یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
اگرچه باید تاکنون این کار را کرده باشید اما اگر یکی از دستگاههای بالا را دارید و هنوز آپدیت نسخهی ۹.۳ سیستم عامل خود را دریافت نکردهاید، باید به صورت دستی اقدام به آپدیت آن کنید.
به گزارش جام جم کلیک ، برای این کار باید ابتدا به منوی تنظیمات دستگاه خود رفته و در آنجا زیرشاخهی عمومی (General) را انتخاب کنید. پس از وارد شدن به این بخش، روی گزینهی آپدیت نرمافزار (Software Update) کلیک کنید تا ببینید که آیا امکان دانلود این نسخه از iOS برای شما وجود دارد یا خیر. دستگاههای قدیمیتر، با این نسخه سازگاری ندارند و اپل نیز این آپدیت را برای آنها ارائه نکرده است.
iOS 9.3 دارای ویژگیهای جدیدی است که ما همهی آنها را در اینجا برای شما گرد آوردهایم. مهمترین این ویژگیها نیز قابلیت شیفت شب است که با این آپدیت به آیفون شما اضافه میشود. در ادامه به ویژگیهای جدید iOS 9.3 میپردازیم.
۱- شیفت شب (NIGHT SHIFT)
با اضافه شدن این قابلیت به گوشی شما، دکمهی جدیدی در کنترل سنتر آیفون ایجاد شده و گزینههایی نیز برای فعال سازی شیفت شب به منوی تنظیمات گوشی افزوده میشود. برای فعال سازی ویژگی شیفت شب، باید پس از ورود به منوی تنظیمات و انتخاب زیرشاخهی صفحه نمایش و روشنایی (Display & Brightness)، گزینهی شیفت شب را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید تا این ویژگی را در گوشی فعال شود. عملکرد شیفت شب، همانند f.lux فوق العاده است. محققان معتقدند که نور آبی ساطع شده از صفحات نمایش موجب اختلالات خواب میشود. شیفت شب به این دلیل در آیفون گنجانده شده است که بتوانید با فعال سازی آن، به صورت اتوماتیک در ساعات مشخصی از روز، میزان نور آبی نمایشگر را کاهش دهید و خواب راحتی داشته باشید. این اپلیکیشن با سوق دادن نور صفحه نمایش به سمت طیف قرمز، موجب میشود که بتوانید حتی در تختخواب هم از آیفون خود استفاده کنید، بدون آن که نگران ایجاد اختلال در خوابیدن خود در نیم ساعت بعد باشید. البته توجه داشته باشید که اگرچه iOS 9.3 روی تمامی دستگاههای مذکور نصب میشود، اما ویژگی شیفت شب در آیفونها تنها روی آیفون ۵ اس و نسخههای جدید قابل اجراست.
۲- آموزش برای آیپد
به دلیل استقبال گستردهی دانش آموزان و دانشجویان از آیپد، اکنون با نصب iOS 9.3، هر آیپد میتواند توسط چند نفر مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین دیگر نیازی به تهیهی یک آیپد برای هر دانش آموز نیست. از طرفی با استفاده از برنامههای کلاس درس (Classroom) و مدیر مدرسهی اپل (Apple School Manager)، پیشرفتهای تمام دانش آموزان قابل مشاهده و همگام سازی بوده و معلم کلاس میتواند آیپدهای دانش آموزان کلاس را به صورت دسته جمعی از طریق آیپد خود کنترل کند.
۳- جفت کردن چندین دستگاه اپل واچ با یک دستگاه IOS
با نصب نسخهی ۹.۳ سیستم عامل iOS، میتوانید چندین ساعت هوشمند اپل را با آیپد یا آیفون خود جفت کنید. این قابلیت بیشتر برای توسعه دهندگان کاربرد دارد و کاربران معمولی به ندرت نیاز به جفت کردن بیش از یک اپل واچ با آیفون یا آیپد خود پیدا میکنند. البته برای این کار، باید علاوه بر نصب آخرین نسخهی iOS روی دستگاه خود، نسخهی ۲.۲ سیستمعامل Watch OS را نیز روی اپل واچهای خود نصب کنید.
۴- تهیه عکسهای معمولی از تصاویر زنده (LIVE PHOTOS)
با نصب iOS 9.3، میتوانید از عکسهای زنده، عکسهای معمولی تهیه کرده و بخش زیادی از حافظهی اشغال شدهی آیفون خود را آزاد کنید. برای این کار، کافی است عکس دلخواه خود را باز کرده و گزینهی ویرایش (Edit) را انتخاب کنید، سپس آیکون آبی رنگ تصاویر زنده را در گوشهی بالا و سمت چپ صفحه نمایش غیر فعال کنید. متاسفانه امکان انجام این عمل روی چند عکس به صورت همزمان وجود ندارد و برای این کار باید تصاویر مورد نظر را یکی یکی انتخاب کرده و عملیات گفته شده را روی آنها انجام دهید.
۵- حفاظت از یادداشتها با استفاده از رمز
یکی از تغییرات بسیار خوب ایجاد شده در نسخهی جدید iOS، مربوط به اپلیکیشن یادداشتها (Notes) است. از این پس میتوان برخی از یادداشتها را رمزدار کرده و آنها را از دید افرادی که اثر انگشت یا رمز شما را در اختیار ندارند پنهان کرد. اما سوال اینجاست که چگونه میتوانیم یک یادداشت خاص را رمزدار کنیم؟ برای این کار کافی است روی یادداشت مورد نظر کلیک کرده و سپس در گوشهی بالا و سمت راست صفحه نمایش، روی دکمهی به اشتراک گذاری (Share) کلیک کنید. با انجام این کار، گزینهی قفل کردن یادداشت (Lock Note) را خواهید دید. یادداشتهای قفل شده هنوز هم در محیط اپلیکیشن قابل مشاهده هستند، اما تنها عنوان آنها قابل خواندن است و برای خواندن مطالب نوشته شده در درون آنها، نیاز به وارد کردن رمز یا استفاده از اثر انگشت مالک آیفون دارید. اگر این ویژگی برای تصاویر و ویدیوها نیز وجود داشت، میتوانستید آیفون خود را بدون نگرانی از به خطر افتادن حریم خصوصی، برای لحظاتی به دوست یا آشنای خود بدهید.
۶- استفاده از لمس سه بعدی در برنامههای بیشتر
اکنون میتوانید از قابلیتها و عملکرد سریع لمس سه بعدی در برنامههای مختلفی همچون آب و هوا (Weather)، قطب نما، سلامتی (Health)، اپ استور و استور آیتونز استفاده کنید. لمس سه بعدی به شما امکان فعال سازی سریع وای فای و بلوتوث را میدهد که موجب صرفه جویی بسیاری در وقت میشود.
۷ – برنامهی سلامتی اپل (APPLE HEALTH)
برنامهی سلامتی اپل، اپلیکیشن دیگری است که با دریافت ویژگیهای جدید، بسیار به برنامههای مخصوص سنجش و پایش فعالیت بدنی شبیه شده است. این برنامه میتواند آمارهای فعالیتی محاسبه شده توسط اپل واچ همچون میزان کالریهای سوزانده شده برای حرکت، تعداد دقایق صرف شده برای تمرین بدنی و مدت زمان صرف شده برای ایستادن را نمایش دهد. علاوه بر این، برنامهی سلامتی اپل از این به بعد، با تحلیل دادهها و شاخصهای بدنی شما، تمرینهای بدنسازی مورد نیازتان را نیز به شما پیشنهاد میدهد!
از سایر ویژگیهای جدید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۸- امکان تماس از طریق وای فای برای کاربران اپراتور ورایزون
۹- حالت افقی (LANDSCAPE) صفحه نمایش در برنامهی اخبار اپل (APPLE NEWS)
۱۰- پشتیبانی کامل پادکست از ویدیوی تمام صفحه
۱۱- همگام سازی کامل پی دی افها و کتابهای الکترونیکی (EBOOK) که توسط کاربر و به صورت دستی به دستگاه افزوده شدهاند، با اکانت ICLOUD
۱۲- رفع شدن شمار زیادی از باگهای نسخهی قبل
در پایان باید به پشتیبانی اپل از آیفون ۴ اس اشاره کرد. اگر بخواهیم منصفانه نظر بدهیم باید بگوییم که پشتیبانی اپل در دنیای فناوری بی نظیر است و هیچ شرکتی تاکنون حتی به آن نزدیک هم نشده است. نکسوسهای گوگل تنها ۲ سال پشتیبانی میشوند، در حالی که اپل آیفون ۴ اس را در سال ۲۰۱۱ با نسخهی پنجم سیستمعامل iOS به بازار فرستاده و هم اکنون در سال ۲۰۱۶، یعنی ۵ سال پس از معرفی این گوشی هنوز هم شاهد ارائهی آپدیتهای نرمافزاری از سوی اپل برای آن هستیم. احتمالا آپدیت iOS 9.3، آخرین آپدیت نرمافزاری ارائه شده برای این گوشی خواهد بود و آیفون ۴ اس شهریور امسال پس از معرفی آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس به طور کامل از پشتیبانی نرمافزاری محروم خواهد شد.
منبع: نت نوشت
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد