آنچه امروز میبینیم، این حقیقت است که ازدواج به عنوان باشکوهترین تصمیم انسان در تنگنای نگاههای غلط و اصالت حبابها و سرابها قرار گرفته، آن هم حبابها و موانع و دستاندازهایی که خودمان برای خود ساختهایم و به تعبیر قرآن میپرستیم آنچه خود تراشیدهایم.
مشکل امروز جامعه ما این است که در اثر تقلید از اقشار مرفه از ازدواج آسان به مفهوم داشتن مراسم بیتکلف فاصله گرفته و میخواهد به هر قیمتی تظاهرات اشرافی و تجملی در شروع زندگی مشترکمان داشته باشد.
در واقع جامعه ما در یک رقابت منفی و از پیش باخته وارد شده چون پیروی از تجملات وقتی تامین هزینههای آن از عهده افراد خارج باشد به زندگی قسطی و پر از بدهکاری تبدیل میشود که در نهایت عواقب آن گریبان زوجها را میگیرد و حتی در آنها حس ناکامی ایجاد میکند. بنابراین جامعه ما امروز بیش از هر چیز به حس خود ارزشمندی و واقعبینی نیاز دارد، به این که افراد بدانند ارزش آنها در مصرف بیشتر و زندگی تجملی نیست. همچنین ما نیازمند آموختن این نکته به خانوادهها هستیم که به جای سختگیری در مراسم ازدواج در شناخت یکدیگرسختگیری کنند. چرا که یک ازدواج پایدار به تناسبات واقعی و همکفو بودن زن و مرد نیاز دارد، وگرنه با بروز هر تکانهای در زندگی، پایههای آن سست میشود.
حجتالاسلام علی سرلک
مشاورخانواده
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد