به گزارش جام جم کلیک،با اینکه کیفیت تصویربرداری سادهترین دوربینهای دیجیتال از بهترین گوشیهای هوشمند بهتر است.
اما حمل این دوربینها و نگرانی از بابت داشتن شارژ و رساندن تصاویر به دوستان و آشنایان نگرانی بزرگی است که در عکاسی با موبایل دیده نمیشود.
اگر میخواهید خاطرات نوروزی خود را با موبایل ثبت کنید بد نیست به این راهنما نیم نگاهی داشته باشید که ضمن ساده بودن، ماندگاری خاطرات شما را با بالاترین کیفیت ممکن تضمین میکند.
هر سازنده، یک دوربین
با نادیده گرفتن مشخصات حسگر و لنز دوربین گوشیهای هوشمند، هر کدام از این ادوات با توجه به شرکت سازنده، یک برنامه تصویربرداری مخصوص دارند و با اینکه این برنامهها در نهایت ثبت عکس و فیلم را انجام میدهند.
اما تفاوتهایی نیز با همدیگر دارند که تنها با مرور منوی آنها آشکار میشود. سازندگان در پی ارائه تنظیمات و امکانات بیشتر در برنامه دوربین گوشیهای خود هستند که گاهی سردرگم شدن کاربر را در پی دارد و فرد به بسیاری از تنظیمات موجود کوچکترین نیازی نخواهد داشت.
اما اگر میخواهید تجربهای استاندارد از یک دوربین ساده داشته باشید، هیچ برنامهای بخوبی
Google Camera نیاز شما را برطرف نمیکند.
این برنامه رایگان که دانلود آن برای بیشتر گوشیهای اندروید امکانپذیر است، ظاهری بسیار شسته رفته دارد و به صورت آنی میتوان به کنترلهای فلاش، تایمر و عکاسی HDR دسترسی داشت.
دسترسی به آخرین تصاویر ثبت شده و دوربین جلو نیز با دکمههایی مجازی کنار دکمه عکاسی میسر است و رفتن به حالت فیلمبرداری بسادگی کشیدن انگشت روی صفحه انجام میشود.
از تنظیمات داخلی ساده این برنامه میتوان به پانورامای سهبعدی، پانورامای معمولی و محو شدگی پس زمینه اشاره کرد و با فشار دادن گزینه Settings، تنظیماتی مانند اندازه و کیفیت، موقعیت جغرافیایی و خطوط راهنما در اختیار فرد قرار میگیرد.
گوشیهای پرچمدار به کاربر خود امکان تنظیم پارامترهای تصویربرداری بیشتری را میدهند و بنابراین اگر بدون تنظیم حساسیت و وایت بالانس و سرعت شاتر، روز شما شب نمیشود بهتر است از ابتدا به فکر خرید یک گوشی گرانقیمت و پیشرفته باشید.
ثبت با حداکثر کیفیت
دوربینهای هشت، 12، 16 و 20 مگاپیکسلی گوشیهای هوشمند از عهده ثبت جزئیات زیادی برمیآیند و ثبت تصاویر نوروزی با حداکثر کیفیت یکی از عاقلانهترین تصمیمهایی است که میتوان گرفت.
علت این امر آن است که در صورت نیاز به ویرایش تصاویر، رزولوشن بالاتر عکس موجب آزادی عمل بیشتر کاربر میشود و میتوان با حداقل افت کیفیت نسبت به دادن افکت یا بریدن بخشهای کوچکتر تصویر اقدام کرد.
بدیهی است این همه عکس باکیفیت به فضای زیادی برای ذخیره نیاز دارند و اگر از نظر حافظه داخلی گوشی محدودیت دارید بهتر است از همین الان به فکر خرید یک کارت حافظه یا خالی کردن فضای حافظه فعلی گوشی خود باشید.
کاربرانی که حافظه قابل ارتقا ندارند هم به هیچ عنوان نباید نگران باشند، چون با نصب برنامه Google Photos برای مدیریت و مرور تصاویر، میتوان ترتیبی داد تا تصاویر بلافاصله پس از ثبت شدن، در فضای Google Drive ذخیره شوند.
خبر بهتر آنکه اگر تاکنون از این سرویس استفاده نمیکردید بهتر است هرچه سریعتر اکانت خود را فعال کنید؛ چون گوگل به مناسبتهای مختلف، این فضای مجازی را برای کاربران پیگیر افزایش میدهد.
برای مثال، اگر به مناسبت روز جهانی اینترنت امن، امنیت اکانت گوگل خود را بهروزرسانی و مرور کردید، دو گیگابایت فضای رایگان مجازی در اختیارتان قرار گرفته که برای جای دادن حدود 400 الی 500 عکس کفایت میکند.
پس از دسترسی به اینترنت، تصاویر ثبت شده بهصورت خودکار با کیفیت دلخواه شما به اکانت گوگل درایو منتقل میشوند و میتوانید پس از تخلیه حافظه دستگاه بدون از دست دادن عکسهایتان، تصاویر جدید ثبت کنید.
آن 4 خط ساده
هنگام کادرگیری میتوان سوژه را در هر بخشی از کادر جای داد و این امر حق مسلم هر کاربری است که هر طور می خواهد کادرگیری کند، اما وقتی سوژه در نقاط طلایی کادر قرار گیرد، ذهن بیننده با آن درگیری بهتری خواهد داشت و درک آن برای فرد آسانتر خواهد شد.
خطوط راهنمایی که با اندکی جستوجو میتوان در منوی هر دوربینی آنها را یافت، کادر را با دو خط افقی و دو خط عمودی به 9 قسمت تقسیم میکند که قرار دادن اجزای مهم سوژه مانند صورت در پرتره یا مرکز یک گل در ماکرو روی محلهای تقاطع، پذیرش آنها را در کادر آسان میکند
و بعلاوه از یکنواختی قرار دادن سوژه در وسط کادر نیز جلوگیری کرده و به سبک عکاسی کاربر اندکی غنا میبخشد.
تناسب وجوه عکسهای ثبت شده نیز در درک بصری آنها اهمیت زیادی دارد. نمایشگر گوشیهای هوشمند دارای نسبت واید است که در حالت عادی قرارگیری در دست برای حرکت در فهرستهای عمودی طولانی مانند فهرست مخاطبان کارایی زیادی دارد
و در حالت عمودی نیز برای دیدن فیلمهایی که بهصورت واید تدوین شدهاند کاربردی است، اما نسبت واید تنها برای عکسهایی که از مناظر ثبت میشوند مناسبت دارد.
بهعنوان مثال در عکاسی پرتره ، چهره سوژه نخواهد بود، چون حواس بیننده به بخشهای خالی تصویر نیز معطوف خواهد شد.
بنابراین میتوان با اطمینان نسبی تناسب وجوه 4 به 3 را قالبی مناسب برای عکاسی روزمره به حساب آورد که بسادگی از طریق گزینه Aspect Ratio در منوی تنظیمات هر دوربینی یافت میشود.
سایه روشنها
قابلیت تصویربرداری HDR یکی از جالبترین تواناییهای نرمافزاری برنامههای عکاسی در گوشیهای هوشمند محسوب میشود و اگر بدانیم این حالت دقیقا چه کاری انجام میدهد، میتوانیم با کمک آن تصاویری خارقالعاده ثبت کنیم.
در تصویربرداری HDR دوربین سه تصویر را با سرعتی بالا و به شکل پیاپی ثبت میکند و هنگام ثبت هرکدام، نوردهی یا روشنایی تصویر را اندکی تغییر میدهد.
نتیجه کار سه عکس در حافظه موقت دستگاه است که اجزای روشن عکس تیره و اجزای تیره عکس روشن در آن با هم الحاق شده و عکسی بدون سفیدشدگی قسمتهای روشن و سیاهشدگی بخشهای تیره تحویل کاربر میدهد.
این حالت مناسب زمانی است که فرد سوژهای با کنتراست بالا را در کادر خود دارد و برای مثال مشغول عکاسی از کوه یا دره با آسمان روشن است.
در این حالت، اگر شرایط عکاسی نرمال باشد، یا باید با کاهش نوردهی یا Exposure آسمان را آبی و کوه را سیاه ثبت کرد یا با افزایش Exposure، جزئیات کوه را در کادر داشت و به آسمانی که از فرط روشنایی سفید افتاده قناعت کرد.
اما با فعال کردن حالت HDR هم آسمان آبی ثبت میشود و هم جزئیات کوه در کادر باقی خواهد ماند. بنابراین ثبت عکسهای پرتره یا ماکرو با HDR نتیجهای جز عکسهایی با کنتراست پایین و رنگهای مرده ندارد و باید آن را جز در مواقع لازم خاموش نگه داشت.
دومین نکته در مورد تصاویر HDR نیاز به ثابت بودن دست کاربر در حین ثبت است و برنامههای عکاسی که کار الحاق تصاویر را انجام میدهند تنها از پس مقدار کمی حرکت دست بر میآیند و اگر دست کاربر حرکت شدید داشته باشد یا از سوژه در حال حرکت عکس بگیرد، نتیجه کار رضایتبخش نخواهد بود.
قابلیت پانوراما نیز یکی از ویژگیهای جالب تصویربرداری با گوشیهای هوشمند است که امکان ثبت مناظر وسیع را برای کاربر فراهم میکند.
در این حالت بهتر است گوشی بهصورت عمودی نگه داشته شود تا عرض عکس نهایی بیشتر شود و باید از چرخش سریع دوربین یا لغزش به بالا و پایین خودداری کرد تا پانورامایی با کمترین اختلال ثبت شود.
محسن آرونی
ضمیمه کلیک
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد