دعای زوجین برای عقد

اعمال و دعای قبل و بعد از خطبه عقد

خواندن دعای قبل از خطبه عقد و بعد از آن یکی از مستحباتی است که در مراسم عقد بهتر است انجام شود. دعای قبل از خطبه عقد باعث حس آرامش بیشتر در زوجین می شود.
کد خبر: ۱۲۷۶۷۹۳

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از «شیعه نیوز»، خواندن دعای قبل از خطبه عقد و بعد از آن یکی از مستحباتی است که در مراسم عقد بهتر است انجام شود. دعای قبل از خطبه عقد باعث حس آرامش بیشتر در زوجین می شود.

 

ازدواج از پسندیده ترین کارها می باشد و با خواندن خطبه عقد پیوندی عمیق بین دختر و پسر برقرار می شود. اما قبل از خواندن خطبه عقد، مستحب است که دعای قبل از خطبه عقد خوانده شود. توصیه شده است عروس و داماد قبل از جاری شدن خطبه عقد دعا و اعمالی را انجام دهند تا هم ثواب آن را ببرند و هم دل هایشان بیشتر به هم نزدیک شود. در ادامه بیشتر در مورد دعای قبل از خطبه عقد و اعمالی که نیاز است و دعای عقد و دعای بعد از عقد صحبت خواهد شد.

 

منظور از دعای قبل از خطبه عقد چیست؟

حتما شما هم در مورد خطبه عقد که برای محرم شدن دختر و پسر برای ازدواج، بینشان خوانده می شود اطلاع دارید، اما کمتر کسی است که در مورد دعای قبل از خطبه عقد و یا دعای بعد از خطبه عقد شنیده باشد. این دعاها مستحبی می باشند، یعنی جز واجب مراسم ازدواج و ادای خطبه عقد نیست اما اگر این دعا و اعمال آن توسط دختر و پسر انجام شود، بر طبق روایات ثواب بسیاری دارد و دل های زوجین را بیشتر به هم نزدیک کرده و برکت و خیر برای آنها به همراه دارد.

 

دعای قبل از خطبه عقد چیست؟

همانطور که گفته شد مستحب است که قبل از اینکه دعای خطبه عقد جاری شود، دختر و پسر اعمال و دعاهایی را انجام دهند. از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد: کوتاه ترین دعایی که می توان قبل از خطبه عقد خواند دعای کوتاه «الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله» می باشد که در این دعا به سپاس از خدا می پردازد و به رسول خدا درود می فرستد. علاوه بر این دعای مختصر و زیبا، خطبه نماز و خطبه نیاز و حاجت هم وجود دارد که دختر و پسر می توانند بخوانند و در پایان این خطبه ها مستحب است که آیاتی از قرآن که مربوط به آیه 120 سوره آل عمران، آیه اول سوره نسا و آیه 71 سوره احزاب می باشد را بخوانند و به این ترتیب دعای خیری را برای شروع زندگی خود بیان کنند.

 

 

خطبه نماز، دعای قبل از خطبه عقد

یکی از دعاها و خطبه هایی که قبل از جاری شدن خطبه و صیغه عقد توصیه می شود که خوانده شود خطبه نماز یا خطبه تشهد می باشد. متن این خطبه به این صورت است که می فرماید: «التحيات لله والصلوات والطيبات. السلام عليك أيها النبي ورحمة الله وبركاته. السلام علينا وعلى عباد الله الصالحين. أشهد أن لا إله إلا الله وأشهد أن محمدا عبده ورسوله». که در این دعا و خطبه بعد از سلام و عرض تحیت به پیشگاه خدا و درود بر پیامبر و صالحین دین، شهادت می دهیم که خدایی غیر از خدای یگانه نیست و پیامبر ما حضرت محمد (ص) فرستاده و بنده خدا می باشد. چون در این خطبه به یگانگی خدا و پیامبرش شهادت می دهیم به عنوان خطبه تشهد شناخته می شود.

 

خطبه نیاز و حاجت قبل از خطبه عقد

یکی دیگر از اعمال و دعاهایی که قبل از خطبه عقد توصیه شده است که بیان شود و چه دختر و چه پسر آن را ادا کنند، خطبه نیاز و حاجت می باشد. متن این دعا به این صورت می باشد: «إن الحمدلله نحمده و نستعینه و نستغفره و نعوذ به من شرور أنفسنا و من سيئات أعمالنا. من يهده الله فلا مضل له ومن يضلل الله فلا هادي له وأشهد أن لا إله إلا الله وحده لا شريك له وأشهد أن محمدا عبده ورسوله». در این دعا زوجین بعد از حمد و ستایش خدا، از خدا طلب راهنمایی و کمک می کنند و اینکه خدا به آنها برای دوری از گناه و اعمال زشت یاری کند و آنها را از گمراهی برهاند، در نهایت با شهادت بر اینکه خدا یگانه و یکتا است و پیامبر او حضرت محمد (ص) فرستاده و بنده اوست، دعای خود را به اتمام می رسانند.

 

بعد از ادای خطبه نماز و خطبه نیاز و حاجت توصیه شده است که آیاتی که در بخش های قبل گفته شد خوانده شود تا خیر و برکت این دعاها پشتوانه مسیر زندگی زوجین باشد. اعمال مستحبی که قبل از خطبه عقد توصیه شده است.

 

بعد از اینکه دعای قبل از خطبه عقد خوانده شد دختر و پسر می توانند برای جاری شدن خطبه عقد آماده شوند و مراحل آن را انجام دهند. اما اعمالی نیز قبل از ادای خطبه عقد نیز توصیه شده است که خوشایند است که انجام شود. چون این اعمال مستحب هستند همان طور که گفته شد، اجباری در انجام آنها وجود ندارد و اگر انجام نشود و صرفا خطبه عقد جاری شود، مراسم به طور کامل انجام شده است، اما اگر این اعمال انجام شود همانطور که گفته شد خوشایند است و برکت و محبت بیشتری را جاری می کند.

 

 

از جمله اعمالی که در دعای قبل از خطبه عقد توصیه می شود توسط دختر و پسر انجام شود بنا بر توصیه امام صادق (ع) این است که دو رکعت نماز بگذارند و بعد از خواندن نماز این دعا را بخوانند: «اللَّهُمَّ إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أَتَزَوَّجَ اللَّهُمَّ فَقَدِّرْ لِي مِنَ النِّسَاءِ أَحْسَنَهُنَّ خُلْقاً وَ خَلْقاً وَ أَعَفَّهُنَّ فَرْجاً وَ أَحْفَظَهُنَّ لِي فِي نَفْسِهَا وَ مَالِي وَ أَوْسَعَهُنَّ رِزْقاً وَ أَعْظَمَهُنَّ بَرَكَةً وَ قَيِّضْ لِي مِنْهَا وَلَداً طَيِّباً تَجْعَلُهُ لِي خَلَفاً صَالِحاً فِي حَيَاتِي وَ بَعْدَ مَوْتِي». مضمون کلی این دعا به این شرح می باشد که دختر و پسر از خدا می خواهند که این پیوند پر از خیر و برکت باشد و همسری که انتخاب نموده اند پاک باشد و دارای اخلاق نیکو. همچنین از خداوند می خواهند که اموال آنها را حفظ کند و بر وسعت رزق آنها اضافه کند و فرزندان نیکو و پاک و نسلی پاک برای آنها در دوران زندگی و بعد از مرگ قرار دهد.

 

همچنین یکی از اعمالی که در مورد دعای قبل از خطبه عقد توسط حضرت علی (ع) به داماد توصیه شده است، این می باشد که دو رکعت نماز بخواند که در رکعت اول بعد از خواندن سوره حمد، سوره توحید را بخواند و در رکعت دوم بعد از حمد سوره یاسین را بخواند. بعد از اتمام نماز، اعمال خود را با خواندن دعای زیر به پایان برساند:

 

«اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي زَوْجَةً صَالِحَةً وَدُوداً وَلُوداً شَكُوراً قَنُوعاً غَيُوراً إِنْ أَحْسَنْتُ شَكَرَتْ وَ إِنْ أَسَأْتُ غَفَرَتْ وَ إِنْ ذَكَرْتُ اللَّهَ تَعَالَى أَعَانَتْ وَ إِنْ نَسِيتُ ذَكَّرَتْ وَ إِنْ خَرَجْتُ مِنْ عِنْدِهَا حَفِظَتْ وَ إِنْ دَخَلْتُ عَلَيْهَا سُرَّتْ وَ إِنْ أَمَرْتُهَا أَطَاعَتْنِي وَ إِنْ أَقْسَمْتُ عَلَيْهَا أَبَرَّتْ قَسَمِي وَ إِنْ غَضِبْتُ عَلَيْهَا أَرْضَتْنِي يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ هَبْ لِي ذَلِكَ فَإِنَّمَا أَسْأَلُكَ وَ لَا أَجِدُ إِلَّا مَا قَسَمْتَ لِي فَمَنْ فَعَلَ ذَلِكَ أَعْطَاهُ اللَّهُ مَا سَأَلَ»

 

که در این دعا هم به تشکر و سپاس از خدا و درخواست خیر و برکت دارد.

 

نکاتی در مورد زمان خواندن خطبه عقد

بعد از انجام اعمالی که در مورد دعای قبل از خطبه عقد​ نقل شده است نوبت به اجرا و ادای خطبه عقد می رسد. همانند دعای قبل از خطبه عقد می توان گفت این زمان هم دارای اعمالی است که یا باید انجام شود و یا بهتر است انجام شود. در اینجا موارد مستحبی را بیان می کنیم. امام علی (ع) توصیه کرده اند که بهتر است عقد در روز جمعه خوانده شود و زمانی نباشد که قمر در عقرب باشد. بعد از خواندن خطبه عقد مانند دعای قبل از خطبه عقد می توان دو رکعت نماز خواند و دعایی را بعد از آن خواند که مضمون آن تسهیل در امر ازدواج و پاک بودن و پاک قرار دادن همسر و برکت و رزق و روزی فراوان می باشد.

 

آیا دعای بعد از خطبه عقد لازم است؟

تا به اینجا با دعای قبل از خطبه عقد آشنا شدیم و دیدیم که دعای قبل از خطبه عقد دارای چه اعمالی است. مانند دعای قبل از خطبه عقد، دعای بعد از خطبه عقد هم وجود دارد. شاید بتوان گفت چه قبل از عقد چه بعد از آن و چه در حین عقد همواره دعای خیر کردن اثرات خوشایندی نه تنها بر روحیه دختر و پسر و اطرافیان دارد بلکه محفل را نیز از لحاظ معنوی شادتر می کند. از این رو بهتر است بعد از جاری شدن خطبه عقد علاوه بر دعایی که اطرافیان در حق زوجین می کنند، خود زوجین هم در حق هم دعا کنند و زندگی شاد و آرامی را برای همدیگر از خداوند بخواهند.

 

دعا و اعمال بعد از خطبه عقد

از پیامبر (ص) دعاهایی عنوان شده است که بیان می کنند بعد از جاری شدن مراسم عقد مستحب است که قرائت شود. از جمله دعاهایی که بیان شده می توان به این موارد اشاره داشت:

«بارك الله لك وبارك عليك وجمع بينكما في خير» ، «بارك الله فيكم، وبارك عليكم» که مضمون این دعا، تبریک بابت وصلت و دعای خیر و برکت می باشد. همچنین دعای«على الخير، والبركة على خير طائر» نقل است که از سوی بانوان بیان می شود​ که خیر و برکت و طالع و بخت نیکو را دعا می کند.

 

خواندن دعای قبل از خطبه عقد و بعد از آن یکی از مستحباتی است که در مراسم عقد بهتر است انجام شود. دعای قبل از خطبه عقد باعث حس آرامش بیشتر در زوجین می شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها