سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از زومیت، تعداد تراشههای تولید شده میتواند فضای 13 بلوک شهر منهتن را تحت پوشش قرار دهد. پیشتر در آوریل سال 2018 کمپانی تایوانی تولیدکننده نیمههادی موسوم به TSMC فرآیند ساخت تراشههای 7 نانومتری را آغاز کرد. از آن زمان به بعد این شرکت اقدام به تولید تراشههای 7 نانومتری برای بیش از 100 محصول از دهها مشتری مختلف نموده است. فهرست مشتریان TSMC شامل اسامی بزرگی در حوزه صنعت از جمله AMD، اپل، کوالکام و حتی هواوی (تا پیش از سپتامبر سال جاری) است.
برای مقایسه جالب است بدانید که اینتل؛ یکی دیگر از تولیدکنندگان بزرگ تراشه هنوز بهکارگیری فرآیند 7 نانومتری را آغاز نکرده است. این کمپانی با مشکلات متعددی در زمینه تولید تراشههای 7 نانومتری مواجه شده و بدینترتیب عرضه این نیمههادیها تا اواخر سال 2022 یا اوایل 2023 به تعویق افتاده است. از سوی دیگر TSMC اکنون موفق شده تا درون هر یک از تراشههای 7 نانومتری خود حداقل 1 میلیارد ترانزیستور را بگنجاند. بهعبارت دیگر کمپانی موفق به تولید بیش از 1 کوینتیلیون ترانزیستور 7 نانومتری شده است.
فناوری لیتوگرافی EUV معرفی شده همراه با جدیدترین نسل از تراشههای ساخت TSMC یکی از دلایل دستیابی کمپانی به چنین نقطه عطفی بهشمار میرود. EUV مخفف نور ماوراءبنفش بینهایت است که برای چاپ در مقیاس نانومتری بهکار گرفته میشود. راهاندازی خط تولید انبوه این فناوری مشخصا با دشواریهایی همراه بود. با اینحال یقینا TSMC هزینه چنین اقدامی را پرداخت نموده و این کمپانی اکنون بر روی تراشههای 5 نانومتری نیز کار میکند.
زومیت
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد