به گزارش جام جم آنلاین، در تحقیقات جدیدی که توسط محققان ژاپنی انجام گرفت مشخص شد، تاوان سریع غذا خوردنتان را روده می دهد، سریع تمام کردن وعده ها می تواند احتمال اضافه شدن وزن را بالا ببرد.
بعد از جمع آوری اطلاعات از 23 تحقیق دیگر، محققان به این نتیجه رسیدند کسانی که سریع غذا می خورند دو برابر بیشتر در خطر چاقی هستند تا کسانی که آرام این کار را می کنند.
محققان بر این باورند که عوامل فراوانی در این زمینه دخیل هستند.
برای مثال سیر شدن. هرچقدر غذا بیشتر در دهانتان بماند، بیشتر سنسورهای زبان و حفره های دهان تحریک می شوند که پیام سیری را به مغز ارسال کنند.
بعلاوه فعالیت فیزیکی جویدن باعث آزاد شدن هیستامین در سلول های عصبی که پیام سیری را می رسانند می شود.
و اگر مغزتان متوجه شود که پر شده اید، احتمال اینکه به سراغ غذای اضافی بروید کم می شود. این یعنی دریافت کالری کمتر.
خوردن غذای بیشتر تنها دلیل بالا رفتن وزن کسانی که سریع غذا می خورند نیست، در واقع زمانی که محققان مقدار کلی کالری دریافتی را بررسی کردند متوجه شدند دلایل دیگری نیز همچنان وجود دارد.
برای فهمیدنش تحقیقات بیشتری لازم است، اما سطح قند خون می تواند یکی از عوامل باشد.
وقتی آرام غذا می خورید قند خونتان کنترل شده تر بالا می آید، در حالی که با تند غذا خوردن قند خون خیلی ناگهانی بالا می رود. آرام غذا خوردن می تواند اشتها و نحوه استفاده و ذخیره سوخت را در طول روز تنظیم کند.
متاسفانه نمی توان گفت قبل از بلعیدن چه مدت یا چند مرتبه باید غذا را بجوید، دلیلش هم متغیر هایی است که وجود دارد مانند نوع غذا و اندازه لقمه ی غذا ( برای مثال گوشت بیشتر از یک قاشق برنج نیاز به جویدن دارد ).
بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که به بافت غذایی که می جوید دقت کنید، آنقدر غذا را بجوید تا کاملا شکسته و نرم شود، سپس ببلعیدش.
قبل از اینکه دوباره لقمه ای را به دهان ببرید منتظر بمانید غذا از گلویتان پایین برود کمی مکث کنید یک یا دو نفس عمیق بکشید سپس ادامه دهید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد