به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تبیان ، در جامعه فعلی ما ازدواج کردن پیچیدهتر از قبل شده است چرا که از یک طرف خانوادهها همچنان بر پای بندی به سنتها اصرار دارند و از طرف دیگر تغییرات سریعی که در نگاه جوانان نسبت به فرآیند آشنایی و ازدواج به وجود آمده است آنها را با سوالات و چالشهایی در این زمینه مواجه کرده است. یکی از این چالشها به میان آمدن پای خانوادههاست، آن هم وقتی دختر و پسر خارج از محیط خانواده همسرشان را انتخاب کردهاند. دکتر محمدرضا کمن، روانشناس، مشاور ازدواج و مشاور علمی پروژه همسان گزینی به این سوال و چالش پاسخ دادهاند.
ما باید به این سمت برویم که اگر کسی با کسی در محل کار، تحصیل، حتی فضاهای مجازی که در زندگی امروزی گریزی از آن نیست، هر آشنایی پیدا کرد، در یک فرایند درست انتخابش را پیگیری نماید. در واقع اگر کسی میخواهد آشنا بشود برای اینکه ببیند طرف مقابل تناسب او هست یا نه، باید فرایند آشنایی را از یک رابطه احساسی به یک رابطه عاقلانه تبدیل کند؛ این تبدیل شرایط ملاحظاتی میخواهد:
*اول اینکه باید هر چه زودتر پای خانواده وسط کشیده بشود، حتی اگر خانواده را در این قضیه صاحب رأی ندانیم، چون نفس حضور خانواده روابط را هم کنترل و هم زمان دار میکند و هم از عمیق شدن احساسات قبل از بررسیهای عاقلانه جلوگیری میکند. لذا از بدو آشنایی در محل کار، تحصیل، فضای مجازی و یا حتی معرفی توسط یک دوست، خانواده باید از همان ابتدا در جریان قرار بگیرند.
*یک جنبه دیگر از اهمیت خانواده هم در این است که دست کم بیست و پنج درصد از اینکه دو نفر به درد ازدواج با هم میخورند یا نه، برمیگردد به اینکه آیا خانوادههای دو طرف به هم میخورند یا نمیخورند. وقتی خانوادهها اصلاً بررسی نشدهاند، نمیشود در مورد تناسب برای ازدواج نتیجهگیری درستی کرد. اگر هم خانواده درحالیکه قلباً راضی نیستند به احساس و انتخاب جوانان پا بدهند و دو جوان با هم ازدواج کنند، به دنبال آن خانوادهها به جای اینکه عامل آرامش آنها باشند، میشوند عامل به هم خوردن آرامش آنها.
*در جریان قرار دادن خانواده صرفاً به این معنا نیست که پدر، مادر یا خواهر صرفاً بدانند. بلکه به این معنی است که آنها وارد گود بشوند و طرفین همدیگر را ببینند. البته یکی از مسائلی که در این موقعیتها پیش میآید، ممکن است این باشد که خانواده گاردهای سنتی بگیرند به این ترتیب که جوان را تحت فشار میگذارند تا زود جواب بدهد. در این موقعیتها مشاوره میتواند این روند را کنترل کند و آنها را نسبت به فرایند انتخاب که فرایندی بسیار دقیق است آگاه کند. و این فرهنگ جا بیفتد که اگر بعد از مدتی دیدار و گفتگو و تحقیق و بررسی با کمک خانوادهها و بدون اینکه فضا برای جوانان احساسی شده باشد، جوانان به این نتیجه برسند که به درد هم نمی خورند، خانوادهها بپذیرند که واقعاً اتفاقی نیفتاده است. اگر خانواده در این موقعیت موثر نباشد و جوانان وارد بازیهای احساسی بشوند و بعد هم ازدواج نکنند، ممکن است باعث شود که موارد ازدواجی آینده را با آن مورد قبلی که نسبت به او احساس پیدا کرده بود، مقایسه کند و بدون اینکه آگاه باشد به خاطر بسته نشدن پرونده آن رابطه احساسی، موقعیتهای بعدی را هم از دست بدهد یا انتخاب درستی نداشته باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد