یک کارشناس اقتصاد مسکن در گفت‌وگو با جام‌جم آنلاین مطرح کرد:

قیمت مسکن سال آینده هم راستا با تورم سال 98

یک کارشناس اقتصاد مسکن اظهار کرد:‌ قیمت بخش مسکن سال آینده هم با همین شیبی که تورم در حال افزایش است همراه خواهد شد ولی جهش قیمت موضوع بعیدی است.
کد خبر: ۱۱۹۵۹۶۰
قیمت مسکن سال آینده هم راستا با تورم سال 98

افشین پروین‌پور کارشناس اقتصاد مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار جام‌جم آنلاین در خصوص پیش‌بینی قیمت مسکن در سال آینده تأکید براینکه به نظر نمی‌رسد سال 98 جهش قیمت مسکن داشته باشیم خاطرنشان کرد: دلیلش این است که حباب بازار با جهش قیمتی سال 97 تخلیه شده و بعید است دوباره چنین اتفاقی پیش آید.

پروین‌پور ادامه داد: البته قیمت بخش مسکن سال آینده هم با همین شیبی که تورم در حال افزایش است همراه خواهد شد ولی جهش قیمت موضوع بعیدی است.

وی با بیان اینکه جهش قیمت سال 97 نتیجه کمبود عرضه‌ مسکن در 4-5 سال اخیر بود ادامه داد: هرچند جهش قیمت زمانی اتفاق می‌افتد که فاصله معناداری میان عرضه و تقاضا ایجاد شود، با این حال بخش مسکن هم کششی برای افزایش قیمت دارد و اگر قرار باشد این رکود تورمی که اکنون در آن هستیم با افزایش قیمت دیگر تشدید شود به یک باره قیمت‌ها از دسترس خارج خواهد شد و دیگر سودی به حال بخش مسکن ندارد.

این کارشناس اقتصاد مسکن تأکید کرد: هرچند سال‌هاست روش‌های اصولی برای مقابله با افزایش قیمت مسکن در دنیا اجرا می‌شود و موجب شده مشکل مسکن در خیلی از کشورها از بین برود با این حال ما بدلیل اینکه در سیاست‌گذاری خیلی عقب مانده‌ای داریم و دولت‌های ما رانتی، فاسد و عاجز هستند نتوانسته‌ایم از راه‌حل‌هایی که در همه جای دنیا تجربه شده و موجب شده تا بخش مسکن‌ در یک حالت آرام و منطقی به سر ببرد استفاده کنیم.

وی ادامه داد: هرچند ممکن است شخصی که 50 واحد خالی و چندین برج دارد بگوید نمی‌توانیم مالیات بر خانه‌های خالی را اجرا کنیم اما به لحاظ علمی و کارشناسی این قانون کاملا قابل اجراست و صد سال است که در دنیا اجرا می‌شود.

این کارشناس اقتصاد مسکن با تأکید بر اینکه برخی از افراد نمی‌گذارند سامانه اطلاعاتی مسکن در کشور تشکیل شود تا وضعیت این بخش مشخص شود خاطرنشان کرد: سیاست‌گذار در وهله اول باید یک سامانه اطلاعاتی دیجیتال داشته باشد که اولا بداند ما اصلا چند ملک در کشور داریم، ثانیا صاحبان آنها چه کسانی هستند تا وقتی از سیستم سوال می‌کند مشخص شود این فرد چند ملک در کجاها دارد و کجا زندگی می‌کند.

وی همچنین ادامه داد: در این سامانه باید تعداد معاملات بخش مسکن شامل خریدوفروش و رهن و اجاره در سراسر کشور مشخص باشد و برای سیاست‌گذار شفاف‌سازی در بخش مسکن اتفاق افتد.

پروین‌پور علم اقتصاد را تخصیص بهینه منابع دانست و خاطرنشان کرد: شما وقتی اصلا از منابع خود خبر ندارید که چقدر است، چگونه می‌خواهید تخصیص بهینه منابع انجام دهید؛ در شرایطی که باید یک سامانه اطلاعاتی داشته باشید تا بدانید چه اتفاقاتی در حال انجام است آدمایی‌های که عرض کردم نمی‌گذارند این سامانه اطلاعاتی در دولت تشکیل شود.

وی با بیان اینکه اگر دولت پاکدست و انقلابی سکان قوه مجریه را در اختیار بگیرد اولین کاری که باید انجام دهد تشکیل سامانه اطلاعاتی است ادامه داد: وقتی آن سامانه اطلاعاتی تشکیل شد در قدم اول افرادی که ملک مصرفی دارند که در آن زندگی می‌کند را از افرادی که ملک سرمایه‌‌ای مثلا 50 یا حتی 10 هزارتا دارند و در حقیقت محتکرانی و سوداگران هستند که موجب می‌شوند توزیع عادلانه مسکن اتفاق نیافتد متمایز می‌کند تا با ابزار مالیاتی جلوی آنها گرفته شود.

این کارشناس اقتصاد مسکن تأکید کرد: مالیات‌های خیلی دقیق در بخش مسکن وجود دارد که در کشورهایی که مشکل مسکن آنها حل شده با شدت و دقت اخذ می‌شود و مبنای آن هم این است که از منزل دوم به بالا مالیات می‌گیرند چون معنا ندارد تا وقتی همه خانه‌دار نداشته‌اند کسی دو یا سه خانه داشته باشد دلیل آن هم این است که منابع زمین محدود است و نمی‌توان اجازه داد هرکسی ولو اینکه پول همه داشته باشد هر تعدادی که دلش خواست خانه در تملک خود داشته باشد و زمین را باید عادلانه بین همه تقسیم کرد.

وی ادامه داد: به شکلی از خانه‌های دوم و سوم مالیات گرفته می‌شود که هزینه نگهداری آن را آنقدر بالا ببرد که دیگر برای افراد سود نداشته باشد منزل‌های اضافی خود را نگه دارند که این براساس مفهوم "گوی سوزان" در اقتصاد است؛ یعنی آن کالا را به شکل یک گوی سوزان در دست صاحب آن در می‌آورند و آنقدر داغش می‌کنند تا آن را رها کند.

پروین‌پور با اشاره به اینکه عده‌ای هستند که از خریدوفروش خانه سود کسب می‌کنند و عملا در بخش مسکن سوداگری می‌کند اظهار کرد: این سامانه جلوی این افراد را می‌گیرد و با گرفتن مالیات از معاملاتی که در بخش مسکن به قصد کسب سود انجام می‌دهند موجب می‌شوند برای آنها دیگر صرف نکند که بخواهند خریدوفروش در بخش مسکن انجام دهند.

وی ادامه داد: مالیات برعایدی سرمایه در بخش مسکن اینگونه است که اگر مثلا فردی منزلی را 50 میلیون تومان خرید و 100 میلیون تومان فروخت آن 50 میلیون تومان سود را در قالب مالیات از او می‌گیرند تا دیگر اصلا برای طرف ارزش نداشته باشد برای سود بردن خریدوفروش خانه انجام دهد و دلیل آن هم این است که نباید اجازه داد خانه وسیله سوداگری قرار گیرد چون وقتی که دست به دست می‌چرخد قیمت آن گران می‌شود و مالیات برعایدی سرمایه، جذابیت این نقل و انتقال را از بین می‌برد.

این کارشناس اقتصاد مسکن تأکید کرد: مالیات دقیق موجب می‌شود کسانی که املاک را به شکل سرمایه‌ دارا هستند و می‌خواهند از خریدوفروش آن سود کنند و خانه‌ای را خالی نگاه داشته‌اند تا گران شود و بفروشند مجبور ‌شوند ملک خود را به بازار عرضه کنند و با افزایش عرضه قیمت‌ها به‌شدت افت خواهد کرد و وقتی این اتفاق افتاد آن‌هایی که تابه‌حال پول لازم برای خرید مسکن را نداشتند با قیمت‌های فعلی قدرت خرید پیدا می‌کنند و در این شرایط اگر دولت وام خرید هم بدهم کار درستی است

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها