این پوست مصنوعی پیشرفته می تواند تغیرات دمایی را حس کند

محققان موسسه تکنولوژی کالیفرنیا و مرکز تحقیقاتی ETH زوریخ، موفق به تولید پوست مصنوعی پیشرفته ای شدند که قادر است تغییرات آب و هوایی را تشخیص دهد.
کد خبر: ۹۹۷۰۸۰
این پوست مصنوعی پیشرفته می تواند تغیرات دمایی را حس کند

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از تک شات، به گفته محققان، می توان از این پوست در اندام های مصنوعی بدن انسان نیز استفاده کرد و باری دیگر، قدرت تشخیص دمای محیط را به این افراد برگرداند. همچنین می توان از این پوست در بانداژها نیز استفاده کرد تا هرگونه افزایش و یا کاهش دمای بدن را به اطلاع پزشک برساند. این کار می تواند بسیار مثمرثمر واقع شود چرا که ممکن است افزایش ناگهانی دمای بدن، نشان دهنده بروز عفونت و یا هر مشکل دیگر در قسمتی از بدن باشد که خوشبختانه با این پوست می توان سریعاً از این مسئله با خبر شد.

و اما در خصوص نحوه دستیابی به چنین کشفی باید گفت که پژوهشگران در طی آزمایشات خود برای تولید چوب مصنوعی، متوجه ماده ای شدند که به نواسانات دمایی واکنش نشان می داد. آن ها با تجزیه و تحلیل های بیشتر متوجه شدند که وجود مولکولی با ساختاری زنجیرمانند به نام پکتین، قدرت تشخیص دما را به این دستاورد می بخشد. سپس محققان که به خوبی به اهمیت این کشف واقف بودند، تمرکز خود را بر روی تولید پوستی معطوف کردند که بتوان از آن در جراحی های پیوند اعضا مورد استفاده قرار داد.

رافائل دارایرو، از پژوهشگران این گروه تحقیقاتی در این باره عنوان می کند:

پکتین به عنوان یک عامل نرم کننده به طور گسترده در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد که تولید مربا را می توان از جمله کاربردهای پکتین عنوان کرد. از این رو، بدست آوردن این ماده بسیار آسان است و با قیمتی ارزان در بازار به فروش می رسد.

به گفته محققان، مکانیسم تشخیص دمای این پوست شبیه به آن چیزیست که مارهای افعی از آن برای شکار طعمه خود استفاده می کنند. به طوری که بدن این مارها، از بخش هایی تشکیل شده که قادر است گرمای منتشر شده از بدن طعمه را تشخیص دهد و فرمان را از طریق شبکه عصبی به مغز مار ارسال و آن را از وجود شکار در نزدیکی خود با خبر کند.

گفته می شود که این پوست پیشرفته قادر است دمای بین 5 الی 50 درجه سیلیسیوس را شناسایی کند که می تواند برای استفاده از صنعت رباتیک و و همچنین علم پزشکی بسیار موثر باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها