گزارش میدانی جام جم آنلاین از بازار لوازم خانگی

افزایش قیمت لوازم خانگی با اجرای طرح مبارزه با قاچاق؟ / واکنش اتحادیه به گرانی اخیر

با آغاز طرح مبارزه با قاچاق لوازم خانگی در بازار قیمت برخی از لوازم خانگی تا حدودی افزایش یافته است که به گفته فروشندگان دلیل این افزایش کمیود کالا و همچنین بالا رفتن قیمت شرکتی لوازم خانگی بعد از طرح مبارزه با قاچاق کالاست.
کد خبر: ۹۶۱۹۱۳
افزایش قیمت لوازم خانگی با اجرای طرح مبارزه با قاچاق؟ / واکنش اتحادیه به گرانی اخیر

گزارش میدانی خبرنگار جام جم آنلاین از سه راه امین حضور که بورس لوازم خانگی محسوب می شود حکایت از کم رونقی این بازاردارد، از جلوی برخی از مغازه ها که رد می شوید خریداری داخل مغازه ها نمی بینید و اگر تک و توک افرادی وارد مغازه ها می شوند ، بیشتر پرسشگر هستند تا خریدار و عده ای نیز با مقایسه قیمت ها قصد دارند تا برای خرید خود در آینده راحت تر تصمیم بگیرند . با وجودیکه مغازه ها و فروشگاهها مملو از انواع کالا و لوازم خانگی داخلی و خارجی است اما برخی از فروشندگان عنوان می کنند که با آغاز طرح مبارزه با قاچاق کالا بارهایی که در راه بود دیگر عرضه نشده و همین موضوع کمبودی را در بازار ایجاد کرده است که منجر به افزایش قیمت ها شده است .

یکی از فروشندگان لوازم خانگی که بیشتر کالاهایش برند سامسونگ است به جام جم آنلاین می گوید : زمانیکه بحث مبارزه با قاچاق کالا مطرح شد قیمت برخی از محصولات دربازار به دلیل کمبود کالا گران شد چون دیگر جایگزینی نداشت و بارهای شرکتی نیز وارد بازار نشد و همین موضوع باعث شد تا قیمت اجناس 6 تا 7 درصد در بازار افزایش یابد ودر برخی کالاها به 10 درصد هم رسید است .

به گفته وی طرح برخورد با کالای قاچاق در بازار تلاطم ایجاد می کند و چون بار در بازار کم است باعث می شود که میزان عرضه و تقاضا با هم متناسب نباشد و قیمت ها افزایش یابد .

این فروشنده در پاسخ به این پرسش که در بازرسی ها برای شناسایی غیر قاچاق بودن کالا فاکتور ملاک عمل قرار می گیرد یا برگ سبزمی گوید : هر دو از سوی بازرسین مورد بازرسی قرار می گیرد اما در برخورد با کالای قاچاق، تعزیرات برگ سبز را ملاک قرار می دهد اما بازرسان اتحادیه فاکتور را ملاک قرار می دهد در حالیکه به اعتقاد ما برگ سبز مهمتر است چون به راحتی می توان برای هر کالایی فاکتور تهیه کرد .

وی در مورد قیمت انواع یخچال نیز گفت : از 2 میلیون و 100 تا 22 میلیون تومان یخچال فروخته می شود و هر کس بنابر قدرت خریدی که دارد کالای مورد نظر خود را انتخاب می کند .

فروشنده دیگری وقتی ازاو در مورد تنوع برندهایی که برای مردم زیاد شناخته شده نیست می پرسم می گوید :در حال حاضر برخی از عرضه کنندگان کالاهایی را با نامهای متفرقه وارد بازارمی کنند و به اسم برند اصلی به مردم می فرشند درواقع آنها قطعات و جنس خام را گرفته سرهم می کنند و به شکل ظاهری به فرض یخچال سامسونگ عرضه می کنند و بعد به مردم می گویند این جنس ازنظر کیفی همان سامسونگ است اما قیمتش پایین تر است .

وی در مورد اختلاف قیمت نمایندگی و بازار می گوید : پیش از برخورد با کالای قاچاق قیمت نمایندگی ها چون انحصاری وارد می شد بالاتر از بازار بود اما هم اینک قیمت بازار هم به خاطر کمبود کالا بالا کشیده است و شرکتی ها هم دیگر چون رقیبی نمی بینند بیش از گذشته قیمت های خود را بالا برده اند.

یکی دیگر از مغازه دارها نیز صحبت باقی هم صنفی هایش را تایید می کند و توضیح می دهد : قیمت محصولات شرکتی خیلی بالا رفته است و اگر درگذشته نمایندگی ها تخفیف های 9 درصدی برای فروش محصولاتشان قائل می شدند در حال حاضر این تخفیف ها را برداشته اند، چون قبلا کالاهایی که در بانه عرضه می شد و یا در بازار به فروش می رسید به نوعی با عث شده بود که شرکتی ها برای جذب مشتری برای فروش کالاهایشان تخفیف دهند، اما دیگر چون می بینند دربازار رقیبی نیست قیمت ها را بالا کشیده اند در نتیجه از زمانیکه شرکتی ها تخفیف نمی دهند ما نیز نمی توانیم به مشتری تخفیف بدهیم .

این فروشنده معتقد است در طرح برخورد با کالای قاچاق نباید فقط به غیر شرکتی ها فشار وارد شود بلکه باید روی کار شرکتی ها هم نظارت وجود داشته باشد وقیمت کالاهای شرکتی هاهم کنترل شود .در حال حاضر محصولات شرکتی 300 تا 500 هزار تومان گرانتر از محصولات غیر شرکتی است.

مغازه دار دیگری که اغلب کالاهای داخل مغازه اش برند ها ایرانی است می گوید : اجناس مغازه ما داخلی است و طرح برخورد با لوازم قاچاق تاثیری بر قیمت لوازم خانگی داخلی نگذاشته ست به هر حال مشتریان ما افرادی هستند که هزینه برایشان مهم است ، مشتری که پول کافی داشته باشد سراغ جنس ایرانی نمی آید هر چند کیفیت کالاهای ایرانی هم خوب است و بسیاری ازانها قابل رقابت هستند اما به دلیل فرهنگی که جا افتاده مردم اگر پول داشته باشند برند خارجی می خرند .

وی می افزاید :قیمت تولیدات ایرانی شب عید گران شد اما امسال تغییر قیمتی نداشته است ولی همان افزایش قیمت دراواخر سال گذشت باعث شد تقاضا برای همان اجناس کمتر شود .

یکی دیگر از فعالان بازار لوازم خانگی نیز براین باور است که با برخوردی که آغاز شده بار قاچاق درسطح بازار کم شده است ،وی می افزاید : هم صنفی هایش اکثرا خرده فروشند واین عمده فروشی ها هستند که کالاهای وارد شده را انبار می کنند که اگر کالای قاچاق درمیان آنها باشد لو می رود و به ریسکش نمی ارزد .

یکی دیگر از فروشندگان سه راه امین حضور که اغلب اجناسش برند بوش و جنرال الکتریک است می گوید : بازرسان جسته و گریخته به مغازه ها سر می زنند و بازرسی می کنند و این مختص واحدها ی غیر شرکتی نیست بلکه از فروشگاه هایی که نمایندگی هستند هم بازرسی می کنند .

وی می گوید :من ورود قاچاق لوازم خانگی را قبول ندارم چون به هر حال این جنس با توجه به ابعادی که دارد از مبادی رسمی وارد کشور می شود و یافتن آنها کار مشکلی نیست و باید از مبادی جلوی ورود این کالاها گرفته شود .

وی در پاسخ به این پرسش که بابرخوردهایی که می شود آیا ممکن است کالاها احتکار شود می گوید : بازرسین قبل از اینکه به سطح بازار بیایند انبارها را چک کرده اند به هر حال جا و دفتر انبارها مشخص است و وبرگ سیز آنها چک شده است.

این فروشنده بر این باور است که اگر به دنبال آن هستیم که سهم کالای ایرانی درسبد خرید مردم افزایش یابد باید کیفیت تولیدات داخلی افزایش یابد و تا زمانیکه کیفیت تولیدات داخلی افزایش نیابد اتفاق خاصی در انتخاب مردم نخواهد افتاد.

از سوی دیگر محمد طحانپور رییس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی نیز در گفت و گو با جام جم آنلاین می گوید: تعداد انگشت‌شماری از کارخانه‌های ایرانی بین ۶ تا ۸ درصد افزایش قیمت داشتند،که این موضوع نیز طبیعی است چرا که حدود دو سالی این کارخانه ها در محصولاتشان افزایش قیمت نداشتند ،‌درواقع این افزایش قیمت با اجرای طرح مبارزه قاچاق کالا همزمان شده است، به هر صورت ما به دنبال این هستیم که با قاچاق کالا مقابله کنیم و در این میان اگر کارخانه‌ای هم از عرضه اجناس به بازار خودداری کند، با آن برخورد می‌شود رییس اتحادیه لوازم خانگی می افزاید : وقتی کالای قاچاق جمع‌آوری می‌شود به این معنا است که تولید داخلی رونق می‌گیرد، بنابراین باید عرضه بیشتر شود و حتی فروشندگان شرایط اقساطی را برای رونق بازار فراهم کنند، اما متاسفانه برخی از شرکت‌ها به این موضوع عمل نمی‌کنند.

سیما رادمنش _ جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۳
نوذر
-
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
۰
۰
كارخانه های ایرانی لوازم خانگی با برند ایرانی احیا باید گردند. كجایند ارج و آزمایش و ناسیونال ایران و الكترولوكس ایران و .......اینها با تكنولوژی روز و با واحدهای ار اند دی باید باز گردند و لوازم خانگی با كیفیت و ارزان در اختیار مردم قرار دهند.
نوذر
-
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۹
اونهایی كه منفی زده اند مخالف برند ایرانی هستند ظاهرا
حسین
-
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
۰
۰
كالای ایرانی مفت گران است
4554
-
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
لطفا سعی كنیم قضاوت نكنیم
لااقل قضاوت میكنیم جمع نبندیم
تولید ایرانی یعنی اشتغال
یعنی مبارزه با فساد و... در جامعه
درود بر مبارزین قاچاق بی رحمانه جلوگیری كنید
حمید
-
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
۰
۰
باز دودش به چشم مردم رفت...
جانبازو بازنشسته
-
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
۰
۰
این دولت دادمردم را در آورده همش گرانی گرانی چپ می روی راست می روی گرانی گرانی مردم كه حقوق های نجومی نمی گیرند آقای روحانی مردم را با این دولتی كه تشكیل داده اید بیچاره كردید.
رزمنده
-
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
چه ربطی داشت برادر ممكنه این گرانی لوازم خانگی بخاطر مقاومت یكسری واسطه ها برای مقابله با طرح دولت برای مبارزه با قاچاق باشه ،‌ آمارهای بانك مركزی و مركز آمار كه رسمی هم هستند همه از كاهش نرخ تورم خبر می دهند و ثبات قیمت ها هم كاملا محسوس هست در بازار ، انشالله اقتصاد كشور روز به روز از اون حالت وخامتی كه در دولت قبل ایجاد شده بود خارج می شه
جانبازو بازنشسته
-
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
رزمنده عزیز ربط دارد دولت باید قیمت ها را كنترل كند .ولی این كار را نمی كند؟ چرا نمی كند ؟ چون دولت دلش می خواهد این گرانی اتفاق بیفتد به هزار و یك دلیل به عنوان مثال وزیر راه و شهر سازی دستور داده كرایه اتوبوس هایی كه زائرین را به مقصد پایانه های مرزی مسافری می برند دوبرابر شود دلیلش راهم می گوید یك سر خالی بر می گردند در صورتی كه این جوری نیست آنقدر مسافر هست كه حتی اتوبوس كم است . خوب دوست عزیز دولت در اكثر افزایش قیمت كالاها و خدمات كاملا" دست دارد. دولتی كه سیب زمینی را در سال های گذشته معدوم كرد ولی به نیاز مندان نداد و علت آن را بخاطر سقوط قیمت در بازار اعلام كرد این هم یك فقره دیگر و مثل این ها خیلی زیاد است . تورم وقتی پایین است كه مردم قدرت خرید داشته باشند ولی در قدرت خرید مردم هیچ اتفاقی نیفتاده
رزمنده
-
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۹
جانباز عزیز باید قبول كنیم كه اقتصاد دستوری نمی شود اگر سیاست های بالادستی بر خصوصی سازی تاكید دارد باید بپذیریم كه نمی شود به بنگاهها دیكته كرد كه نرخ تورم هرساله را در قیمت های خود لحاظ نكنند طبیعی است اگر امسال به فرض 9 درصد تورم داریم بنگاهها و شركت های خدماتی این میزان نرخ تورم را در قیمت های خود لحاظ كنند و گرنه از چرخه خارج می شوند. بنابراین دولت طبق قانون تجارت حق ندارد كه بنگاهها دیكته كند این این خدمت و كالا را به قیمتی كه من می گویم به فروش هر وقت دولت توانست آن را رعایت كند آنموقع است كه در یك مكانیستم عرضه و تقاضا و رقابتی به مرور قیمت ها هم تعدیل می شود
زهرا
-
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
۰
۰
خدا رو شكر یك حركتی برای جمایت از تولید ات داخلی شروع شد امیدوارم حداقل با منطقی كردن تعرفه ورود برخی از كالاها كه ما در تولید آن ضعیف هستیم و خواه نا خواه متقاضی برای ان وجود دارد جلوی ورود قاچاق گرفته شود
سید
-
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
زهرا خانم با سلام جمع اوری محصولات قاچاق حمایت از تولید كننده نیست حمایت از اقا زاده ای است كه با مجوز واردات داره و گرنه تمامی محصولات بوش سامسونگ ال جی و سایر در بازار هست فقط اگه من و امثال من بیارند میشه قاچاق. و اگر قاچاق جمع شود هیچ ربطی به حمایت تولید داخل نداره فقط حمایت از بعضی از اقازاده های با مجوز دار است كه كالا وارد میكنند تعجبه هنوز داری اخبار ایران رو گوش میكنی و خودت تجزیه تحلیل نداری
س
-
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
۰
۰
سلام طرح مبارزه با قاچاق كالا نشان میدهد چه میزان جنس در بازار توزیع میشود كه مبارزه باآن كمبود مواجه میكند البته این كمبود شاید به دست محتركان نیز باشند تا سند سازی های لازم را بكنند و بازاری شده برای سود جویان
همه این گرانی ها به پاك شدن جنس قاچاق می ارزد من لپ تاپ قیمت كردم 1400 حدود دوهفته قبل سه روز پیش خریدم 1660 میگن واسه قاچاقه
دوباره ثبات ایجاد میشود
دست مسئولین درد نكنه
عادل
-
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
۰
۰
اگه دولت قصد حمایت از تولید داخلی داره پس چرا اینقدر در حق كشاورزان زحمتكش اجحاف میكنه طوری كه مجبور بشوند زمینهای كشاورزی را به ویلا تبدیل كنند آیا فقط مونتاژ كالاهای سامسونگ و ال جی تولید ملی محسوب می شود؟

نیازمندی ها