صالح قاسمی پژوهشگر و کارشناس جمعیت و خانواده در گفتگو با خبرنگار جام جم آنلاین از فرصت ده ساله الگوی اصلاح جمعیتی در کشور یاد کرد و گفت: «در پنج ساله اخیر ما با کاهش چشم گیر میزان تولدها مواجه بودیم و ادامه این روند کشور را در وضعیت خطرناکی قرار میدهد. حل این مشکل یک عزم ملی میطلبد».
قاسمی سیاست های کلی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری را جامع ترین سیاست جمعیتی در جهان خواند و بیان کرد: «سیاست های کلی جمعیت 14 ماده دارد ولی هنوز پس از گذشت 6 سال به قانون و دستورالعمل تبدیل نشده است و در دستور کار دولت قرار نگرفته است».
این کارشناس متولی اصلی اجرای این سیاست ها را دولت دانست و در ادامه افزود: «دولت تا به حال هیچ اراده ای برای اجرای این سیاست ها نداشته و در مواردی هم کاملا خلاف آن عمل کرده است. مانند الگوی پرداخت یارانه بنزین که عملا تعداد فرزندان را با ضریب کاهشی در نظر گرفته شده و برای فرزند سوم به بعد سهمی قائل نشده است».
وی مهمترین عوامل این کاهش جمعیت را «سبک زندگی» و «شرایط اقتصادی» اعلام کرد و اظهار داشت: «البته سهم تاثیر سبک زندگی بیشتر از شرایط اقتصادی است. همان طور که کشورهای توسعه یافته در جهان کمترین میزان موالید را دارند، در کشور ما نیز پیرترین استان ها گیلان و مازندران هستند که دارای بالاترین درآمد سرانه ملی هستند».
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
DPS ميداني چيه؟
EPS چي ؟
FUNDEMENTALچي؟
بنده خدا الگوها و معيارهاي زندگي تغيير كرده و به سمت ناكجاآباد مي رود پس اهرم هاي تشويقي را بايد پيدا كرد.