نرسی قربان دبیر کمیسیون محیط زیست و انرژی اتاق بازرگانی بین الملل کمیسیون ایران در گفت و گو با جام جم آنلاین در خصوص تبعات اقتصادی قطع صدور گاز قطر به امارات گفت: در حال حاضر روزانه 2 میلیارد فوت مکعب گاز از طریق خط گازی دلفین از قطر به امارات صادر می شود که این حجم گاز برای تولید برق و آب شیرین کن مورد استفاده قرار می گیرد که قطع این انتقال گاز می تواند تبعات جدی برای امارات در پی داشته باشد .
وی افزود: اگر چه هر دو کشور از قطع صادرات گاز متضرر می شوند اما این ضرر برای امارات سنگین تر است زیرا چنین اقدامی حدود یک سوم برق و آب شیرین کن های امارات را با مشکل قطعی به دلیل تامین نشدن انرژی مورد نیاز مواجه می کند، اما قطر چون کشور ثروتمندی است ممکن است نگران قطع درآمد حاصل از صادرات گاز به امارات برای مدت کوتاهی نباشد .
قربان در پاسخ به این پرسش که در صورت قطع گاز آیا امارات جایگزینی برای گاز صادراتی قطر خواهد داشت گفت: امارت کشور جایگزینی برای واردات گاز ندارد، حتی اگر ایران هم بخواهد این کار را انجام دهد نمی تواند ،برای آنکه زیر ساخت ها لازم فراهم نیست و صادرات گاز نیازمند خط لوله است که کشیدن آن چندین سال زمان می برد .
به گفته وی: تنها جایگزین واردات گاز از قطر می تواند فراورده های نفتی باشد که با سوزاندن آن انرژی لازم را برای تولید برق بدست آورد.
این کارشناس انرژی افزود: فعلا این تهدیدات رسمی نشده و هر دو کشور در حال نشان دادن چنگ و دندانهای خود هستند اما می توان گفت این تهدید به هر حال جدی است.
سیما رادمنش - خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: