به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بیتوته ، وقتی متوجه شدید دمای بدن نوزاد شما بیشتر شده یک توصیه این است که میزان شیردهی به او را افزایش دهید و تاجایی که میل دارد، شیرمادر را در اختیارش قرار دهید. به هر حال یکی از بهترین غذاها در یک سال اول زندگی نوزاد، شیر مادر است و چه بهتر که نوزاد از این غذای عالی بطور کامل تغذیه شود.
تب نوزاد می تواند بدن کودک را با کم آبی روبرو کند اما شیر مادر نه تنها از کم آبی بدن نوزاد پیشگیری می کند، بلکه همه عناصر غذایی لازم را به بدن کودک می رساند. شیر مادر به عنوان بهترین غذای نوزاد نه تنها تب نوزاد را پایین می آورد، بلکه در داخل آن پادتن هایی وجود دارد که برای مقابله با بیماری نوزاد فعالیت می کنند و عوامل بیماری زا را از بین می برند. ضمن اینکه شیر مادر به سادگی قابل هضم است. به هر حال تغذیه با شیر مادر به نوزاد کمک می کند که با تب و بیماری بهتر کنار بیاید و تب و لرز را پشت سر بگذارد.
مادران می توانند برای پایین آوردن تب نوزاد بالای 11 ماه از برنج پخته شده استفاده کنند. توصیه می شود که برنج را به صورت پوره آماده کنید. اگر به سراغ این غذا می روید یادتان باشد که این غذا را به صورت سرد به کودک ندهید. بهتر است برنج پخته شده را در دمای اتاق قرار دهید و بعد کم کم غذا را داخل دهان کودک بگذارید. پوره برنج به سادگی هضم می شود و در پایین آوردن تب نوزاد موثر است.
سوپ سبزیجات رقیق یکی دیگر از غذاهای مناسب برای درمان تب نوزاد است که سبب پایین آمدن تب نوزاد می شود. وقتی این سوپ را به بدن کودک می رسانید وجود مواد غذایی مناسب خستگی و بی حالی نوزاد را تا حدودی برطرف می کند. بهتر است سبزیجات فصل مانند هویج، کرفس، جعفری، گوجه فرنگی، سیب زمینی و.. را خوب بشویید، آنها را خرد کرده و سپس بپزید. در پایان مراحل پخت کمی نمک و فلفل اضافه کنید. بهتر است بعد از سرد شدن سبزیجات به کمک گوشتکوب برقی همه سبزیجات را با هم مخلوط کرده و بعد این سوپ را کمی گرم و در اختیار کودک قرار دهید.
پوره میوه هایی مانند سیب شیرین، موز و هویج از جمله غذاهای مناسب برای درمان تب نوزاد است. از این رو به مادران توصیه می شود که وقتی متوجه بالارفتن درجه حرارت طبیعی بدن نوزاد شدند، برای درمان تب و لرز حتما از این غذاهای مناسب کمک بگیرند و جهت تغذیه کودک پوره ها را در برنامه غذایی قرار دهند.
- غذاهای مناسب برای درمان تب نوزاد را در وعده های کم حجم به کودک بدهید و در عوض، تعداد دفعات را بیشتر کنید.
اگر می بینید که نوزاد برای استفاده از شیرمادر بسیار ضعیف و ناتوان است، چاره ای ندارید جز اینکه شیر را بدوشید و با قاشق کوچک به کودک شیر بدهید.
- برای غذا دادن به کودک بیمار صبور باشید و خسته نشوید. باید به دفعات به کودک بی اشتها غذا بدهید و اجازه ندهید که به دلیل بیماری، غذا خوردن را کنار بگذارد.
برای درمان تب نوزاد هرگز در حالت خوابیده به او غذا ندهید. به نوزاد کمک کنید که در حالت نشسته قرار گیرد. می توانید او را روی پاهای خودتان بنشانید.
- اگر کودک غذا را از دهانش بیرون ریخت صبوری به خرج دهید. ده دقیقه منتظر بمانید و بعد دوباره امتحان کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد