به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بیتوته ، اگر متوجه شده باشید، نوزاد تازه متولد شده، بدون اشک گریه میکند. از دیدن این صحنه نگران نشوید، زیرا این اتفاق در میان نوزادان کاملا طبیعی است.
برای یک نوزاد تازه متولد شده، گریه بدون اشک کاملا طبیعی است. زیرا مجاری اشکی نوزاد هنوز تکامل پیدا نکرده اند، از این رو او قادر به تولید اشک نیستند.
هنگامی که کودک رشد میکند، توانایی تولید اشک را پیدا میکند. وقتی مجاری اشکی نوزاد باز شد، اشکهای او نیز راه میافتد. این شرایط ممکن است تا سه ماهگی ادامه داشته باشد. در صورت ادامه دار شدن، بایستی به پزشک مراجعه کرد.
گاهی اوقات نوزادان تا سه ماهگی گریه بدون اشک دارند، اما این نیز طبیعی است و جایی برای نگرانی ندارد.
در برخی موارد دلیل گریه بدون اشک نوزاد، انسداد مجاری اشکی یا بروز مشکلات دیگری است؛ بنابراین اگر درباره گریه بدون اشک نوزاد خود، نگران هستید تا چند هفته پس از تولد صبر کنید (این زمان برای برخی از نوزادان طولانیتر است). در صورت ادامه یافتن این شرایط، مساله را با پزشک کودک در میان بگذارید تا اطمینان حاصل کند که مجاری اشکی نوزاد باز است و مشکل دیگری در میان نیست که مانع تولید اشک شود.
گاهی نوزادان و کودکان دچار انسداد مجرای اشکی، اشک ريزش مداوم همراه با عفونت سطح چشم و ترشحات چسبناک و چسبيدن مژهها به هم ميشوند.
گاهی هم به علت انسداد در بخش ابتدايي و انتهايي سيستم تخليه اشکي، يک ضايعه برآمده در ناحيه داخلي پلک چشم به رنگ خاکستري يا آبي ايجاد ميشود که اغلب با فشار به آن، تخليه صورت ميگيرد ولي دوباره به علت تجمع مايع، ضايعه تشکيل ميشود.
گاهی نوزادان به علت وجود همزمان يک کيست داخل بيني يا در محل انتهايي مجراي تخليه اشک به داخل بيني، دچار مشکل در تنفس بهخصوص در هنگام شير خوردن ميشوند.
گاهی هم به علت اشکريزي مداوم، در پلک پايين التهاب، قرمزي و خشکي پوست ايجاد ميشود. در حالت عادي در فصول گرم سال، کودکان به علت انسداد ناقص در مسير تخليه مجراي اشکی، دچار مشکل نيستند ولي در هنگام سرماخوردگي، در معرض باد و سرما قرار گرفتن و يا حساسيت دچار اشک ريزي ميشوند.
در موارد بسيار شديد عفونت کيسه اشکی، يک تورم بزرگ در ناحيه داخلي چشم و تورم متوسط يا شديد در پلکهاي فوقاني و تحتاني، همراه با ترشحات چرکي مشاهده ميشود که تقريبا يک مورد اورژانس است و بايد هرچه سريعتر رسيدگي شود.
وجود برخی شرایط در چشم نوزاد میتواند مانع از تولید اشک شود. در ادامه ۷ دلیل عمده گریه بدون اشک نوزاد را بررسی میکنیم:
۱. ورم ملتحمه (Conjunctivitis)
۲. مسدود شدن مجاری اشکی (Dacryostenosis)
۳. تنبلی چشم (lazy eye)
۴. استابریسم یا چشم چپ (Strabismus or Crossed Eyes)
۵. آب مروارید در نوزادان (Cataract)
۶. رتینوبلاستوما (Retinoblastoma)
۷. گلوکوم (Glaucoma)
بهترين وسيله تشخيص، گزارش والدين از نوع علايم است. بنابراين توصيه ميشود که والدين تمام اطلاعات مربوط به علايم به وجود آمده در کودک را در اختيار چشم پزشک قرار دهند. يک معاينه چشمي همراه با تستهاي تشخيصي سيستم تخليه اشکي در بيشتر موارد به تشخيص انسداد مجراي اشکي کودکان منجر ميشود.
چشم پزشک در اين معاينه بررسي ساير علل پلکي و چشمي را که به اشکريزي منجر ميشود انجام ميدهد تا مشکلات همراه با انسداد مجراي اشکي هم تشخيص داده شود. در مواردي که يک ضايعه فقط در بخش داخلي پلکها وجود دارد، بهندرت ممکن است تشخيص قطعي در اتاق عمل همراه با درمان انجام گيرد تا با ضايعات احتمالي عروقي و مغزي اين ناحيه افتراق انجام پذيرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد