گفت وگوی جام جم آنلاین با رییس انجمن مددکاران ایران:

افزایش خشونت ناشی از ضعف اخلاق اجتماعی/ رنگ تهران خشن است!

بررسی‌ها حاکی از آن است که عوامل متعددی در کاهش نرخ ارتکاب جرم نقش دارد.یکی از این عوامل نبود خشونت وعصبانیت است. گفته می شود از آنجاییکه خشونت و عصبانیت ، رفتاری شرم آور در جامعه ژاپن و فرهنگ مردم این کشورمحسوب می شود لذا آمار ارتکاب جرم ودعوا در این کشور بسیار پایین است و کنترل و مدیریت آن نیز عامل تعیین‌کننده مهمی برای جایگاه اجتماعی افراد این جامعه محسوب می‌شود.این درحالیست که اغلب ما همواره روزانه به میزان قابل توجهی دعوا و ضرب وجرح را در سطح جامعه مشاهده می کنیم و اعصاب های به هم ریخته و متشنج به طورمعمول چاشنی زندگی روزانه ما را تشکیل می دهد.
کد خبر: ۹۳۳۹۴۶
افزایش خشونت ناشی از ضعف اخلاق اجتماعی/ رنگ تهران خشن است!

رییس انجمن مدد کاری ایران خشونت اجتماعی را یک پدیده در حال گسترش در کشور توصیف کرد و گفت:عوامل مختلفی در این امر دخیل است ابتدا اینکه ما در سیاستگذاری های کلان کشور در حوزه سلامت اجتماعی در این خصوص کار جدی و قابل ملاحظه ای انجام نداده ایم.این درحالیست که براساس آمار اعلام شده 23 درصد مردم کشور از نوعی اختلال روانی رنج می برند.

حسین موسوی چلک در گفت وگو با جام جم آنلاین عدم موفقیت در رسیدن به اهداف و خواسته ها را یکی دیگر از عوامل بروز خشونت ذکر کرد و افزود:طبق اخرین آماراعلام شده ،ایران در میان 157 کشور رتبه 105 را در زمینه شادی ونشاط بدست آورده است بنابراین وقتی شادی در زندگی ما جایگاهی نداشته باشد خشم واندوه جای ان را می گیرد.

وی به نبود مهارت های لازم برای کنترل خشم اشاره کرد و گفت:مردم ما نمی دانند که چگونه خشم خودرا چه در روابط بین فردی و چه در محیط های اجتماعی کنترل کنند به همین خاطر می بینیم در واحدهای ارائه خدمات عمومی نظیر بیمارستان ها برروی تابلوهایی می نویسند در صورت توهین به کارکنان این اداره طبق قانون با توهین کننده برخورد خواهد شد این در حالیست که در تمام دنیا بحث تکریم ارباب رجوع از اهمیت بسزایی برخوردار است ولی ما از همان اول با نصب این تابلوها به جای اینکه بگوییم خدمتگزار شماییم در صدد تهدید وارعاب بر می آییم.

رییس انجمن مددکاری ایران ادامه داد:یکی از مشکلات جامعه ما این است که بسیاری افراد فکر می کنند خودشان باید برای گرفتن حقوق ضایع شده خود اقدام کنند. این رفتارمسلما نتیجه نبود بردباری و صبر در جامعه است .وقتی نتوانیم بردباری را در زندگی خود نهادینه کنیم خروجی آن بروز خشونت در جامعه خواهد بود.

وی ضعف بردباری وافزایش خشونت را ناشی از ضعف اخلاق اجتماعی دانست و گفت:ما تاکنون نتوانستیم اخلاق اجتماعی را در جامعه جا بیندازیم. مثلا به اشتباه یاد گرفته ایم که اگر خشونت کنیم حقمان را بدست می آوریم در غیراین صورت به حقمان نمی رسیم.یا اینکه رسیدن به حق با هر راهی که ممکن است .

به اعتقاد موسوی رسانه ها نقش موثری در ترویج خشونت یا مدارا دارد زیرا معمولا انتقال پیام از طریق تصویر بهتر وسریعتر صورت می گیرد .

وی یکی دیگر از عوامل بروز خشم را روانشناسی شهر عنوان کرد و افزود:تهران شهری خشن است رنگ ها یی که در سطح شهر بکار برده شده است رنگ های نیست که بتواند روحیه نشاط را در جامعه از این رودر طول روز خودآگاه ونا خودآگاه در موقعیت هایی قرار می گیریم که بذر خشم و اندوه را در نهاد ما رشد می دهد.

اغلب کارشناسان اجتماعی معتقدند که آموزش از دوران کودکی می تواند مانع بروز معضلات اجتماعی در جامعه شود امری که تا کنون در کشور ما لحاظ نشده است موسوی در این خصوص معتقد است : با انتخاب سبک زندگی درست و احترام به حقوق دیگران که از دوران کودکی باید آموزش داده شود می تواند در کاهش پدیده اجتماعی خشم موثر باشد .در حالیکه منطق زندگی اجتماعی مدارا وتحمل است ولی آستانه تحمل ما بسیار پایین است وبه همین خاطر خیلی زود خشمگین می شویم.این امری است که باید از دوران کودکی بیاموزیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چگونه می توانیم خشم خود را کنترل کنیم گفت:باید در ابتدا پیامدهای مثبت ومنفی رفتارهای خود را بررسی کنیم .به بیان دیگر ما در مقابل یک پدیده اجتماعی و یا یک رفتار سه نوع رفتار منفعلانه ،پرخاشگرایانه و جرات مدارانه می توانیم داشته باشیم .در رفتار منفعلانه مسلما حق خود را بدست نمی آوریم و آن را ازدست می دهیم .د رفتارپرخاشگرانه به حق خود می رسیم ولی حق دیگران را ضایع می کنیم .ودر اینجا فقط فتار جرات مدارانه است که زمینه حقوق شهروندی در جامعه را فراهم می کند.

سهاروحانی /جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها