در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین، برای بازگشت به زندگی عادی قبل از کروناویروس، اغلب مردم به یک واکسن چشم امید دارند.
بهتر است بدانیم که با وجود چند شرکت برای تولید واکسن و آزمایشاتی که هنوز به مرحله تولید نرسیدند، هم نمیتوانیم پیشبینی کنیم چند سال آینده به حالت عادی بر میگردیم.
پیشبینی اخیر آنتونی فائوچی، پزشک زمینه ایمنی شناسی، که گفت: «واکسن تا پایان سال ۲۰۲۰ در دسترس آمریکاییها است» ممکن است تنها یک هیجان زودرس باشد. مدیر عامل بزرگترین تولیدکننده واکسن در جهان به تازگی با پیشبینی نگرانکنندهای میگوید: «واکسن کروناویروس تا سال ۲۰۲۴ هم ممکن است به همه مردم جهان نرسد».
آدار پوناوالا، مدیر عامل موسسه سرم هند، بزرگترین تولیدکننده واکسن جهان، در مصاحبه اخیر خود به روزنامه فینشال تایمز گفت: «چهار تا پنج سال طول خواهد کشید تا همهی مردم جهام واکسن کروناویروس را دریافت کنند».
به گزارش تایمز، موسسه سرم با پنج شرکت داروسازی بین المللی برای توسعه واکسن کرونا از جمله شرکت مستقر در ایالات متحده نواواکس و شرکت بریتانیایی-سوئدی AstraZeneca شریک شده است.
این موسسه متعهد به تولید یک میلیارد واکسن کرونا شده است که نیمی از آن در حال حاضر به هند تعلق دارد. متاسفانه پوناوالا پیشبینی میکند که این تعداد واکسن کافی نخواهد بود. اگر واکسن کرونا در دو دوز تولید شود، مانند سرخک، جهان در واقع به ۱۵ میلیارد واکسن نیاز خواهد داشت.
هیچ تولیدکننده واکسن دیگر هنوز متعهد به ساخت واکسن کرونا نشده است که این قضیه از نقطه نظر جهانی خوب به نظر نمیرسد.
کارشناسان پزشکی دیگر، تصور میکنند که واکسن کرونا خیلی زودتر در دسترس قرار خواهد گرفت.
با این حال فرانسیس کالینز، مدیر موسسه ملی بهداشت مریلند، در ماه ژوئیه گفت: «این یک «هدف کششی» بود، داشتن واکسن توزیع شده تا پایان سال چیزی است که هدف آمریکا از آن است».
فاچی به تازگی گفته است: «این یک «شرط بندی امن» است که یک واکسن تا نوامبر یا دسامبر تأیید خواهد شد». اما این البته برای بقیه دنیا معنی چندانی ندارد.
به گزارش تایمز، موسسه سرم بزرگترین تولیدکننده واکسن در سطح جهانی بر اساس حجم است. این شرکت هر ساله ۱.۵ میلیارد دوز واکسن در بیش از ۱۷۰ کشور جهان برای بیماریهای عفونی مختلف مانند فلج اطفال، سرخک، و آنفلوآنزا تولید میکند. این موسسه قرار است دوز واکسن کرونا را برای ۶۸ کشور تحت قراردادش با آسترازنکا و به ۹۲ کشور تحت قراردادش با نواواکس تولید کند.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت