مرور اخبار صفحات حوادث روزنامهها گواهی است بر این ادعا؛ زیرا بخشی از خبرهای قتل، سرقت و زورگیری با سلاحهای شکاری گره خورده و در آنها شخص به دلیل غفلت یا سوءاستفاده حادثه ناگواری را رقم میزند.
برای نمونه میتوان به ماجرای قتل دختر 18 ساله دزفولی از سوی برادر پنجسالهاش اشاره کرد یا از مرد جوانی نوشت که از پر بودن سلاح شکاری خود زمانی باخبر شد که پیشانی دوست خود را هدف گرفت و مرگ او را رقم زد.
این در حالی است که باید به این حوادث صدها خبر ریز و درشت سرقت و زورگیری را اضافه کرد که به دلیل در دسترس بودن سلاح شکاری و ناآگاهی مالکان آن رخ داده است.
در تازهترین حادثه نیز خبرگزاری صدا و سیما گزارش داده که شنبهشب گذشته اعضای خانوادهای در شهرستان طارم مرگ مادر خود را رقم زدند. ماجرا از این قرار است که آنها درحال تمیز کردن سلاح شکاری بودند که بیاحتیاطیشان سبب شلیک به مادر 45 سالهشان و مرگ او شد.
براساس آمار غیررسمی حدود یک میلیون سلاح شکاری در دست افراد قرار دارد، نگرانکنندهتر این که بسیاری از آنها کمترین اطلاعی از نحوه نگهداری و بهکارگیری سلاح شکاری ندارند، زیرا اگر غیر از این بود آمار تخلفات در حوزه صید و شکار هر سال افزایش نمییافت.
این در حالی است که به طور میانگین در سالهای 90، 91 و 92 نیز بیش از 80 درصد متخلفان حوزه صید و شکار با استفاده از سلاحهای شکاری مجاز مرتکب تخلف شدهاند، افرادی که با توجه به این که سلاح مجاز در اختیار دارند، اما قوانین را زیر پا میگذارند و احترامی برای محیط زیست قائل نمیشوند بنابراین باید از مسئولان خواست برای جمعآوری سلاحهای شکاری تدبیری بیندیشند یا دستکم با فراخوان مالکان این سلاحها آنها را وادار به شرکت در کلاسهای آموزشی مانند نحوه نگهداری و بهکارگیری سلاح، قوانین شکار و آشنایی با گونههای در معرض خطر انقراض کنند.
مهدی آیینی - جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد