به گزارش جام جم آنلاین،علی لاریجانی اظهار داشت: عربستان یک کشور اسلامی است و ما هیچگاه خواهان آسیب دیدن جایگاه و تضعیف آن نیستیم.
وی تصریح کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران هیچگاه این نبوده که دولت های اسلامی در جایگاهی قرار گیرند که دچار فرسایش و تضعیف شوند، چرا که این امر باعث فرسایش جهان اسلام می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تلاش ایران همواره این بوده که کشورهای اسلامی در کنار هم باشند، اما درعین حال این سعودی ها هستند که راه را غلط رفتند و ما امیدواریم عاقلانه و با سیاست های اعتدالی، از این راه برگردند، چرا که این مسیر در سال های اخیر منجر به کشته، زخمی و آواره شدن بی گناهان زیادی در منطقه شده است.
لاریجانی، در خصوص دیدگاه جدید حاکم بر منطقه، مبنی بر بکارگیری تجربه و الگوی ایران در مذاکرات هسته ای برای حل مشکلات و بحران ها، گفت: هر الگویی متناسب با موضوع و در چارچوب آن تعریف می شود و از همین رو نمی توان عینا الگوی مذاکرات هسته ای را برای حل بحران های منطقه بکار گرفت.
وی اما در عین حال این را هم اضافه کرد، 'ما معتقدیم که از طریق مذاکرات و گفت وگو بسیاری از سنگین ترین و پیچیده ترین اختلاف ها را هم می توان حل کرد و در این چارچوب تجربه مذاکرات هسته ای حتما روش قابل تعمیمی است و می تواند برای حل بحران های منطقه بکار گرفته شود.
دکتر علی لاریجانی شنبه شب برای شرکت در یازدهمین اجلاس بین المجالس کشورهای اسلامی وارد بغداد شد و از سوی سلیم الجبوری همتای عراقی اش مورد استقبال قرار گرفت.
اجلاس بین المجالس بغداد از روز چهارشنبه هفته گذشته آغاز بکار کرد و تا روز دوشنبه و صدور یک بیانیه ادامه خواهد داشت.
در این اجلاس40 کشور اسلامی شرکت دارند که 10 کشور در سطح رئیس پارلمان به بغداد آمده اند. در این اجلاس عربستان سعودی، قطر، بحرین و امارات شرکت نکرده اند.
منبع:ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد