به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، در این بررسی آمده است افرادی که به طور مرتب از مکملهای کلسیم بدون نسخه مصرف میکند حدود ۲۲ درصد بیشتر احتمال دارد دچار "کلسیفیکاسیون عروق کرونر" شوند که فاکتور خطرزایی در سفت شدن رگها به حساب میآید و نشانه ابتلا به بیماریهای قلبی است.
"ارین میچو" محقق ارشد این مطالعه از دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز گفت: وقتی از مکملهای معدنی و ویتامینها بخصوص مکملهای کلسیم صحبت میشود بسیاری از مردم آمریکا تصور میکنند مصرف آن همیشه خوب است. اما نتایج این مطالعه حاکی از آن است که مصرف بیش از حد کلسیم به شکل مکملها ممکن است به قلب و سیستم عروقی آسیب جدی وارد کند.
در این مطالعه محققان به بررسی ۲۷۴۲ نفر پرداختند. همچنین میزان مصرف روزانه کلسیم آنان را اندازه گیری کردند. علاوه بر این با استفاده از اسکن قلبی مقدار کلسیم عروق کرونر این افراد مورد بررسی قرار گرفت.
محققان با در نظر گرفتن فاکتورهایی همچون سن، جنسیت، نژاد، میزان فعالیت بدنی، استعمال مواد دخانی، درآمد، تحصیلات و وزن دریافتند افرادی که در روز بیش از ۱۴۰۰ میلیگرم کلسیم مصرف میکنند تقریبا ۲۷ درصد کمتر احتمال دارد به کلسیفیکاسیون عروق کرونر مبتلا شوند.
اما در مرحله بعد این محققان، افراد شرکت کننده در مطالعه را بر اساس منبع تامین کلسیم تقسیم بندی کرده و دریافتند افرادی که از مکملهای کلسیم مصرف میکنند ۲۰ درصد بیشتر احتمال دارد مقدار کلسیم عروق کرونر در آنان طی یک دهه از صفر بیشتر شود.
به گزارش نیچر ورلد نیوز، محققان تاکید کردند: بدن نسبت به مصرف مکملهای کلسیم و غذاهای حاوی کلسیم واکنش متفاوتی نشان میدهد و به همین دلیل توصیه میشود بیشتر از رژیمهای غذایی حاوی کلسیم بالا استفاده کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت