در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، فرهاد وحید دکترای تغذیه و رژیم درمانی درباره افرادی که میل شدید به مصرف مواد غذایی خاصی مانند خوراکیهای شیرین دارند، اظهار کرد: تمایل شدید به استفاده از مواد غذایی خاص نشانه بیماری نیست، عوامل مختلفی سبب میشوند که علاقه فرد به خوردن برخی ترکیبات افزایش پیدا کند.
وی بیان کرد: ذائقه غذایی فرد که از دوران نوزادی شکل میگیرد در تمایل شخص به مصرف برخی مواد غذایی تاثیرگذار است. فاکتورهای فیزیولوژیک که بیشتر جنبه هورمونی دارند، نقش موثری در تمایل فرد به استفاده از این ترکیبات دارد.
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی افزود: برخی اوقات میل فرد به مواد غذایی خاصی مانند خوراکیهای شیرین جنبه پاتولوژیک دارد و نشانه بیماری است. به طور مثال مبتلایان به دیابت علاقه فراوان به مصرف شیرینی دارند. در افرادی که دچار دیابت نوع ۲ هستند ترشح انسولین زیاد است، ولی انسولین در بدنشان کاربرد ندارد بنابراین این اشخاص به استفاده از مواد غذایی شیرین سوق پیدا میکنند.
وحید تاکید کرد: مبتلایان به دیابت نوع یک نیز با اختلال ترشح انسولین (کمبود ترشح انسولین) روبرو هستند.
وی تصریح کرد: افرادی که دچار استرس و اضطراب مزمن هستند نیز به دلیل واکنشهای بیوشیمیایی که در بدنشان اتفاق میافتد به مصرف شیرینی روی میآورند. زیرا مغز قسمت عمدهای از انرژی خود را از مواد شیرین دریافت میکند و با مصرف این ترکیبات اشخاص احساس سرخوشی و شادابی موقت میکنند.
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی درباره مبتلایان به دیابت که تمایل شدید به مصرف شیرینی دارند، توصیه کرد: مراجعه این افراد به متخصصان غدد و تغذیه ضروری است. همچنین اشخاص مضطرب باید برای کاهش اضطراب خود نزد روان شناس بروند.
وحید به افرادی که شیرینی بیش از حد مصرف می کنند اشاره و مطرح کرد: این افراد دچار کمبود آهن میشوند. از سوی دیگر کمخونی نیز موجب شده که افراد به استفاده از مواد شیرین روی بیاورند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: