در غرفه دانشگاه صنعتی شریف، رباتهای انسان نمای نائو و همچنین دختربچه رباتیک نظر افراد را به خود جلب میکرد. پژوهشگران این دانشگاه با استفاده از ربات انسان نمای نائو ـ که یک پلتفرم آماده و ساخت شرکتی فرانسوی است ـ طرح جالبی را چند سالی است پیگیری میکنند. با استفاده از این رباتها و قابلیت تعاملی بالای آنها، محققان این دانشگاه بعد از بررسی کارکرد رباتها در بخش درمانی اقدام به پیادهسازی الگوریتمهای پردازش تصویر و هوش مصنوعی کرده و زیر نظر درمانگرهای آموزش دیده از این ابزار رباتیک برای کمک به فرآیندهای یادگیری کودکان مبتلا به اوتیسم و همچنین بازی و کمک به کودکان مبتلا به سرطان استفاده کردهاند و در نهایت رباتی با پوست سیلیکونی و حالتهای چهره طبیعی به شکل یک دختربچه توسط این محققان ساخته شده است. این نمایشها و فیلمهای آزمون عملی این سیستمها از بخشهای بسیار جالب این نمایشگاه بود.
سیستم رباتیک شستوشو دهنده نمای ساختمانها نیز از دیگر محصولاتی بود که توسط پژوهشگران دانشگاه تبریز به صورت صنعتی تولید و به نمایش گذاشته شده بود. فیلم عملکرد این ربات که در نمایشگاه حاضر بود علاقهمندان را جذب میکرد. دستگاههای پرینتر سهبعدی بسیاری در نمایشگاه نمایش داده شده بود که البته نمیشد روی کیفیت کاری آنها نظر قطعی داد؛ ولی باعث خوشحالی بود که روی این مدل سیستمها که در ساخت قطعات بسیار حساس کاربردهای مهمی دارند تحقیقات گستردهای در کشور در حال انجام است.
غرفههای دانشگاههای آزاد اسلامی نیز سالنی مجزا داشتند و محصولات مکاترونیک و رباتیک این دانشگاه، بویژه محصولات دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین که در حد نمونهسازی صنعتی قرار داشت بسیار قابل توجه بود. رباتهای امدادگر، خودروهای الکتریکی مانند کوادرو، خودرو خورشیدی و... بخشی از این توانمندیها بود. غرفه خودروی خورشیدی غزال دانشگاه تهران هم با توجه به سفر بلند این خودرو در سراسر ایران در سال جاری با استقبال بسیار خوبی روبهرو بود. در بسیاری از غرفهها نیز تعداد قابل توجهی کوادکوپتر، پهپاد و رباتهای پرنده دیده میشد. برخی از این پهپادها دارای قراردادهای کاری با سازمانهای نظامی و امدادی بودند و برخی در ابعاد بسیار بزرگی ساخته شده بودند. رباتهای پرنده دارای کاربردهای متنوعی از خدمات رسانی تا اموری مانند دیدبانی محیطی، مسائل نظامی و امنیتی هستند و تحقیق در این بخش برای کشور ما اهمیت و ارزش ویژهای دارد. البته در این میان تعداد زیاد غرفههایی هم بودند که رباتهای ساده مسابقاتی و آموزشی در آنها دیده میشد و با این که این موضوع بیانگر علاقهمندی و تحقیق دانشجویان در آن دانشگاهها بودند، اما به نظر شاید حضورشان در چنین نمایشگاهی الزامی هم نبود. وجود برخی از این گونه غرفهها باعث ازدیاد غرفهها در نمایشگاه شده بود و کار را برای مخاطبان و همچنین شرکتکنندگانی که ساختههای جدی و صنعتی داشتند و به دنبال مخاطبان خود میگشتند، سخت کرده بود.
در کل نمایشگاه هفته پژوهش امسال در حوزههای رباتیک و مکاترونیک با این که دارای غایبانی از میان آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی هم بود، نمره مناسبی دریافت کرد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد