در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از رادیو تهران، دکتر شکور امیدی، رئیس انجمن حمایت از بیماران دیابتی کشور با بیان اینکه براساس بررسی ها در کشور معادل 10 درصد دیابت دارند، گفت: آمار دیابتی ها در کشور 10 درصد و این درحالی است که پیوسته این رقم در حال افزایش است. متاسفانه یکی از چیزهایی که ما به آن توجه نداریم این که به دلیل هزینه های بالای درمانی بیمه ها نمی توانند به دیابتی ها سرویس دهند و دیابت نیز روز به روز افزایش می یابد.
وی ادامه داد: 10 درصد از عامل ابتلا به دیابت، وراثت است. این در حالی است که 90 درصد از افراد به دلایل محیطی مبتلا به دیابت خواهند شد؛ استرس و تنش موجب ابتلا به دیابت می شود، بیکاری، بحران های کنونی و شرایط اقتصادی و... تاثیر بسزایی در بروز دیابت دارد.
امیدی با طرح این پرسش که ما برای دیابتی ها چه کارهایی باید انجام دهیم یا چه اقداماتی را می توانیم انجام دهیم، افزود: در کشورهای مختلف انجمن های مختلف در حمایت از دیابتی ها در مباحث مختلف انجمن تاسیس کرده اند. انجمن تغذیه دیابتی ها، انجمن ازدواج دیابتی ها و... به همین منظور انجمن دیابت با هدف آموزش بیماران، پزشکان، عموم مردم، توریست سلامت و... تفاهم نامه همکاری با مرکز علمی و کاربردی سیاحان را امضاء کرد. ما تلاشمان برای این جمعیت بزرگ این است که اطلاع رسانی به موقع و دقیق داشته باشیم و این وظیفه دانشگاه است، دیابتی ها نیازمند آموزش هستند.
رئیس انجمن حمایت از بیماران دیابتی کشور تصریح کرد: مثلا دیابتی ها نباید پا برهنه راه بروند یا دیابتی ها نباید ورزش سنگین کنند و... همین موارد و امثال آن و.. مباحثی است که با دانستن آن می توان از ایجاد زخم ها یا حتی قطع عضو جلوگیری کرد. این موارد و نکات اینچنینی نیازمند اطلاع رسانی و آموزش است.
امیدی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: بحث دیگر مرکز مشاوره است، بیمار دیابتی که افسردگی دارد نیازمند مراجعه به مشاوره و روان شناس دارند. اگر خانواده دیابتی ها به آنها توجه نکنند، آنها بهبود نمی یابند. خانواده های افراد دیابتی ملزم به آموزش و مشاوره های روانشناسی دارند، اطلاع رسانی به بیماران بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: 70 درصد از بیماران دیابتی از بیماری خود خبرندارند، درصورتی که با یک تست قند خون ساده می توان پی به بیماری برد و اینها نیازمند اطلاع رسانی است. دیابتی ها باید به سمت غذاهای سلامت بروند.
احمد دنیانور، رئیس هیئت مدیره مرکز علمی و کاربردی سیاحان با بیان این که این مجموعه اولین مرکز صنعت گردشگری کشور که از سال 1360 پایه گذاری شده است، گفت: مجموعه از سال 70 از مرکز آموزشی به مرکز آموزش عالی علمی کاربردی تبدیل شده است. این مرکز تحت نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی بر اساس ثبت نام از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور و بدون کنکور در دو مقطع کاردانی و کارشناسی نسبت به پذیرش دانشجو اقدام می کند.
وی یادآور شد: ما از سال 82 فعالیت خود را در حوزه گردشگری، صنعت توریسم و ارتباطات فرهنگی بین المللی و رشته های وابسته به آن آغاز کرده ایم و تاکنون با پرورش هزاران فارغ التحصیل سهم بزرگی در آموزش و پرورش فارغ التحصیلان صنعت گردشگری و ارتباطات بین المللی به خود اختصاص داده ایم. برگزاری دوره های کوتاه مدت جشنواره ها وکارگاه ها رشته های مرتبط با صنعت گردشگری و صنعت غذا، بحث گردشگری سلامت و مقوله مرتبط با آن موجب این همکاری شده است. با امضای این تفاهم نامه ما تلاش می کنیم با ایجاد کارگروهی برنامه ها و سیلابس های درسی تنظیم و ارائه شود. این مرکز بازوی اجرایی و آموزشی انجمن دیابت خواهد بود. این دوره ها کوتاه مدت طراحی شده است و کار گروه از امضای قرارداد بر روی سیلابس های درسی کار می کنند، حتی در دانشگاه طرح های آموزشی رایگان به صورت یک روزه برگزار می شود تا اطلاعات اولیه در اختیار مردم قرار بگیرد.
دنیانور وعده داد: ما سعی می کنیم آموزش را به سمت افرادی که ارتباط مستقیم با بیماران دیابتی دارند، ببریم. آموزش به رستورانها، هتل ها و... که منو مخصوص برای بیماران دیابتی داشته باشند. آموزش به پزشکان و عموم مردم تا بیماری دیابت پیشگیری، کنترل و درمان شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد