به گزارش جام جم سرا ، اگر شما شک دارید که دچار کمبود تستسترون هستید کاملا مراقب باشید و در صورت مشاهده یکی از ده علامت زیر با پزشکتان مشورت کنید.
کاهش میل جنسی: متخصصان اورولوژی دانشگاه نیویورک میگویند: اگر چه در برخی مردان همزمان با سالمندتر شدن میل جنسی کاهش مییابد، اما کاهش ناگهانی میل جنسی مهمترین و آشکار ترین نشانه کاهش تستسترون است.
اضافه وزن: متخصصان اورولوژی در لسآنجلس نیز معتقدند: وزن اضافی میتواند بر تستسترون تاثیرگذار باشد چراکه سلولهای چربی، تستسترون را به استروژن تبدیل میکنند. این موضوع باعث کاهش گردش تستسترون در بدن میشود. هر چند نمیتوان با قطعیت گفت مردانی که اضافه وزن دارند دچار تستسترون پایین هستند.
اختلال نعوظ: حدود 30 میلیون مرد دچار اختلال نعوظ هستند و تستسترون پایین میتواند یکی از علل این اختلال باشد.
خستگی: اگر هنگام ظهر یا پس از اتمام کار احساس خستگی زیادی میکنید تستسترون پایین میتواند عامل کاهش انرژی باشد.
مشکلات خواب: مردانی که دچار کمبود تستسترون هستند ممکن است بیخوابی را تجربه کنند. البته این موضوع میتواند دلایل دیگری مانند اختلال بیخوابی نیز داشته باشد. اختلال بیخوابی میتواند به فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و عروقی و بد خلقی نیز منجر شود.
عدم تمرکز: از آنجا که تستسترون مسئول تمرکز در بدن است کمبود این هورمون میتواند شما را دچار مغز مه آلود (مه مغزی) کند. در این حالت تمرکز مشکل است و حتی ممکن است مشکلات حافظه را در پی داشته باشد.
افسردگی: یک مطالعه نشان میدهد 56 درصد مردانی که دچار تستسترون پایین هستند دارای علائم قابل توجه افسردگی نیز هستند.
رشد پستان: از آنجا که تستسترون پایین باعث به هم خوردن تعادل تستسترون و استروژن در بدن میشود این عدم تعادل در برخی مردان به رشد بافتهای پستان منجر میشود.
درد: کاهش تستسترون میتواند به کاهش حجم عضلانی و قدرت عضلات منجر شود. بنابراین برخی مردان ممکن است درد مفاصل و درد عضلانی را تجربه کنند و بیشتر در معرض آسیب قرار گیرند.
مشکلات استخوانی: اگر چه تصور بر این است که بیشتر خانمها دچار پوکی استخوان میشوند اما این مشکل میتواند در مردانی که دچار کمبود تستسترون هستند به دلیل کاهش تراکم استخوان رخ دهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت