این افراد سودجو را میتوان بچهدزدهای طبیعت دانست، چون آنها این روزها در زیستگاهها و اطراف مناطق حفاظتشده پرسه میزنند تا نوزادان حیاتوحش را بهدام بیندازند.
کمبود نیروی حفاظتی و مناسب نبودن تجهیزات محیطبانان سبب آسیبپذیرتر شدن حیاتوحش کشور شده، چون طبیعی است که نوزادان تازه متولد شده توانایی فرار و دفاع از خود را ندارند علاوه بر این چون زندهگیری نوزادان حیاتوحش بدون استفاده از سلاح و بدون سروصدا اتفاق میافتد، احتمال مطلع شدن محیطبانان از حضور شکارچیان به حداقل میرسد، بنابراین اگر محیطبانان به شکل اتفاقی و حین گشتزنی متوجه حضور شکارچیان نشوند، نمیتوان به نجات حیاتوحش امیدوار بود.
سازمان حفاظت محیطزیست برای نجات حیاتوحش در چنین مواردی باید تلاش خود را بهکار گرفته و از تمام ظرفیتهای موجود استفاده کند؛ زیرا اگر نوزادان حیاتوحش پس از جدا شدن از زیستگاههای خود کشف شوند، نمیتوان به بازگشت آنها به طبیعت امیدوار بود، در واقع آنها دیگر قادر نخواهند بود در طبیعت زنده بمانند و محکوم خواهند شد که بقیه زندگی خود را در اسارت و مکانهایی مانند باغوحشها بگذرانند.
افزون بر این به اعتقاد برخی کارشناسان حیوانات مادر نیز در این روند آسیب میبینند، چون اگر شیر جمع شده در پستان برخی گونهها تخلیه نشود سبب بروز عفونت شده و مرگ حیوان مادر را در پی خواهد داشت.
سازمان حفاظت محیطزیست برای رفع این مشکل میتواند از ظرفیت سایر دستگاهها بهره برده و از آنها برای ناامن کردن زیستگاهها برای حضور افراد سودجو کمک بگیرد، علاوه بر این استفاده از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد نیز میتواند تا حد قابلتوجهی کمبودها در یگان حفاظت سازمان محیطزیست را جبران کند.
مهدی آیینی - جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد