۶ کاری که نباید در رختخواب تان انجام دهید

اگر می‌خواهید واقعا خواب شبانه‌ی راحتی داشته باشید، از انجام این شش کار در رختخواب تان خودداری کنید.
کد خبر: ۹۲۷۸۶۸
۶ کاری که نباید در رختخواب تان انجام دهید

به گزارش جام جم سرا به نقل از ام‌اس‌ان، چیزی که خیلی‌ها دچار کمبود آن هستند – همیشه جزء بحث‌های داغ بوده است. بازار دارو همیشه مملو از داروهای جدید و اصلاح‌شده‌ای است که برای این طراحی شده‌اند که بتوانیم ساعتی با آرامش چشم روی هم بگذاریم، و همیشه در میان خبرها و مقالات پزشکی به عناوینی بر می‌خوریم که بی‌خوابی را به همه چیز ربط می‌دهند – از چاقی گرفته تا آکنه. حقیقت این است که زمان زیادی را در رختخواب می‌گذاریم، ولی در آن‌جا هر کاری می‌دهیم به جز خوابیدن؛ و مشکل دقیقا از همین مسئله آغاز می‌شود. اگر می‌خواهید واقعا خواب شبانه‌ی راحتی داشته باشید، از انجام این شش کار در رختخواب تان خودداری کنید.

۱. تماشای تلویزیون

برای بسیاری از آدم‌ها تماشای تلویزیون جزء یکی از آداب و رسوم خوابیدن است و اهمیت‌اش کم‌تر از مسواک زدن نیست. ولی با این‌که به نظر می‌رسد روشنایی ضعیف تلویزیون و ریتم یکنواخت برنامه‌های شبانه راه را برای رفتن به سرزمین خواب و خیال هموار می‌کند، این کار تقریبا تاثیر معکوس دارد.

به گفته‌ی متخصص خواب، دکتر دبلیو. کریستوفر وینتر، همان نور یکنواخت صفحه‌ی تلویزیون که تصور می‌کنیم آرامش‌دهنده است، در حقیقت مغز را تحریک و از ترشح ملاتونین جلوگیری می‌کند – ملاتونین هورمونی است که برای سلامتی و خواب کامل شبانه ضروری است. به ویژه اگر برنامه‌ای که در حال تماشای‌اش هستید خشن و پرهیجان باشد، اوضاع بدتر می‌شود و سخت‌تر به خواب می‌روید. راه‌حل نهایی: تلویزیون را حداقل یک ساعت قبل از این که به رختخواب تان بروید خاموش کنید تا به مغزتان فرصت دهید کمی به آرامش برسد.

۲. رفتن به اینستاگرام

بیش‌تر آدم‌ها گوشی‌های‌شان – و همه‌ی راه‌های ارتباطی موجود – را همیشه و همه جا در دسترس خود نگه می‌دارند. رختخواب هم از این قضیه مستثنا نیست. همیشه شدیدا وسوسه می‌شویم یک بار هم قبل از خوابیدن رایانامه‌ها (ایمیل)، پیام‌ها، یا فیس‌بوک‌مان را بازدید کنیم، ولی جلوی این وسوسه را باید گرفت. دکتر اریک کِزاریان، متخصص خواب در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، به این نکته اشاره می‌کند که دستگاه‌های برقی به مقدار خاصی از خود نور ساتع می‌کنند، به ویژه در اتاق‌های تاریک.

وی می‌گوید: “‌استفاده از این دستگاه‌ها در شب باعث ایجاد اختلال در آگاهی بدن از روز و شب، و در نتیجه دشواری در خوابیدن می‌شود.‌” این نور آبی بیش از هر طول موج دیگری بر سطح ترشح هورمون خواب‌آور ملاتونین تاثیر می‌گذارد، و ساعت داخلی بدن را که به ساعت زیستی معروف است، واقعا مختل می‌کند. بهترین کار این است که گوشی‌های‌تان را هرگز به رختخواب راه ندهید.

۳. خوردن شیرینی شکلاتی

تنقلات آخر شب یا صبحانه‌ی عاشقانه در رختخواب خیلی زیبا و دوست‌داشتنی به نظر می‌رسند، ولی ممکن است پیامدهای بالقوه‌ی زیادی در بر داشته باشند. پل بللو، کارشناس شرکت مشاور دفع آفات و حشرات پی‌جی‌بی، هشدار می‌دهد حتی خرده‌های بسیار کوچک این خوراکی‌ها که در ملحفه‌تان می‌ریزد می‌تواند حشرات موذی نظیر مورچه، مگس و حتی سوسک را به رختخواب تان جذب کند.

حتی یک حشره‌شناس قانونی و دستیار علمی ارشد موزه‌ی تاریخ طبیعی امریکا نیز با این عقیده موافق است. وی می‌گوید: “‌خوراکی‌های شیرین نظیر نوشابه، آب‌میوه، کیک، و بیسکوییت می‌توانند مورچه و برخی مگس‌ها از قبیل مگس‌های خانگی، مگس فیروزه‌ای، و مگس سبز را به رختخواب‌تان بکشانند.‌”

اگر دعوت حشرات موذی به رختخواب‌تان آن‌چنان هم بد نیست، خطر دیگری نیز وجود دارد و آن این است امکان دارد بدون مسواک و نخ دندان زدن، با همان وضعیت به خواب بروید. دندان‌پزشکان هشدار می‌دهند باقی‌مانده‌های غذا و باکتری‌ها در طول هشت ساعتی که دهان‌تان بسته است، با همکاری هم دست به تخریب و ویران‌گری دندان‌های‌تان می‌زنند.

۴. جروبحث شدید

برای بسیاری از ما، رختخواب تنها فرصتی است که در پایان یک روز شلوغ، می‌توانیم با شریک‌ زندگی‌مان ارتباط داشته باشیم. بهترین حالت این است که برای این رابطه فضایی مثبت مهیا کنیم، ولی به خصوص بعد از یک روز پراسترس ممکن است وسوسه شویم جروبحث راه بیندازیم و فضا را قبل از خواب ملتهب کنیم. ولی بونی ایکِر وِیل، کارشناس روابط زناشویی توصیه می‌کند مطلقا از این کارها فاصله بگیرید.

وی می‌گوید: “موکول کردن جروبحث برای بعد و تلاش برای خلاصی از هیجان‌های منفی قبل از رفتن به رختخواب راهی خوب برای حل اختلافات و سلامت رابطه‌تان است.‌” به جای آن‌که با شریک زندگی‌تان وارد جنگ و جدال شوید، همدیگر را در آغوش بگیرید و نوازش کنید. نوازش و عشقبازی باعث ترشح اندروفین و کاهش تنش می‌شود و کمک می‌کند راحت بخوابید. این شانس وجود دارد که بعد از خواب کامل و راحت شبانه، وقتی از خواب بیدار می‌شود دیگر از دست همسرتان بابت روشن نکردن ماشین لباسشویی یا پرداخت نکردن قبض آب عصبانی نباشید، و حالا می‌توانید با منطق و آرامش با وی صحبت کنید.

۵. کارکردن

برخی آدم‌ها فکر می‌کنند کار کردن در رختخواب باعث می‌شود بهره‌وری‌شان بالاتر برود، در حالی که لورن استک، مربی بهره‌وری، در مصاحبه‌اش با وال استریت ژورنال خلاف این عقیده را بازگو می‌کند: “بسیاری فکر می‌کنند این کار باعث بالا رفتن بهره‌وری‌شان می‌شود. اگر چه غالبا بهانه‌ی خوبی هم به برخی آدم‌ها می‌دهد که کل روز فردا را با چرت زدن سپری کنند.‌” به علاوه، به اعتقاد موسسه‌ی ملی خواب، کار کردن در رختخواب می‌تواند به‌تدریج باعث ایجاد پیوند میان کار و خواب، و بنابراین وخیم شدن وضعیت بی‌خوابی‌تان شود.

۶. خوابیدن در کنار حیوانات خانگی

همیشه این سوال مطرح بوده است آیا خوابیدن در کنار حیوانات خانگی از نظر سلامتی کاری درست است یا خیر؛ و البته پاسخ این سوال، تا حدود زیادی شخصی است. با وجود این، بر اساس موسسه‌ی ملی خواب، یکی از بیش‌ترین نگرانی‌های آدم‌هایی که در کنار حیوانات خانگی‌شان می‌خوابند این است که این حیوانات به صورت بالقوه می‌توانند با تکان خوردن، سروصدا کردن، و اشغال فضای تخت باعث بدخوابی‌شان بشوند.

در حقیقت، حیوانات خانگی فقط در همان ناحیه‌ای که برای‌شان تعیین شده است بدون تکان و سروصدا می‌خوابند؛ ولی اصل ماجرا چیز دیگری است. اگر دچار آسم یا حساسیت باشیم، حیوانات خانگی می‌توانند باعث ایجاد اختلال در خواب‌مان شوند – حتی اگر مستقیما به مو یا پوست آنها حساسیت نداشته باشیم. اگر همیشه خواب پادشاه هفتم را می‌بینید، خوابیدن در کنار حیوان خانگی آن‌چنان نمی‌تواند برای‌تان مشکل‌ساز باشد، ولی اگر از بی‌‌خوابی یا کم‌خوابی رنج می‌برید، رختخواب تان را از حیوان خانگی‌تان جدا کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
سونیا
-
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
7- در رختخواب خود ادرار نكنید.
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها