یک کارشناس صنعت در گفت‌وگو با جام جم آنلاین مطرح کرد:

تغییر تیم اقتصادی دولت تنها راه خروج از بحران است/ منابع خزانه را به امید بهبودی شرایط حراج نکنیم

نوسان‌های قیمتی در بخش‌های مختلف اقتصادی طی یک ماه اخیر آنچنان غیرمنطقی شده است که علیرضا حائری، کارشناس صنعت معتقد است این اتفاق نه فقط حاصل سیاست‌های اشتباه مسئولان و تیم اقتصادی دولت بوده بلکه به دلیل بی‌اعتمادی مردم نسبت به این گروه است.
کد خبر: ۱۱۵۰۴۰۲
تغییر تیم اقتصادی دولت تنها راه خروج از بحران است/ منابع خزانه را به امید بهبودی شرایط حراج نکنیم

علیرضا حائری، کارشناس صنعت ضمن اشاره به اظهار نظر‌های غیرکارشناسی برخی از مسئولان دولتی به جام جم آنلاین گفت: از اوایل شهریورماه سال گذشته که زمزمه‌های خروج آمریکا از برجام آغاز شد، تعدادی از مسئولان اقتصادی و اجرایی دولت در بخش‌های مختلف خبری اعلام کردند جای هیچ نگرانی برای شرایط اقتصاد ایران نیست.

حائری در ادامه افزود: این اظهارنظرها درحالی مطرح شد همزمان گروه دیگری از تیم اقتصادی دولت برای جلوگیری از بروز تنش در بازار داخلی به مردم اعلام کردند درصورت سرمایه‌گذاری روی سکه و دلار به دلیل تشکیل حباب‌های قیمتی قطعا زیان خواهند کرد و سرمایه‌هایشان را از دست خواهند داد. اما در عمل دیدیم که چه اتفاقی در بازار افتاد.

این کارشناس تاکید کرد: اینگونه اظهارنظر‌ها طی 9 ماه گذشته باعث شده تا مردم تقریبا اعتمادشان به سیاست‌های اقتصادی و اجرایی دولت به حداقل خود رسیده باشد و حتی اگر در برخی موارد مسئولان تصمیم‌گیری درستی داشته باشند هرگز با سیاست‌های مطرح شده همراه نکنند.

حائری گفت: کاهش اعتماد مردمی به سیاست‌های اقتصادی دولت درحالی اتفاق افتاده که همه می‌دانیم تنها زمانی مسئولان می‌توانند سیاست‌هایشان را اجرایی کنند که مشارکت عمومی را داشته باشند. بنابراین امروز نباید منتظر معجزه باشیم و فرض کنیم قرار است اتفاق خاصی در اقتصاد ایران ایجاد شود.

وی تصریح کرد: امروز مردم به این نتیجه رسیده‌اند که مسئولان اقتصادی دولت یا واقعا هیچ اطلاعی از شرایط و اوضاع اقتصادی کشور ندارند یا اینکه اصولا علی‌رغم تمام وعده‌هایی که داده شده برنامه‌ای برای مدیریت شرایط تدوین نشده که بتوانند چالش‌های اخیر را مدیریت کرده و آرامش را دوباره به بازار هدیه دهد.

این کارشناس صنعت تاکید کرد: تنها راه باقی مانده بجای هدر دادن سرمایه‌های ملی با پیش‌فروش سکه یا عرضه ارز ارزان قیمت برای دولت تعویض تیم اقتصادی و اجرایی خود است، به این دلیل که افراد حاضر هیچ جایگاهی نزد مردم ندارند که بتوانند نظر و اعتماد مردمی را با سیاست‌های خود مطالبه کنند.

سیاست‌های اشتباه و مقطعی

به گفته وی سیاست‌های اشتباه و همچنین تصمیم‌گیری‌های مقطعی مسئولان اقتصادی دولت باعث شده طی 9 ماه اخیر ارزش پول ملی 50 درصد کاهش داشته باشد و قیمت سکه در بازار بجای کاهش تجربه افزایش 50 درصدی را داشته باشد، حالا باید از خودمان سئوال کنیم آیا واقعا مردم امیدوار هستند که این روند معکوس شده و دوباره آرامش بازار را تجربه کنند؟

این کارشناس صنعتی معتقد است در شرایط فعلی بحران بقدری جدی شده که مسئولان صرفا به دنبال سیاست‌های روزانه هستند و به قول معروف دنبال تحولات می‌دوند، به این دلیل که عدم شناخت مسئولان از شرایط باعث شده نوسان‌ها و تحولات اقتصادی معمولا همواره جلوتر باشد.

حائری گفت: با سیاست‌های دستوری، امنیتی کردن بازارها و حراج کردن منابع خزانه دولت هیچ تغییری در اقتصاد ایران نخواهیم داشت مگر اینکه تیم اقتصادی کاملا کنار بروند و افرادی که مردم به آنها اعتماد دارند مسئولیت را برعهده بگیرند. به عنوان دولت چطور براین باور است که مردم با توجه به تجارب قبلی دلارها و طلای شخصی خود را در بازار عرضه می‌کنند تا مشکلات ارزی و ریالی دولت برای مدیریت بحران برطرف شود؟

وی معتقد است امروز اگر بانک مرکزی تمامی منابع ارزی خود را با قیمت 3800 تومان برای واردات مواد اولیه و تامین نیازهای تولید کنندگان در بازار عرضه کند؛ کوچکترین تغییری در قیمت‌ها و نرخ تورم ایجاد نخواهد شد، به این دلیل که تولید کنندگان قطعا محصولات را برمبنای دلار بازار آزاد خواهند فروخت و با امنیتی کردن بازار نمی‌توان جلوی آن را گرفت.

وی گفت: حتی این سیاست‌ هم در واقع رانتی برای گروهی خاص خواهد بود چون حجم نقدینگی بسیار هنگفتی تنها در اختیار یک یا دو درصد جامعه است که به این منابع دسترسی دارند نه مردمی که منتظر دریافت حقوق بازنشستگی یا ماهانه خودشان هستند.


حائری درباره روزمرگی تیم اقتصادی دولت نیز گفت: مسئولان چندی پیش اعلام کردند حجم بالای نقدینگی باعث بروز بحران در بازار شده و برای جمع‌آوری این نقدینگی سیاست‌های ارایه گواهی سپرده، پیش‌فروش سکه یا در برخی موارد پیش فروش خودرو اجرایی خواهد شد. درحالی که دیدیم علی‌رغم پیش‌فروش 7 میلیون قطعه سکه، 210 هزار میلیارد تومان سپرده گذاری تنها ظرف مدت 4 روز بازهم مردم برای پیش‌خرید خودروهای لوکس صف تشکیل دادند.

این کارشناش صنعتی تاکید کرد: بی‌اعتمادی مردم به سیاست‌های اقتصادی دولت به اندازه‌ای نمایان شده که مسئولان اقتصادی و تیم اجرایی دولت با هر شیوه‌ای که تصمیم‌دارند سیل نقدینگی را در جامعه مهار کنند موفقیتی به دست نمی‌آورند و دوباره گوشه دیگری از اقتصاد بحران ایجاد می‌شود. به همین دلیل بهترین گزینه تغییر و ترمیم کابینه دولت بخصوص در تیم اقتصادی و اجرایی است.


عماد عزتی / جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها