1. مصرف بیشازحد شکر
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرادید، حتماً بارها شنیدهاید چقدر شکر برای سلامت مضر است. شکر باعث چاقی، بیماریهای قلبی، دیابت میشود و اکنون سرطان هم به این لیست اضافهشده است. بر اساس مطالعهای در مرکز سرطان دکتر اندرسون در دانشگاه تگزاس، مصرف زیاد شکر خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهد. در این مطالعات سطح قند را در غذای موشها بهاندازه مصرفی در رژیمهای غذایی غربی بالا بردند و این تغییر باعث افزایش رشد تومورها شد. محققان سعی کردند این مطالعه را تا حد ممکن به آنچه در بدن انسان اتفاق میافتد نزدیک کنند. فروکتوز موجود در قند پروسه التهابی را تشدید میکند. به قند طبیعی موجود در میوهها کفایت کنید و از نوشیدنیهای شیرین، آبنبات و دسر پرهیز کنید.
2. نوشیدنیهای داغ
آیا نوشیدنیهای خود را فوقالعاده داغ سفارش میدهید؟ بهتر است تجدیدنظر کنید. مطالعهای نظاممند در مجله بینالمللی سرطان درباره دمای نوشیدنیها نشان داد که نوشیدنیهای داغ خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش میدهد. نظریه این است که نوشیدنیهای داغ سبب تحریک و سوزش مری میشوند که آن را مستعد ایجادِ تغییرات سرطانزا میکند. اگر نمیتوانید نوشیدنی خود را طور دیگری بنوشید، حداقل میزان آن را کاهش دهید که مری شما بهاندازه قبل تحریک نشود.
3. خوردن گوشتهای فرآوریشده
گوشتی را میگوییم که برای ماندگاری بیشتر خشک، شور و یا دودی شده است. سازمان بینالمللی تحقیقات سرطان، میزان سرطانزا بودن گوشت فراوریشده را ارزیابی کردند و فهمیدند که خوردن آن در انسان سبب ایجاد سرطان روده بزرگ میشود. مصرف این نوع گوشت خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 18 درصد افزایش میدهد. البته ارتباط مستقیمی با میزان گوشت مصرفی دارد؛ بنابراین نیازی نیز گیاهخوار شوید. اما بهتر است میزان مصرف را کاهش دهید. در عوض از گوشت قرمز تازه استفاده کنید که منبع پروتئین، آهن و روی است.
4. نوشیدنیهای الکلی
نوشیدنیهای الکلی خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای دیگر را افزایش میدهند. بسیاری از مطالعات نشان دادند ارتباط علمیِ قویای میان مصرف الکل و بروز چند نوع سرطان وجود دارد. زمانی که الکل در دستگاه گوارش تجزیه میشود، استالدهید تولید میکند که یک ماده شیمیایی سمی است. همچنین الکل اکسیژنهای واکنشپذیری ایجاد میکند که به DNA آسیب میرسانند. همچنین مصرف الکل سبب ایجاد اختلال در توانایی بدن و برهم زدن هضم و جذب مواد غذایی میشود و میتواند سطح استروژن را افزایش داده و خطر ابتلا به سرطان سینه را زیاد کند.
5. کار در شیفت شب
این زمینه هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز دارد، اما برخی مطالعات نشان دادند اختلالاتی که از شبکاری ( و درنتیجه اختلال خواب) در بدن به وجود میآید، خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. پزشکان معتقدند این مسئله به دلیل کاهش سطح ایمنی بدن است. درست است که همیشه نمیتوانید شیفت کاری را خودتان تعیین کنید، اما سعی کنید روز-کار باشید. انکولوژیست ها نیز برای جلوگیری از سرطان همین کار را میکنند.
6. کمتحرک بودن
کسانی که تحرک کمی دارند درخطر هستند. با توجه به مجله موسسه ملی سرطان، عدم فعالیت بدنی با بیماریهای قلبی عروقی، چاقی و البته سرطان ارتباط دارد. ارتباط میان مدتزمان بیتحرکی و افزایش خطر ابتلا به سرطان اثباتشده است. هرروز تحرک داشته باشید و ورزش خیلی مهم است. ورزش اکسیژن و جریان خون بیشتری را به عضلات و اندامهای بدن وارد میکند که حجم سلولها را بیشتر و دفع مواد ضایع را بهینهسازی میکند. اما بیتحرکی بدن را از فرآیند بازسازی و نگهداری روزانه بازمیدارد.
اضافهوزن
این مورد نیز ناشی از بیتحرکی است. اما چون نرخ چاقی در آمریکا رو به افزایش است، موضوعی است که مردم باید نسبت به آن آگاهتر باشند. به گفته موسسه ملی سرطان، چاقی خطر سرطانهای مری، لوزالمعده، کولون و رکتوم، سینه، کلیه و تیروئید را زیاد میکند. مخصوصاً در زنان چاق، سلولهای چربی سطوح استروژن را افزایش میدهند و خطر ابتلا به سرطان اندومتر و سینه بالا میرود. مطالعات متعددی ارتباط هورمونی و التهابی میان چاقی و سرطان پیداکردهاند. بیتحرک نباشید. هرروز ورزش کنید و رژیم غذایی مناسبی پیش بگیرید. تنها با ورزش کردن، از ابتلا به هفت نوع سرطان جلوگیری میکنید.
مصرف بیشازحد مکملها
زیاد همیشه بهتر نیست؛ مخصوصاً در مصرف مکملها. مطالعهای که سال گذشته انجام شد نشان داد استفاده بیشازحد از مکملهای غذایی با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط بوده است. مکملها تجویز میشوند تا کسری مواد موردنیاز بدن را جبران نکنند. نباید زمانی که سطح مواد موردنیاز بدن طبیعی است مصرف شوند. به مکملها و میزانی که تجویزشده دقت کنید. اگر میزان آنها بیش از 100 تا 250 درصدِ میزان مرجع است، مصرف را کم کنید.
منبع: Reader's Digest
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: