دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در دنیای اعدام و ارقامی که رمزهای عبور میلیاردها نفر در جهان را شکل میدهد، استفاده از روشهای بیومتریک میتواند کمک شایستهای به امنیت کند، چرا که انسانها نشانهها و امضاهای منحصر به فردی دارند که میتوان از آنها به عنوان ابزاری جهت ارتقای امنیت استفاده کرد.
در حال حاضر اثر انگشت یکی از آن المانهایی است که به عنوان رمز عبور مورد استفاده قرار میگیرد، اما با یافتههای جدید محققان ممکن است الگوی مورد بحث وارد مرحله جدیدی شود. گروهی از مهندسین سیستم در دانشگاه نیجریه، دریافتهاند که خنده هر انسان الگویی منحصر به فرد داشته و ماهیت آن از جمله نحوه انتقال صدا و فرکانس غیر قابل تقلید است.
به همین ترتیب آنها به مجموعهای از فرکانسهای قابل ضبط از صدای خنده رسیدهاند که میتوان آنها را به امضایی دیجیتال جهت استفاده در رمزهای عبور استفاده کرد. طبق مطالعات این سبک از امنیت بیومتریک حدودا ۹۰ درصد دقت و صحت دارد و به همین خاطر برای مصارف مشتریان به اندازه کافی مناسب به نظر میرسد.
به عنوان مثال لایههای امنیتی مبتنی بر خنده میتوانند جایگزین سیستمهای تشخیص صدا شوند. هرچند محققین اذعان دارند برای رعایت امنیت در حسابهای حساس مانند بانک، الگوریتمهای تشخیص خنده نیاز به پیشرفت و ارتقای زیادی دارند. «خنده امکانی خاص برای احراز هویت هر شخص خواهد بود که میتوان از آن با همراهی هوش مصنوعی در مجموعهای بیشمار از اپلیکیشنها استفاده کرد».
تنها مشکلی که اینجا وجود دارد این است که هر فرد ممکن است چند الگویی متفاوت از خنده داشته باشد و تکرار آن برای دفعات مختلف احراز هویت دشوار باشد. این سیستم جدید فعلا در دست توسعه قرار داشته و بدیهی است که به آزمایشهای گستردهتری نیاز خواهد داشت.
منبع دیجاتو
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد