در نقطه مقابل نیز استفاده از نرمافزارهای کاربردی و روشهای منحصربهفردی که این نرمافزارها در اختیارمان قرار میدهد، باعث شده انجام بسیاری از امور بهسادگی و در کمترین زمان امکانپذیر شود.
هرچه زمان میگذرد پیشرفتهای دنیای سختافزار بیشتر میشود و به موازات این پیشرفتها دنیای نرمافزارها نیز در حال تغییر و تحول است.
دوست دارید شما نیز رایانه خود را با تغییر و تحولات نرمافزاری دستخوش تغییرات کرده و بهرهوری خود از رایانه را در سال 2016 میلادی افزایش دهید؟
در کارگاه این هفته کلیک چند ابزار کاربردی معرفی میکنیم که هر کدام بهنوعی جزو ضروریترین ابزارهای یک رایانه امروزی بهشمار میروند.
حفاظت از چشم
رایانهها ابزارهایی مفید هستند، اما همین ابزارهای مفید نیز با استفاده نادرست کاربران میتوانند مشکلاتی بسیار جدی را برای سلامت آنها بهوجود آورند.
آسیبرسانی به چشم کاربران از شایعترین مشکلاتی است که بر اثر استفاده نادرست از رایانه رخ میدهد.
بسیاری از کاربران شب یا در اتاقهایی با نور کم از رایانه استفاده میکنند، آن هم در حالی که نور صفحهنمایش در روز هیچ تفاوتی با شب و محیط تاریک ندارد.
همین نبود تفاوت در میزان نور نمایشگر موجب میشود کاربران به مرور با مشکلاتی در بینایی خود مواجه شوند.
آیا میدانید سادهترین روش برای پیشگیری از بروز این مشکل، تنظیم نور صفحه نمایش با توجه به نور محیط است؟ بهعنوان مثال چنانچه در روز از رایانه استفاده میکنید باید نور نمایشگر زیاد باشد و در صورتی که در محیطی تاریک یا شب از آن استفاده میکنید این نور باید متناسب با نور اتاق کاهش یابد.
نرمافزار f.lux اولین و مهمترین ابزاری است که برای سال 2016 به شما پیشنهاد میکنیم. همین حالا این نرمافزار را روی رایانه خود نصب کنید و برای همیشه از آسیبهای احتمالی که ممکن است نور نامناسب نمایشگر به چشمان شما وارد کند،رهایی یابید. روش کار با این نرمافزار بسیار ساده است.
کافی است پس از نصب آن میزان نور نمایشگر در زمانهای مختلف همچون روز و شب را مشخص کنید یا حتی کار را سادهتر کرده و موقعیت جغرافیایی خود را همراه نوع لامپهای اتاقتان در برنامه مشخص کنید تا برنامه بهطور خودکار در بازههای زمانی مختلف نور نمایشگر را متناسب با نور اتاق شما تنظیم کند.
همچنین هر زمان که تمایل داشتید میتوانید بهصورت دستی نیز نور را تغییر داده و در شرایط خاص روشنایی دلخواه خود را برای نمایشگر معین کنید.
استفاده از این برنامه کاملا رایگان است و در سیستمهایعامل ویندوز، لینوکس، مک و دستگاههای هوشمند آیفون و آیپد میتوانید از آن استفاده کنید:
https://justgetflux.com
مکالمات اینترنتی
نرمافزارهای زیادی برای برقراری ارتباطات دیجیتال در دنیای مجازی طراحی میشود، اما برخی آنها ماندگار بوده و امکانات بسیار خوبی را نیز در اختیار کاربران خود قرار میدهند.
یکی از این نرمافزارهای بسیار کاربردی و بینظیر، نرمافزار معروف و محبوب اسکایپ (Skype) است. اسکایپ برای رایانهها و دستگاههای هوشمند با انواع سیستمهایعامل قابل استفاده است و با وجود دسترسی کاربران به اینترنت پرسرعت، یکی از ضروریترین ابزارهای سال 2016 بهشمار میرود.
بهراحتی و با داشتن یک حساب کاربری در اسکایپ میتوانید توسط دستگاههای مختلفی همچون رایانهها، تبلتها، تلفنهای همراه، تلویزیونهای هوشمند و... از آن استفاده کنید و امکاناتی همچون مکالمه رایگان صوتی و تصویری، ارسال پیامهای متنی، ویدئو کنفرانس، ارسال و دریافت فایل، اشتراکگذاری صفحه نمایش و ترجمه زنده مکالمات از زبانی به زبان دیگر را در اختیار بگیرید.
نسخههای مختلف اسکایپ از لینک زیر قابل دانلود است:
https://go.skype.com/download
همچنین میتوانید اسکایپ مخصوص ویندوز 10 را نیز با مراجعه به فروشگاه محصولات ویندوز از لینک زیر دانلود کنید:
http://jjo.ir/rQPbYC
برنامه روزانه
سال 2016 فرا رسیده و فهرست کارهای روزانه شما نیز باید دچار تغییر و تحولاتی شود تا بتوانید بهراحتی کارهایتان را مدیریت کنید.
نرمافزار Wunderlist با طراحی جدید و سازگاری بیشتر با ویندوز 10 از جمله برنامههایی است که پیشنهاد میکنیم برای مدیریت کارهای روزانه خود استفاده کنید.
این نرمافزار در نسخه جدید از کورتانای مایکروسافت نیز پشتیبانی میکند و تقریبا میتوان گفت همه امکانات موردنیاز برای برنامهریزی روزانه و انجام کارهای فردی و گروهی را در خود جای داده است.
اطلاعات وارد شده در این برنامه در سرورهای ابری آن ذخیره میشود و میتوانید با دستگاههای مختلفی (همچون رایانهها، تلفنهای همراه، تبلتها، ساعتهای هوشمند و هر دستگاه دیگری که از دسترسی به اینترنت و قابلیت استفاده از مرورگر پشتیبانی میکند) به آنها دسترسی داشته باشید:
https://www.wunderlist.com
نسخه مخصوص ویندوز 10 این نرمافزار نیز از ویندوز استور قابل دانلود است:
http://jjo.ir/YyFpUz
خانهتکانی
بسیاری از ایرانیان پیش از فرارسیدن عید نوروز، یک خانهتکانی اساسی میکنند و علاوه بر نظافت منزل و تغییر دکوراسیون، نظمی بیش از پیش را در خانه حاکم میکنند.
اکنون سال 2016 آغاز شده است و هنوز دو ماه تا آغاز عید نوروز وقت دارید؛ اما پیشنهاد میکنیم همین حالا تا پیش از فرا رسیدن عید نوروز، رایانه تکانی را آغاز کنید و دستی به سر و گوش دسکتاپ رایانه خود بکشید.
نرمافزار Stardock Fences به شما این امکان را میدهد تا بهسادگی دسکتاپ رایانه را فنسکشی کنید، آیکونهای برنامهها و دیگر فایلها و پوشهها را بهصورت کاملا مرتب در کادرهای جداگانهای قرار داده و حتی چند فایل یا میانبر را در یک پوشه جای دهید.
همچنین به کمک این ابزار میتوانید بهراحتی با دوبار کلیک ماوس، همه آیکونهای روی دسکتاپ را پنهان و با تکرار این عملیات آنها را ظاهر کنید.
بهاینترتیب هرگاه تمایل داشتید همه اسباب و اثاثیه (آیکونها و دیگر اطلاعات موجود در دسکتاپ) رایانه شما از دید کاربران پنهان شده و دسکتاپی منظم و خالی در اختیارتان قرار میگیرد:
http://www.stardock.com/proucts/fences
امیر عصاری
ضمیمه کلیک
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت