایی پیدا کنید.

آیا همسرتان دچار اختلال روانی است؟

زندگی با یک فرد سمی کار ساده ای نیست. آیا همسرتان دچار افسردگی، اختلال شخصیتی، اختلال دو قطبی، شخصیت خودشیفته و از این قبیل است؟ شاید به کمک تخصصی نیاز دارید. در موارد حاد، جدایی تنها راه باقی مانده است.

من همواره، حتی برای چیزهایی که تقصیر من نیست سرزنش می شوم:

اگر رفتارهای همسرتان بیش از حد افراطی است، شما برای هر چیزی از کوچک تا بزرگ، حتی مسائلی که به شما ربطی ندارد، سرزنش می شوید، این می تواند به دلیل وجود الگوی رفتاری مشکل ساز در فرد باشد. خرید کالای اشتباه در فروشگاه، رفتن به آدرس اشتباه، مشکلات کاری، خلق و خو و رابطه آنها با دیگران همه تقصیر شماست، حتی اگر آنجا حضور نداشته باشید.

سرزنش کردن همسر در این شرایط نه تنها حس تحقیر به فرد می دهد بلکه احساس بی عدالتی نیز ایجاد می کند. در این شرایط، همسرتان از شما به عنوان کیسه بوکس برای تخلیه روانی خود استفاده می کند تا از حس حقارت و ناامیدی خلاص شود. این شما هستید که باید شرایط خود را ارزیابی کنید. آیا همسرتان از مرزهای آزار عاطفی گذشته است؟ آزار جسمی و عاطفی در هیچ رابطه ای پذیرفته شده نیست. اگر همسرتان دچار الگوی افراطی سرزنش کردن شماست، برای دریافت کمک های تخصصی به مشاور مراجعه کنید.

چرا بسیاری از افرادی که همسرشان را به خاطر همه چیز سرزنش می کنند، پیشنهاد مشاوره را رد می کنند؟

آنها می ترسند. بسیاری از این افراد از هر چیزی/کسی که ممکن است جانب همسرشان را نگه دارد، دوری می کنند. آنها می دانند که خود نیز مسئول مشکلات ذکر شده هستند و کاری به جز سرزنش کردن همسرشان انجام نداده اند. یک مشاور درگیر حقه های آنها نمی شود و در جلسات مشاوره نمی توانند از حقیقت فرار کنند.

برخی دیگر نیز به امید طرفداری مشاور از خودشان در جلسات شرکت می کنند. اما زمانی که متوجه می شوند مشاور از هر گونه جانب داری خودداری می کند یا اشاره می کند که هر دو آنها مقصر هستند، جلسات زوج درمانی را خاتمه می دهند و مشاور را سرزنش می کنند.

اگر مشاوره موثر نبود چه کار باید کرد؟

قدم بعدی شرکت در جلسات مشاوره به صورت فردی و بدون همسرتان است. مشاور می تواند به شما راهکارهای برخورد با همسرتان، بدون بدتر شدن رابطه را آموزش دهد. رها کردن مشکل به حال خود بدترین گزینه ای است که می توانید در نظر داشته باشید. رابطه شما در اثر سرزنش همسرتان آسیب دیده است و اگر برای ترمیم آن اقدام نکنید هیچ چیز تغییر نخواهد کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها