با فواید و مضرات شلغم بیشتر آشنا شوید
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ساعد نیوز شلغم جزء میوه های نشاسته دار به شمار می رود. اگرچه ریشه میوه شلغم به طور عمده استفاده می شود اما سبزی تازه ایی که بالای آن رشد می کند بسیار مغذی است و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی و آنتی اکسیدان های قوی می باشد. شلغم می تواند یک جایگزین مناسب برای افرادی که می خواهند رژیم کم کالری دریافت کنند.
خواص درمانی شلغم
گیاه شناسی
شلغم گیاهی است با برگهای ناصاف و بریدگیهای زیاد به رنگ سبز و سفید . ریشه آن غده ای و به شكل های گرد و یا دراز به رنگ سفید با لكه های بنفش می باشد .
میوه شلغم مانند غلافی باریك و دراز است كه در آن چند دانه سیاه وجود دارد . شلغم در هوای سرد بسیار خوب رشد می كند و شاید علت آن باشد كه برای درمان بیماریهایی كه در فصل سرما زیاد است و بیماریهای تنفسی بكار می رود .
خواص داروئی:
شلغم از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.
خواص شلغم آنقدر زیاد است كه می توان گفت این گیاه برای هر دردی درمان است و اگر مردم می دانستند كه این گیاه چقدر فایده درد تمام باغچه های خانه خود را شلغم میكاشتند و هر روزه از آن استفاده می كردند .
1)شلغم مقوی است.
2)شلغم اشتها آور است.
3)شلغم ضعف جنسی را درمان كرده و اسپرم را زیاد می كند.
4)شلغم سرفه را تسكین می دهد.
5)ترشی شلغم بهترین نوع ترشی است زیرا مقوی معده و روده ها و اشتها آور است.
6)آب شلغم قند خون را پائین می آورد.
7)تخم شلغم را اگر سرخ كرده و بخورید برای ضعف جنسی موثر است.
8)اگر گلو درد دارید آب پخته شلغم را قرقره كنید.
9)خوردن آب شلغم درمان كننده جوش صورت است.
10)آنهایی كه حافظه ضعیف دارند حتما باید شلغم بخورند زیرا ثابت شده است كه شلغم حافظه را تقویت می كند.
11)شلغم شب كوری را درمان می كند.
12)شلغم بعلت داشتن ویتامین B1 علاج كم خونی است.
13)شلغم برای رشد و نمو استخوانها مفید است بنابراین زنان باردار و شیرده حتما باید از آن استفاده كنند .
14)زن حامله ای كه در مدت بارداری شلغم خورده باشد بچه اش زودتر رشد كرده ، زودتر حرف می زند و حتی زودتر راه می افتد و در مقابل امراض مقاومت بیشتری خواهد داشت .
15)آنهایی كه غده تیروئیدشان كم ترشح می كند باید حتما شلغم بخورند زیرا شلغم بعلت داتشن ید فراوان ترشحات غده تیروئید را تنظیم می كند .
16)شلغم مهمترین گیاه ضد سرطان است و حتی گسترش سرطان را متوقف می كند .
17)شلغم درمان بسیاری از بیماریهای پوستی است.
18)شلغم پخته بهترین دارو برای برونشیت است.
و بالاخره سعی كنید كه در فصل زمستان برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی اقلا چند بار در هفته شلغم بخورید شلغم پخته بهترین صبحانه است . بدن را تمیز كرده و مواد سمی را ازبدن خارج می سازد .همانطور که در بالا گفته شد آب شلغم خام خواص بیشتری از شلغم پخته دارد بشرطی كه معده شما را ناراحت نكند .
مضرات شلغم
استفاده از مواد غذایی در حد تعادل و مناسب با نیاز بدن، برای بدن مفید است و مصرف بیش از حد هر نوع ماده غذایی برای سلامنی می تواند مضر باشد. شلغم نیز یکی از مواد غذایی می باشد که استفاده درست و به اندازه آن برای سلامتی مفید است ولی باید در مصرف آن زیاده روی نشود. از جمله خطراتی که ممکن است مصرف شلغم ایجاد کند عبارت اند از:
تداخل دارویی- شلغم می تواند با داروهای خاصی مانند نیتروگلیسیرین تداخل داشته باشد و مصرف آن همزمان با یکدیگر به بدن آسیب بزند.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.