یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از شبکه سلامت سیما، گفته می شود ابتلا به این بیماری به دلیل مصرف زیاد نمک و مواد غذایی حاوی سدیم است.
به گفته کارشناسان وزارت بهداشت، مصرف روزانه سدیم در کلانشهرها چیزی حدود ۱۵ گرم است، در حالیکه این میزان باید به ۳ گرم در روز تبدیل شود. یعنی در شهرهای بزرگ ۵ برابر حد معمول نمک مصرف می شود که بسیار خطرناک بوده و زمینه ساز ابتلا به بیماری های پرفشاری خون و بیماری های قلبی است.
تحقیقات ثابت کرده است که کودکان پیش دبستانی که هر روز چهار وعده میوه و سبزی و دو وعده لبنیات مصرف میکنند، در نوجوانی فشار خون پایینتری نسبت به سایر افراد دارند و در اصل احتمال ابتلا به حمله قلبی، سکته و سایر بیماریهای ناتوانکننده در افرادی که زودتر به فشار خون مبتلا میشوند، بیشتر است.
تحقیقات ثابت کرده که داروهای خوراکی جلوگیری از بارداری یکی از فاکتورهای ابتلا به فشار خون بالا است. برخی از زنانی که این دارو را مصرف می کنند دچار فشارخون بالا می شوند. اگر خانمی هم از قرص های کنترل بارداری استفاده کند و هم سیگار استعمال کند در معرض خطر بسیار بالای حمله های قلبی و سکته قرار می گیرد.
دکتر الیوت در جریان پژوهشهایی دریافته است که در کرفس ترکیب شیمیایی با نام فتالید وجود دارد که روی عضلات نرم رگهای خونی اثر کرده و آن را گشاد میکند و از این طریق به شکل مستقیم و ساده در کاهش فشار خون، تأثیر دارد. همچنین حداقل در هفده آزمایش بالینی نشان داده شده است که سیر قادر به تعدیل فشار خون است و میزان کاهش آن در اغلب آزمایشها با خوردن ۶۰۰ میلیگرم سیر از پنج تا ده درجه است.
باورهای غلط
عصبانیت و عرق کردن از علائم فشار خون بالاست: برخی فکر می کنند عصبانیت و عرق کردن از نشانههای فشار خون بالاست اما این طرز فکر کاملا اشتباه است. فشارخون بالا هیچ نشانهای ندارد و به همین دلیل به آن قاتل خاموش میگویند. بنابراین تنها راه تشخیص بیماری کنترل فشار خون است. بعضی از افرادی که بظاهر سلامت هستند و احساس بیماری نمیکنند نیز ممکن است از این مشکل رنج ببرند.
فقط بزرگسالان دچار فشار خون بالا می شوند: این باور غلط است، بر اساس مطالعات اخیر، کودکان و نوجوانان هم ممکن است به این عارضه مبتلا شوند. اما بسیاری از آنها نمیدانند. همین ناآگاهی آنها را در معرض خطر سکته، حمله قلبی، نارسایی قلبی و بیماریهای کلیوی قرار میدهد.
اگر کلسترول من بالاست، حتما فشار خون هم دارم: ارتباط کلسترول بالا با فشار خون بالا هم تصوری اشتباه است. کلسترول خون بالا خود به تنهایی منجر به افزایش فشار خون نمیشود. اما عاداتی در زندگی که باعث افزایش کلسترول خون میشوند، ممکن است باعث افزایش فشار خون هم بشوند. عاداتی مانند داشتن رژیمی سرشار از چربی اشباع و عدم فعالیت بدنی.
من مبتلا به پرفشاری خون هستم و اگر حمله قلبی بخواهد به سراغم بیاید متوجه می شوم:
این تفکر درست نیست، اگر فشار خون بالا به موقع درمان نشود می تواند به حمله قلبی، سکته مغزی و آسیب های کلیوی منجر شود اما قرار نیست قبل از حمله قلبی فشارتان به طور خاصی بالا رود و بفهمید که به زودی دچار حمله قلبی میشوید.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد