وجود ظرفیتهای طبیعی گردشگری همچون ژئوپارک قشم و جنگلهای حرا، وجود معادن سنگ آهک، شن و ماسه، وجود مرزهای آبی و همچنین وجود قوانین خاص منطقه آزاد موجب جلب توجه بسیاری از سرمایهگذاران خارجی شده است.
در همین زمینه مدیر جذب سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد قشم از ورود سرمایهگذارانی از کشورهای فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و آلمان برای همکاری گسترده و سرمایهگذاری در حوزههای مختلف خبر میدهد.
علی فرمانی با بیان اینکه افزایش رفاه اجتماعی از مولفههای شتابگیری فرآیند توسعه جزیره است، میگوید: در این چارچوب توسعه بیمارستان و مراکز درمانی، فضاهای ارتباطی و جادهها، ساماندهی مکانهای تفریحی شهری و ایجاد کمپینگ و فضاهای گردشگری در اولویت برنامههای سازمان منطقه آزاد قشم قرار گرفته است.
ماه آینده نهایی میشود
معاون اقتصادی منطقه آزاد قشم نیز در توضیح بیشتر این خبر به جامجم میگوید: اکنون اقدامات اولیه در جهت سرمایهگذاری این سرمایهگذاران که عمدتا از کشورهای اروپایی و شرق آسیا هستند، انجام شده و تا یک ماه آینده نهایی شده و به سرانجام میرسد.
فرزین حقدل با بیان اینکه بررسی دقیق و کارشناسی از سرمایهگذاران به منظور تائید صلاحیت فنی، حقوقی و مالی و سپس ارائه طرح توجیهی و زمانبندی مناسب از جمله ملاکهای اصلی جذب سرمایهگذار جدید در این منطقه است، میافزاید: تاکنون کار بررسی 90 درصد پروندههای سرمایهگذاری انجام شده و پس از بررسی کامل، مرحله واگذاری زمین برای اجرای طرحها آغاز میشود که البته تلاش میشود به سرمایهگذارانی مجوز ارائه شود که واجد شرایط یاد شده باشد.
وی با اشاره به اینکه عمده سرمایهگذاریها در بخش تولید خواهد بود یادآور میشود: صنایع دریایی، کشتیسازی و تولید سازههای دریایی، توسعه شیلات و بنادر، توسعه بخش گردشگری شامل هتلداری، تفریحات آبی، کشتیهای تفریحی و توسعه کمپینگهای گردشگری و همچنین احداث واحدهای تولیدی پوشاک، لوازم منزل و اداری و لوازم آرایشی و بهداشتی از جمله بخشهایی است که سرمایهگذاران خواستار ورود به آنها شدهاند.
به گفته وی، اجرای این سرمایهگذاریها در جزیره نهتنها اشتغالزایی و توسعه قشم و رونق شرایط اقتصادی مردم را به همراه خواهد داشت؛ بلکه در جلوگیری از قاچاق کالا نیز تاثیرگذار خواهد بود، زیرا تولید بسیاری از کالاها از جمله پوشاک و لوازم بهداشتی آرایشی در داخل کشور و منطقه آزاد، با قیمت پایینی همراه خواهد بود که قاچاق و واردات کالا از خارج را برای قاچاقچیان و واردکنندگان بیصرفه خواهد کرد.
ظرفیتهای گردشگری
عزت کمالزاده، فرماندار قشم نیز با بیان اینکه موقعیتهای اقتصادی فراوانی برای سرمایهگذاری در این جزیره وجود دارد، به جامجم میگوید: گرچه ظرفیتهای متعددی در بخش شیلات، بنادر و سواحل در جزیره وجود دارد، اما مهمترین ظرفیت قشم برای سرمایهگذاری بخش گردشگری است که جای کار بسیاری دارد و در نهایت توجه و سرمایهگذاری در هر بخش میتواند افزایش اشتغالزایی و توسعه و رفاه مردم جزیره و حتی استان و کشور را در پی داشته باشد و بنابراین ما نیز از آن حمایت میکنیم.
معاون امور اقتصادی و بینالملل استاندار هرمزگان نیز با اشاره به ظرفیتهای متعدد و مطلوب جزیره قشم در بخشهای متعدد و امتیازات ویژهای همچون مرزهای آبی، سواحل و بندر به جامجم میگوید: قرار بود قشم منطقهای شود که به دلیل برخورداری از تسهیلات خاص منطقه آزاد و ارزان تمام شدن هزینههای تولید، مواد خام از سایر کشورها وارد آن شده و پس از پردازش و فرآوری، کالاهای تولیدی وارد کشور و یا به کشورهای دیگر صادر شود، درحالی که متاسفانه به جای استفاده از این ظرفیتها در راستای توسعه بخش تولید، بخش تجارت که عمده آن واردات کالاست، فعال بوده، از همین رو قشم با وجود برخورداری از امتیازات خاص منطقه آزاد توسعه چندانی نیافته است.
عباس شیرخانلو با بیان اینکه تکمیل و راه اندازی پل خلیج فارس که ارتباط ریلی و جادهای میان جزیره قشم و داخل کشور را میسر میکند، میتواند در کنار توجه به تولید و صنعت در جزیره، سهم عمدهای در رونق اقتصادی استان و کشور داشته باشد، میافزاید: علاوه بر ظرفیتهایی که در جزیره قشم وجود دارد، استان هرمزگان نیز از ظرفیتهای ویژهای در بخشهای مختلف برخوردار است که برای بهرهوری بهتر از این ظرفیتها در حال رایزنی با سرمایهگذاران خارجی و داخلی هستیم.
فاطمه مرادزاده
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: