ناخن جویدن، دردی نیست که درمانی نداشته باشد چه در بزرگسالی و چه در کودکی و برای درمان آن نیز باید از در روانشناسی و ترک عادت و با کمک راهکار‌های بسیار ساده وارد شد.
کد خبر: ۱۲۸۱۲۱۲

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بهداشت نیوز ، جویدن ناخن مشکلی است که افراد در سنین مختلف با آن درگیر هستند که این موضوع در کودکان و نوجوانان از استرس، عادت، عصبانیت، ترس و غیره نشات گرفته و شاید بعد‌ها یعنی در بزرگسالی نیز این عادت از سرشان نیفتد و با آن‌ها همراه باشد.
اما به طور کلی شاید بتوان گفت  این دردی نیست که درمانی نداشته باشد چه در بزرگسالی و چه در کودکی و برای درمان آن نیز باید از در روانشناسی و ترک عادت و با کمک راهکار‌های بسیار ساده وارد شد.
 
در همین راستا، باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به راهکار‌هایی برای ترک عادت ناخن جویدن بپردازد، پس با ما همراه باشید.
 

راهکار‌های ترک ناخن جویدن

 
جویدن ناخن؛ تاثیر منفی بر سلامت و شخصیت
شاید بنظرتان بیاید که جویدن ناخن‌ها برای بعضی‌ها زمانی که استرس دارند یا دستپاچه باشند به صورت ناخودآگاه انجام می‌دهند، عادتی  که هیچ ضرری ندارد، اما باید بدانید که این عادت مشکلات جدی‌ در بلند مدت برای سلامت و زیبایی شما ایجاد خواهد کرد.
 
انگشتان دست شما به نسبت بقیه‌ اعضای بدنتان، با میکروب‌های بیشتری در تماس هستند.
 
مقدار زیادی از این میکروب‌ها در زیر ناخن‌های شما جمع آوری می‌شوند.
 
جویدن آن‌ها، بطور جدی باعث بیماری شما خواهد شد همچنین ظاهر ناخن هایتان را زشت خواهد کرد.
 
با توجه به اینکه انگشتان و ناخن‌های دست، یکی از اولین اعضایی است که هنگام نشست و برخاست با دیگران دیده می‌شود، این ایده‌ خوبی نیست که اجازه دهیم ظاهر زشتی پیدا کنند.
 
چگونه جویدن ناخن هایم را متوقف کنم؟
افزایش مصرف کلسیم
 
کلسیم باعث خواهد شد تا ناخن‌ها سالم و قوی‌تر رشد کنند  و شکنندگی کمتری داشته باشند؛ اگر شما مبتلا به کمبود کلسیم باشید، ناخن هایتان شکننده و ضعیف خواهد شد و به همین ترتیب دیگر جذابیتی نخواهند داشت.
 
استفاده از مقدار کافی ویتامین و مواد مغذی همچنین به کاهش استرس نیز کمک زیادی می‌کنند؛ شما می‌توانید منابع اصلی کلسیم را در سبزیجات سبز و برگ دار، محصولات لبنی و میوه‌های خشک بیابید.
 
داشتن ناخن‌های خوب به تنهایی برای اینکه دیگر جویدن ناخن هایتان را متوقف کنید بس است؛
 
ناخن هایتان را تلخ کنید
 
محصولات زیادی در بازار وجود دارد که اختصاصا برای توقف جویدن ناخن‌ها طراحی شده‌اند! به راحتی محلول را مانند لاک ناخن، بر روی ناخن‌های خود می‌مالید، تا زمانی که ناخن هایتان را می‌جوید مزه‌ تلخی بدهند.
 
مشکل اینجاست که بسیاری از آدم‌ها پس از مدتی به طعم‌ها عادت می‌کنند و مشکل دیگر این است که هر بار که دستتان را بشویید، باید مجددا از محلول استفاده کنید.
 
هر بار، یک ناخن
 
سعی کنید هر بار، یک ناخن از هر دستتان را نجات دهید! همه‌ ناخن هایتان را بجوید مگر آن یکی.
 
آن یک ناخن را تا جایی که می‌توانید سالم نگاه دارید؛ پس از چند هفته ناخن دیگری را انتخاب کنید که دیگر آنرا هم نجوید؛  این کار را همچنان ادامه دهید تا تمام ناخن هایتان نجات پیدا کنند.
 
حواس خودتان را پرت کنید
 
اگر علت جویدن ناخن هایتان خستگی است، سعی کنید عادت دیگری را برای خودتان ایجاد کنید تا ذهنتان را از جویدن ناخن هایتان دور کند.
 
یک توپ استرس را فشار دهید، یا هر فعالیت دیگری که انگشتانتان را درگیر کند.
 
ناخن مصنوعی بکارید
 
اگر خیال ندارید که ناخن مصنوعی بکارید، این را بدانید که آن‌ها می‌توانند مانند یک سپر محافظتی عمل کنند.
 
ناخن مصنوعی از رسیدن شما به ناخن واقعی تان جلوگیری می‌کند.
 
وقتی از شما تعریف کردند متعجب نشوید.
 
همین اتفاق انگزیه‌ کافی را برایتان ایجاد خواهد کرد تا دیگر ناخن هایتان را نجوید و اجازه دهید ناخن‌های واقعی تان بلند و زیبا شوند.
 

راهکار‌های ترک ناخن جویدن

 
درمان جویدن ناخن در کودکان
بسیاری از والدین زمانی که می‌بینند فرزندشان در حال جویدن ناخن هایش است ناراحت، آزرده و خشمگین می‌شوند و مدام به او تذکر می‌دهند که «ما نگران سلامتی و بهداشت تو هستیم و نمی‌خواهیم در آینده انگشتانی زشت داشته باشی.» ب
 
یشتر آنان بر این باورند که کودکانی که ناخن می‌جوند، دچار فشار عصبی و اضطراب شده اند و سعی دارند با این عمل خود تشویش و دلهره خود را کاهش دهند.
 
دارو درمانی لازم نیست؛ رفتارتان را اصلاح کنید!
درمان این مشکل به دو شیوه انجام می‌شود:
 
۱. رفتاری و اقدامات اطرافیان
 
۲. دارو درمانی
 
دارو درمانی صرفا در موارد بسیار شدید و در کودکان بالای ۷ سال صورت می‌پذیرد که با دارو‌های ضد اضطرابی مثل فلوکستین یا داروی هالوپریدول درمان صورت می‌گیرد.
 
برای اینکه بفهمید کودک شما نیاز به دارو درمانی دارد و به چه میزان و چه دارو‌هایی باید مصرف کند حتما باید به روانپزشک کودک مراجعه کنید.
 
صحبت ما در این مطلب بیشتر پیرامون شیوه اول درمان است که به رفتار و اقدامات اطرافیان در مواجهه با کودک برمی گردد و در بسیاری از موارد با رعایت یکسری نکات می‌توان این مشکل را کنترل و درمان کرد و نیازی به استفاده از دارو وجود نخواهد داشت.
 
در خصوص روش‌های رفتاری درمان ناخن جویدن، چندین توصیه وجود دارد که آن‌ها را به تفکیک مراحل درمانی برای شما توضیح می‌دهیم.
 
مرحله اول؛ والدین چه کنند؟
 
در مرحله اول توصیه‌هایی به والدین این کودکان می‌شود که شامل:
 
۱. تا جایی که ممکن است از نادیده گرفتن رفتار استفاده کنند به طوری که در خصوص آن‌ها هیچ گونه اظهار نظری نکنند، از صحبت کردن یا تلاقی نگاه با کودکی که در حال جویدن ناخن است خودداری کنند؛ وقتی کودک در حال انجام آن است او را در آغوش نگیرند و حتی به او نزدیک نشوند.
 
۲. کودک را تنبیه نکنند.
 
۳. محیط امنی برای کودک فراهم کنند تا نیاز او به کسب آرامش از این راه را از بین ببرند مسلما خانه‌های پر تنش، درگیری‌ها و مشاجرات والدین جلوی کودکان، تنبیه‌های بدنی و شماتت‌های مکرر کودک به دلایل مختلف در ایجاد محیط پر استرس و ناامن برای کودک نقش بسیار مهمی خواهد داشت.
 
۴. کودک را به ویژه هنگام خواب سرگرم نگه دارند (مثلا با یک اسباب بازی) تا حواس او از این عادت به فعالیت دیگری منحرف شود.
 
راهکار‌های ترک ناخن جویدن
 
مرحله دوم؛ با کودک چه باید کرد؟
 
در مرحله دوم آموزش‌هایی به کودک لازم است، شامل:
 
۱. فهرستی از زمان و مکان‌هایی که او به ناخن جویدن دست می‌زند با کمک کودک و خانواده تهیه کنیم.
 
۲. کودک را به آگاهی از وضعیت ظاهری اش هنگام ناخن جویدن تشویق کنیم مثلا هنگام جویدن ناخن به خود در آینه نگاه کند.
 
۳. حواس کودک را از ناخن جویدن پرت کنید؛ مثلا شی کوچک و قابل حملی در اختیارش بگذارید که هر کجا خواست با خود ببرد. مثل یک توپ لاستیکی، یک تکه خمیر یا غیره همچنین  در صورت نیاز به جویدن ناخن، وی را تشویق کنید تا با آن شی بازی کند گرچه جایگزین برای ناخن جویدن  توصیه نمی‌شود، ولی گاهی می‌توان از نی پلاستیکی برای جایگزینی این عادت کودک استفاده کرد.
 
۴. در موقعیت‌های مرتبط با این عادت تغییراتی بدهید مثلا تنها در صورتی قادر به تماشای تلویزیون است که دست هایش مشغول کاری باشد.
 
۵. می‌توان یک عمل رقابتی نیز به کودک آموخت مثلا در هنگام میل به جویدن ناخن، دست هایش را مشت کند، دسته‌های صندلی را سه دقیقه محکم بگیرد و ناگهان دستش را شل کند.
 
در ضمن والدین لازم است ناخن‌های کودک را مرتب با ناخن گیر بگیرند و سوهان بکشند و ناخن‌های بلندش را از نظر زیبایی مورد تعریف و تمجید قرار دهند.
 
گاهی وعده هدیه دوست داشتنی مثل لاک یا دستکش زیبا یا انگشتر و ناخن گیر زیبا یا ذره بین برای بررسی وضعیت ناخن‌ها هم توصیه می‌شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها